Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ 6 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Οι αποφάσεις του, για τους έξι αντιδημάρχους και τον πρόεδρο τού Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΙΑ εβδομάδα πριν την ορκωμοσία τού Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο νέος («καλλικράτειος») δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτη, πήρε τις αποφάσεις του σε ό,τι αφορά στην νέα διοίκηση τού οικείου δήμου. Επέλεξε τους έξι (6) αντιδημάρχους του, ενώ θα προτείνει για τη θέση τού προέδρου τού δημοτικού συμβουλίου τον κ. Φώτη Μαυρομμάτη (δεύτερο σε ψήφους -923-, στην εκλογική περιφέρεια Νάξου). Οι έξι αντιδήμαρχοι, είναι οι εξής: Τ. Πρωτονοτάριος (πρώτος σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια Νάξου, με 1.219), Δημήτρης Λιανός (τρίτος στην ίδια περιφέρεια, με 880), Μανώλης Πολυκρέτης (874, 4ος), Αργύρης Ανεβλαβής (595, 7ος), και οι τρεις τελευταίοι από την εκλογική περιφέρεια Νάξου. Ενώ, από την εκλογική περιφέρεια Δρυμαλίας, επελέγησαν και οι δύο επίσης αντιδήμαρχοι κ. Απόστολος Ψαρράς, πρώτος, με 802 ψήφους και Αντώνης Μανιός, δεύτερος με 790…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τής στήλης, στην αρμοδιότητα τού κ. Τοτόμη Πρωτονοτάριου θα είναι και οι εξής τομείς: Υγείας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Καταστήματα, φράγματα, ενώ θα είναι επιφορτισμένος και με τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Κουφονήσι.

Ο κ. Δημήτρης Λιανός «χρεώνεται» με τα διοικητικά, τις Υπηρεσίες τού δήμου, το Δημοτικό Μέγαρο και την Σχοινούσα.

Ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης, θα είναι αρμόδιος για την ύδρευση, την αποχέτευση, την καθαριότητα και τα θέματα τής Ηρακλειάς.

Επί των Οικονομικών αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κ. Ανεβλαβής Αργύρης.

Ο κ. Απόστολος Ψαρράς αναλαμβάνει την ευθύνη τής Τεχνικής Υπηρεσίας, «χρεώνεται» τα θέματα που απασχολούν την εκλογική περιφέρεια της Δρυμαλίας, ενώ είναι αρμόδιος και για τα θέματα που απασχολούν την Δονούσα.

Τέλος, ο κ. Αντώνης Μανιός, θα είναι υπεύθυνος για θέματα Παιδείας και για ό,τι απασχολεί την εκλογική του περιφέρεια.

Προβληματίστηκε πολύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, «όχι τόσο για τα ‘’πρόσωπα’’ όσο για τις ‘’αρμοδιότητες…’’ των πρώτων αντιδημάρχων τού νέου διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Από το στενό περιβάλλον τού κ. Μαργαρίτη υπογραμμίζεται ότι «δεν είναι το ποιοι θα είναι, αλλά το πώς θα βγει ο τεράστιος φόρτος εργασίας, που περιμένει τη νέα δημοτική αρχή». Ένα ερώτημα, για τον κ. Μαργαρίτη, που είναι «αμείλικτο». Υποστηρίζεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία τού δημοτικού συμβουλίου θα ρίξει το βάρος της στις Μικρές Κυκλάδες. Γι’ αυτό και οι τέσσερις από τους έξι αντιδημάρχους εκτός από τις άλλες αρμοδιότητες τους θα έχουν την ευθύνη, των νησιών Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίου και Σχοινούσας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές της δεν θα είναι τα καυτά μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν την Νάξο.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα μέλη τής παρατάξεως, «Στροφή στο μέλλον – Δημοτική δράση», αλλά και άλλα μέλη εκτός παρατάξεως, θα αξιοποιηθούν στη συγκρότηση των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων, αλλά των επιτροπών του νέου δήμου.

Η ορκωμοσία τού Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, η ώρα 13:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων τού οικείου δημοτικού καταστήματος.

Στο μεταξύ, εντός των επομένων ημερών είναι πολύ πιθανόν να συνεδριάσει το απερχόμενο Δημοτικού Συμβούλιο Νάξου για να συζητήσει θέματα που οπωσδήποτε πρέπει να κλείσουν, όπως π.χ. θέματα που αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, πίστωση-χρηματοδότηση για την κατασκευή Βρεφονηπιακός Σταθμού κ.ά.

Συσκεψη...

Το προηγούμενο Σάββατο ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστησα Νάξου. Στην εν λόγω σύσκεψη, ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν, πήραν μέρος οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Τότομης Πρωτονοτάριος, Φώτης Μαυρομμάτης, Δημήτρης Λιανός, Μανώλης Πολυκρέτης, Γιάννης Μαργαρίτης, Τζίμης Καραπάτης, Λευτέρης Ελευθερίου, με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο κ. Μαργαρίτη, η προϊσταμένη τής Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Κιναλίδη, ο προϊστάμενος τής Οικονομικής Υπηρεσίας τού (καταργηθέντος) Δήμου Δρυμαλίας, Γιάννης Αξαόπουλος και η κα Κατερίνα Πρωτονοταρίου.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα, πρωτίστως οικονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες συσκέψεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν εντός των επομένων ημερών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου