Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω ...μέλι!

ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ της τράπουλας... Το αποτέλεσμα; Σχεδόν το ίδιο!
Στο ίδιο έργο θεατές!
Ίδια γεύση!
Ο δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης έκανε τις προτάσεις του αναφορικά με το ποιοι πρέπει να στελεχώσουν έως και την 31 Δεκεμβρίου 2013 τα Νομικά Πρόσωπα «Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/θμιας εκπ/σεως»,  «Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/θμιας εκπ/σεως»,  «ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης)  - Πολιτιστικός Φορέας», «Κοινωφελής Επιχείρηση» και «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού» (…) και οι του πολυμελούς δημοτικού συμβουλίου ψήφισαν. Και ψήφισαν χωρίς να «ανατρέψουν» «πρόωσπα» και «καταστάσεις» όπως κάποιοι διατείνονταν προ ημερών…

Είχαμε γράψει στην εφημερίδα ετούτη ότι, η πιο μεγάλη «μάχη» που επρόκειτο να δοθεί ήταν αυτή για την εκλογή του προέδρου στο (νέο) διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. και είχαμε σημειώσει από την 1η Φεβρουαρίου 2013 ότι η εισήγηση του κ. Μαργαρίτη θα είναι υπέρ της παραμονής του κ. Μαμουζέλου στην θέση που επί δύο έτη υπηρέτησε (1.1.2011-31.12.2012)
Δεν ήσαν λίγοι –μεταξύ των οποίων και δημοτικοί σύμβουλοι- εκείνοι οι οποίοι δήλωναν «απέναντι» στον κ. Μαμουζέλο και στην (μέχρι τα χτες) πιθανή υποψηφιότητά του.
Να, πώς έχει το σχετικό δημοσίευμα της 1.1.2013: «Επιθυμία του (σ.σ.: του κ. Μαμουζέλου) είναι να παραμείνει στην θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου ο Γιάννης Μαμουζέλος και πέραν της 1.1.2013 (και φυσικά έως την ημερομηνία ολοκληρώσεως μιας πλήρους θητείας). Και το δηλώνει αυτό σε κάθε ευκαιρία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έχει προσφέρει έργο στο πρώτο μισό της θητείας του». Δεν παραλείπει δε να υποστηρίζει δημοσίως ότι «την τελευταία κουβέντα την έχει ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, ο οποίος θα κάνει την σχετική πρόταση στις δημαιρεσίες, μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Νέου Έτους»
Πολλά λέγονται και ακούγονται μέρες τώρα τα οποία αφορούν στην παραμονή του κ. Μαμουζέλου στο ‘τιμόνι’ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Πολλά και… συγκεχυμένα. Κάποιοι μέχρι τα χτες υποστήριζαν ότι «φεύγει» και την θέση του θα πάρει κάποιος άλλος. Κάποιοι άλλοι (οι λιγότεροι οφείλουμε να ομολογήσουμε) παρατηρούσαν ότι ‘δύσκολα δεν θα τον προτείνει και πάλι για πρόεδρο ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης’.
Το γεγονός είναι ότι πολλές «ζυμώσεις» έγιναν μέχρι τα χτες στον Δήμο Νάξου, με αφορμή και αιτία το ζήτημα παραμονής του κ. Μαμουζέλου στην θέση του προέδρου του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Νάξου. Και αυτό γιατί, δεν ήσαν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειονοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έλεγαν «όχι, στην παραμονή του Γιάννη Μαμουζέλου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο». Μάλιστα μετρούσαν και τα κουκκιά, υποστηρίζοντας ότι είναι τόσα που δύσκολα θα «περάσει» τυχόν υπέρ Μαμουζέλου πρόταση του δημάρχου κ. Μαργαρίτη. Πληροφορίες του ρεπορτάζ ανέφεραν δε ότι οι αρνητικές ψήφοι ήταν σίγουρα πάνω από επτά (7). Και για οκτώ (8) έκαναν λόγο κάποιοι.
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε όμως, αναφέρουν ανεξακρίβωτες πληροφορίες, να προστεθεί η άποψη του ιδίου του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη, ο οποίος παίρνοντας επάνω του το όλο ζήτημα εκφράστηκε υπέρ της παραμονή του Γιάννη Μαμουζέλου στο Δ.Λ.Τ. Νάξου. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο κ. Μαργαρίτης σθεναρά τάσσεται υπέρ της παραμονής Μαμουζέλου στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Νάξου. Τούτο σημαίνει ότι παίρνει επάνω του όλο το βάρος της ευθύνης, και με την ήδη εκφρασθείσα άποψή του, δημιουργεί κλίμα υπέρ Μαμουζέλου, παραμονές της διεξαγωγής των δημαιρεσιών στον Δήμο Νάξου.
Τότε, που παραιτήθηκε…
Νέο ενδοπαραταξιακό πρόβλημα για τον συνδυασμό του δημάρχου Νάξου προέκυψε στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου της 3.7. 2012.
Αφορμή αποτέλεσε το με αριθμό 30 θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Αίτημα Ξενάκη Ανδριανής για προσωρινή παραχώρηση παραλιακού χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου». Η κα Αδριανή Ξενάκη εκλέχθηκε με τον Συνδυασμό του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη ως Τοπική Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου και στην αρχή του έτους ορίστηκε ως αναπληρωτής του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Γνωστόν είναι ότι η κα Ξενάκη διαθέτει κατάστημα στην Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου, για το οποίο έκανε αίτηση να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στην προβολή του στην Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Νάξου.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου διαφώνησε τότε με το αίτημα της κ. Ξενάκη, καθώς ανέφερε ότι, αν γίνει αποδεκτό το αίτημά της, όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου θα προβούν σε ανάλογα αιτήματα με αποτέλεσμα να μην είναι πια ελεύθερη η πλατεία. Ο κ. Μαμουζέλος υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι εκεί προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση και όχι να την κάνει χειρότερη και έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Δημάρχου.
Με την άποψη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου τάχθηκε η μείζων αντιπολίτευση (δια του εκπροσώπου της Σταμάτη Καπίρη) και ο Λιμενάρχης Νάξου.
Κατά πλειοψηφία, όμως, έγινε αποδεκτό το αίτημα της κας Αδριανής Ξενάκη.
Θυμίζουμε ότι ήταν Ιούλιος του 2012, όταν με αφορμή και αιτία το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, έντονη ήταν η φημολογία που έχει αναπτυχθεί σε όσους ασχολούνταν με τα του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Ελέχθη τότε ότι ο Δήμαρχος Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Μαμουζέλου. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, ο κος Μαμουζέλος, αν και αρχικά είχε θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του δημάρχου, αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μέχρι τουλάχιστον να «αποκατασταθεί» το όνομά του στην κοινωνία της Νάξου και να γίνει σαφές προς τους πολίτες ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται για την απόφαση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από την επιχείρηση της κας Αδριανής Ξενάκη, στην πλατεία του Παλιού Δημαρχείου της παραλίας της Νάξου.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Δήμαρχος ζήτησε και τις παραιτήσεις και της κας Ξενάκη και των υπόλοιπων μελών της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Νάξου».
Το τί «μάχες» δόθηκαν στο παρασκήνιο της επανεκλογής Μαμουζέλου, δεν λέγεται!
Το τί «μάχες» δόθηκαν στο γραφείο του δημάρχου μέσα, αλλά και εκτός αυτού (εντός και εκτός Δημοτικού Μεγάρου), το τι ακούστηκε όλες τις τελευταίες ημέρες, δεν λέγεται!
Ακόμη και ο ίδιος ο κ. Μαμουζέλος υπεστήριζε δημοσίως ότι «γνωρίζει κάποιους που δεν θέλουν να παραταθεί η παραμονή του στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.» Τελικώς, χθες, απεδείχθη ότι οι της Συμπολιτεύσεως όλοι μάλιστα (συνδυασμός Μαργαρίτη) ήσαν σύμφωνοι με της επιλογή-πρόταση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προτείνει και για το υπόλοιπο μισό της πρώτης «καλλικράτειας» θητείας του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Νάξου, στην θέση του προέδρου του, τον κ. Μαμουζέλο!
Δεν έσκασε μύτη», χθες, κατά την ψηφοφορία με βάση το αποτέλεσμα της οποίας επανατοποθετήθηκε στην «κεφαλή» του δ.σ. του Δ.Λ.Τ.Ν., ο γνωστός συντοπίτης μας οδοντίατρος.
Μη ρωτήσετε κανέναν να σας πει (;) τι έγιναν και τι… απέγιναν όλα όσα καταλόγιζαν μέχρι τα χτες στον κ. Μαμουζέλο, «καρφώνοντάς» τον στον δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη, κάποιοι. Μη ρωτήσετε, γιατί ουδεμία απάντηση πρόκειται να πάρετε.
Τι για τα γνωστά «τραπεζοκαθίσματα» τον «κάρφωναν» στον δήμαρχο, τί για την μίσθωση του καταστήματος του Βίντσι, τον κατηγορούσαν δημοσίως, τί για «προσωπικά» που μαζί του είχαν, τί, τί, τί… Πολλά πάρα πολλά μέχρι τα χτες «συνέθεταν» ένα παρασκήνιο (σ.σ.: αυτό της επανεκλογής του)… απίστευτο. Και ξαφνικά, χθες, όλα, έγιναν… παρελθόν! «Χάθηκαν» (όλα) όπως οι… «ζωγραφιές» στο χιόνι επάνω!... «Όλα μέλι γάλα», εχθές.
Δύο οι αρνητικές ψήφοι. Και αυτές, από συμβούλους της μείζονος αντιπολιτεύσεως, παρακαλώ! Στάθης Αγγελής και Κατερίνας Ψαρρά, είπαν «όχι».
Αντιπρόεδρος από εχθές του δ.σ. του εν λόγω νομικού Προσώπου, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειονοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Τζίμης (Δημήτρης) Καραπάτης. Ομόφωνο ήταν το «ναι». Ουδείς θέλησε να τον αμφισβητήσει. Ασφαλώς και η εκλογή του ήταν εκείνη που «έγραψε», εχθές. Ο-ΜΟ-ΦΩ-ΝΑ εξελέξη! «σας ευχαριστώ», είπε. Και πρ΄σοιθεσε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο. Όλους σας. Θα δουλέψω για το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο. Θα δουλέψω για τη Νάξο. Θα δουλέψω για όλο το δήμο» Ας σημειωθεί ότι, και αυτός, προς έκπληξη πολλών, ετάχθη υπέρ του Γιάννη Μαμουζέλου.
Όπως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας ακόμη –πλην του Τζίμη Καραπάτη- που ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό σε μεγάλη κόντρα με τον «οδοντίατρο», ο Γιάννης Μαργαρίτης του Μιχαήλ («Μπούνης») απουσίαζε από την χθεσινή συνεδρίαση.
Να, πώς έχει το νέο δ.σ. του (διαδημοτικού) Δ.Λ.Τ.Νάξου: Γιάννης Μαμουζέλος, πρόεδρος, Δημήτρης Καραπάτης, αντιπρόεδρος, και μέλη (τακτικά) Γιακουμή Ειρήνη και Φιλιποπολίτη Άννα – Μαρία. Αναπληρωματικά μέλη: Ζούλης Στέλιος (του Γιάννη Μαμουζέλου), Πρωτονοτάριος Τοτόμης (του Δημήτρη Καραπάτη) Ωνάσογλου Έλλη (της Γιακουμή Ειρήνης) και Ξενάκη Ανδριανή (της Φιλιποπολίτου Άννας – Μαρίας).
Η «Κοινωφελής»
Παρέμεινε στην θέση του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος.
Το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο της «κοινωφελούς», που είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, έχει ως εξής: Μαυρογιαννόπουλος, Στέλιος, πρόεδρος, Ελευθερίου Ελευθέριος, αντιπρόεδρος, Μανιός Δημήτριος, Μαντζουράνης Γεώργιος, Σιδερή Κατερίνα, Κίζη Θέκλα και Λυκουρόπουλος Μανώλης, μέλη.
Ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης έχει ως εξής:
Ναυπλιώτης Ιάκωβος (επανεξελέγη) πρόεδρος, Μαργαρίτης Ιωάννης, αντιπρόεδρος, Βλασσερού – Λιόφαγου Ιουλιανή, υπάλληλος, Βουτσίνος Ευάγγελος, αθλητισμός πρόνοια, Κατσούλης Εμμανουήλ, αθλητισμός παιδεία, Λιακοπούλου – Μανωλά Λήδα, αθλητισμός, περιβάλλον, Μανιός Γιώργος, πολιτισμός, πρόνοια, Φρατζέσκος Στέφανος, περιβάλλον, παιδεία, Ξενάκη Ανδριανή, πολιτισμός, πρόνοια, Σιδερή Αικατερίνη, πολιτισμός, περιβάλλον, Τσολάκης Ιωάννης, πρόνοια, αλληλεγγύη, Φραγκίσκος Ευάγγελος. Πολιτισμός, παιδεία, Μαργαρίτης Φραγκίσκος.

Οι σχολικές…
Ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Αντώνης Μανιός, ορίστηκε τη Δευτέρα νέος πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής μετά από πρόταση του δημάρχου, Μανώλη Μαργαρίτη και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. (σ.σ.: Η εν λόγω επιτροπή, που αφορά σε όλες τις σχολικές μονάδες Α/βάθμιας Εκπαίδευσης για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είναι 13μελής. Την σύνθεση της αποτελούν 5 Διευθυντές Σχολείων, ένας εκπρόσωπος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, 5 δημότες-γονείς μαθητών και δυο μέλη ορίζονται από το σύνολο της μειοψηφίας) Ενώ, ο επίσης εκπαιδευτικός Γιάννης Κοντόπουλος, ανανέωσε την θητεία του ως πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (σ.σ.: η εν λόγω επιτροπή είναι 15μελής και απαρτίζεται από ένα δημοτικό σύμβουλο, 4 Διευθυντές Σχολείων, 2 εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, έναν εκπρόσωπο Δεκαπεντεμελών Μαθητικών Συμβουλίων και 7 δημότες-γονείς μαθητών. Δυο από τα μέλη της και οι αναπληρωματικοί τους προτείνονται από το σύνολο της μειοψηφίας) μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου