Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

TON IOYNIO ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΦΥΡΙ ΓΑΛΑΝΑΔΟΥ



Αν όλα πάνε καλά (σ.σ.: δεν υπάρξουν δηλαδή χρονοτριβές λόγω καιρού), το νέο γεφύρι του Περίτση (Γαλανάδου) θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τον μήνα Ιούνιο.
Τα συνεργεία της εργολαβίας Ν.Τ.ΑΤΕ του κ. Μανδηλαρά είναι εκεί… Όπως εκεί είναι και αυτά του κ. Τσελέπη (χωματουργικές εργασίες) και οι μπετατζήδες του οικοδόμου Κουτελιέρη.
Για να ξεκινήσουν τα συνεργεία προ ημερών, έπρεπε προηγουμένως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων να κάνει τις απαλλοτριώσεις δεξιά και αριστερά του νέου γεφυριού αλλά και του πηγαδιού του κ. Κοκκολιού. Το ΦΕΚ της παρακατάθεσης έλυσε τα χέρια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων, η οποία κατέβαλε το προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις ποσό για τις απαλλοτριώσεις.
Ετούτες τις ημέρες πέφτουν τα χωματουργικά, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή δεξιά και αριστερά του καινούργιου γεφυριού τοιχίων, ενώ θα γίνει και το απαραίτητο μπάζωμα στα συγκεκριμένα σημεία.
Τις εκτελούμενες εργασίες εποπτεύουν για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Επαρχείο Νάξου) οι κ.κ. Θανάσης Γρυλλάκης και Αλεξάνδρα Βερυκόκκου).
Τα εικονιζόμενα στιγμιότυπα μιλάνε από μόνα τους… Ο κόσμος του νησιού που γνωρίζει τα ποικιλόμορφα προβλήματα και τις ακαταλληλότητες του σχεδόν ετοιμόρροπου και επισφαλούς παλαιού γεφυριού, με ανακούφιση παρακολουθεί τις εξελίξεις…
-Το παλαιό γεφύρι από την στιγμή που παραδοθεί στην κυκλοφορία το καινούργιο, θα καλύπτει τις ανάγκες των ιδιωτών που έχουν στην συγκεκριμένη περιοχή τις περιουσίες τους (χωράφια, αγροικίες κ.λπ.).
Ας αναφέρουμε, ας ξεκαθαρίσουμε, κλείνοντας, το αυτονόητο: Το τμήμα του χωραφιού που φιλοξενεί το καινούργιο γεφύρι αλλά και το (εικονιζόμενο) πηγάδι αποτελούν, πλέον, περιουσιακά στοιχεία της Νομαρχίας Κυκλάδων.
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου