Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Διαμαρτυρία προς τον διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη την οποία κοινοποιεί στην εφημερίδα μας έστειλε η ΓΑΜΒΡΟΥΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ, Δ/ντρια Γυμνασίου-ΛΤ Κουφονησίων, σχετικά με το ΑΤΜ της τράπεζας το οποίο δεν έχει χρήματα εδώ και δεκαπέντε ημέρες, δημιουργώντας πολλά και πολυποίκιλα προβλήματα.
Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:
Στο Κουφονήσι έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας . Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλο ΑΤΜ ή υποκατάστημα τράπεζας στο νησί μας, η συγκεκριμένη ενέργεια της Τράπεζά σας έλυσε ένα σοβαρότατο όπως καταλαβαίνετε πρόβλημα υποδομής ουσιαστικά σ’ αυτόν τον τόπο.
Μικρές καθυστερήσεις στην τροφοδοσία του ΑΤΜ ποτέ δε δημιούργησαν ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, μάθαμε να μας περισσεύει η κατανόηση και να μην μας εξαντλείται ποτέ η υπομονή. Και η τράπεζά σας εξάλλου τίμησε την εμπιστοσύνη μας τόσα χρόνια και τα μικροπροβλήματα που σας προανέφερα δεν υπήρξαν ποτέ άξια λόγου.
Για πρώτη φορά μετά από όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις εξής συμπεριφορές.
1. Το ΑΤΜ δεν έχει χρήματα από τις 4/3/2011. Σε επικοινωνία μας με το υποκατάστημα Νάξου (που είναι υπεύθυνο για την τροφοδοσία του ΑΤΜ) αρχικά είχαμε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις.
2. Καθώς οι ημέρες περνούσαν, σε δεύτερη επικοινωνίας μας με το υποκατάστημα Νάξου, μας συστήθηκε η επικοινωνία με το Κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας όπου Αθηναίος (έχει σημασία νομίζω, όχι σαν καταγωγή αλλά σαν τόπος διαμονής) αφού γέλασε με το πρόβλημά μας - προφανώς δε του φάνηκε σημαντικό - στη συνέχεια μας γέλασε και κατάμουτρα ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, το ΑΤΜ έχει χρήματα, και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε , είχε πραγματοποιηθεί ανάληψη χρημάτων από το συγκεκριμένο ΑΤΜ λίγο πριν, πράγμα που ήταν φυσικά ψέμα (να μην υποθέσω εδώ ότι το ψέμα συνίσταται σα λύση αποφυγής ενοχλητικών τηλεφωνημάτων στους υπαλλήλους σας, γιατί δε θέλω να κάνω λάθος).
3. Προχθές ενημερωθήκαμε από την κάτοικο του νησιού στης οποίας το χώρο έχει εγκατασταθεί το ΑΤΜ ότι δεν πρόκειται να τροφοδοτηθεί πριν το Πάσχα (!!!). Οι σχετικές δικαιολογίες (από το υποκατάστημα Νάξου αυτή τη φορά) ήταν ή συγκεχυμένες ή ανυπόστατες. Συγκεκριμένα :
α. Ειπώθηκε ότι το νησί δεν έχει συγκοινωνία (λόγω εργασιών ετήσιας συντήρησης στο Express Skopelitis). Στο νησί αυτή την εποχή «πιάνουν» έξι (6) πλοία προερχόμενα από τη Νάξο (τρεις φορές το Blue Star, δύο φορές το ΑΡΤΕΜΙΣ και μία φορά το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ).
β. Ειπώθηκε ότι οι υπάλληλοι που αναλαμβάνουν την τροφοδοσία του ΑΤΜ δε μπορούν να ταξιδέψουν νύχτα για λόγους ασφαλείας – πολύ λογικό αλλά τρία από τα έξι πλοία έρχονται εδώ το μεσημέρι.
γ. Ειπώθηκε ότι και παλιότερα δεν υπήρχε ΑΤΜ στο νησί – κρίνετε μόνος σας το σοβαρό της παραπάνω ρήσης.
δ. Ειπώθηκε ότι οι υπάλληλοι που αναλαμβάνουν την τροφοδοσία του ΑΤΜ δε πληρώνονται, βάζουν τα μεταφορικά από τη τσέπη τους, ταξιδεύουν με αντίξοες καιρικές συνθήκες κλπ – δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα συγκεκριμένα αλλά σίγουρα ξέρω ότι αυτά δε μπορούν να αποτελούν επίσης μέρος του δικού μας προβλήματος.

Καθώς ωστόσο δεν είναι σωστό να εξάγουμε συμπεράσματα από φήμες, σήμερα επικοινώνησα προσωπικά με το Δ/ντή του υποκαταστήματος Νάξου κύριο Μαράκη και με τη λήξη της συνομιλίας μας – όταν δηλαδή μου έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο ενοχλημένος που (πολύ ευγενικά, πιστέψτε με, ποτέ δεν είμαι αγενής) ζητούσα κάποιες διευκρινήσεις – και αφού συνήλθα από το σοκ της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, αντιλήφθηκα ότι το γράμμα και το πνεύμα των όσων μου έλεγε ο υπάλληλος αυτός της Τράπεζας (αδιαφορώ αν είναι διευθυντής, είναι υπάλληλος σε ΝΠΙΔ του οποίου το 70% ανήκει στο Δημόσιο, είναι δηλαδή δημόσιος υπάλληλος και είναι και υπάλληλός μου με την ευρύτερη έννοια του όρου – δημόσια υπάλληλος είμαι κι εγώ και τυγχάνει να γνωρίζω τις υποχρεώσεις μου απέναντι στους πολίτες με τους οποίους έρχομαι σε επαφή στα πλαίσια των καθηκόντων μου), δεν μπορεί να είναι το γράμμα και το πνεύμα της Τράπεζά σας, οπότε μάλλον θα πρέπει να τον παρακάμψω.
Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω εσάς:
1. Γιατί δεν τροφοδοτείται το ΑΤΜ Κουφονησίων, τη στιγμή που η τοποθέτησή του στο νησί μας είναι προφανώς αποτέλεσμα κάποιας συμφωνίας με την οποία η Τράπεζά σας ανέλαβε τη νομική (αλλά και ηθική εδώ που τα λέμε ) ευθύνη να το έχει σε λειτουργία και να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους υπαλλήλους του νησιού, που με βάση αυτή τη συμφωνία έχουν τους λογαριασμούς τους ( κι εμείς τη μισθοδοσία μας) στην Αγροτική;
2. Γιατί ο Δ/ντής του υποκαταστήματος Νάξου φωνασκεί ότι τροφοδοσία του ΑΤΜ θα γίνει μετά το Πάσχα καθώς τότε θα έχουν αποκατασταθεί οι συγκοινωνίες στο νησί, τη στιγμή που όπως προανέφερα, ήδη έξι πλοία έρχονται κάθε εβδομάδα από τη Νάξο και άρα πρόβλημα συγκοινωνίας δεν υπάρχει;
3. Γιατί ο Δ/ντής της Νάξου σε αποστροφή του λόγου του επικαλέστηκε και έλλειψη υπαλλήλων όταν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ (9Κ) ενώ με ΦΕΚ του Ιανουαρίου του 2010 θα προσλαμβάνονταν για να καλύψουν ελλείψεις προσωπικού στην Αγροτική, τελικά δεν προσελήφθησαν γιατί η Αγροτική είχε πλεόνασμα προσωπικού;
4. Συνδέεται άραγε η ιδιότητα του διευθυντή του υποκαταστήματος Αγροτικής Τράπεζας Νάξου με εκείνη του Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής; ( Μη σας φαίνεται άσχετη η ερώτηση. Ο κ. Μαράκης όταν τόλμησα να ψελλίσω ότι ανεξάρτητα από δυσκολίες θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για ένα νησάκι που εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή την Τράπεζα για κάθε χρηματική συναλλαγή, μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι δεν είναι δικό του πρόβλημα η επιβίωση των νησιωτών - γιατί περί επιβίωσης πρόκειται για κάποιους από εμάς).
5. Γιατί αδιαφορεί η Τράπεζα σας που στο ΑΤΜ αυτή τη στιγμή έχουν «κρατηθεί» αρκετές κάρτες ανάληψης μετρητών (όχι υποχρεωτικά μόνο της Αγροτικής) τις οποίες δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω αν δεν έρθει στο νησί εξουσιοδοτημένος υπάλληλος; (Θεωρώ ότι είναι παράνομο να μην έχει
η κάτοικος του νησιού στης οποίας το χώρο έχει εγκατασταθεί το ΑΤΜ το δικαίωμα πρόσβασης στο ΑΤΜ έστω για να επιστρέφει τις κάρτες που - λόγω βλάβης του συστήματος τις περισσότερες φορές - παρακρατούνται, αλλά σας ενημέρωσα ήδη ότι μας περισσεύει η κατανόηση και δε μας εξαντλείται ποτέ η υπομονή. Δε γνωρίζω τι υπομονή θα πρέπει να έχουν οι διερχόμενοι από το νησί μας πελάτες σας ή πελάτες άλλων τραπεζών που θα τους συμβεί κάτι αντίστοιχο ).
6. Γιατί το Υποκατάστημα Νάξου, ενήμερο – ελπίζω – για τα προβλήματα που θα προέκυπταν δεν έκανε έγκαιρα τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ ; (4/3 τελείωσαν τα χρήματα στο ΑΤΜ και η τροποποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τόσο πολύ φαίνεται να «ξεβολεύει» τον προγραμματισμό της Αγροτικής έγινε στις 9/3).
7. Θα είχε αυτή τη συμπεριφορά η Τράπεζα σε θερινή περίοδο όταν το νησάκι κατακλύζεται από τουρίστες των οποίων οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω των προμηθειών μοιάζουν τελικά περισσότερο συμφέρουσες από τις συναλλαγές των μονίμων κατοίκων του νησιού;
8. Γιατί τελικά, αν κάτι άλλο συμβαίνει (όλες οι παραπάνω περιγραφόμενες ατυχείς συμπτώσεις είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε χρόνο στο νησί, χωρίς ποτέ προηγουμένως να δημιουργηθεί πρόβλημα τροφοδοσίας του ΑΤΜ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα), δε φροντίζετε να υπάρχει ένας απλά ευγενικός άνθρωπος να μας ενημερώσει ακριβώς και προπαντός να συζητήσει μαζί μας με καλή διάθεση για τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να λυθεί το υπάρχον πρόβλημα (ένας απλός υπάλληλος ευγενικός και εξυπηρετικός – αφού φαίνεται πως ένας διευθυντής δε μπορεί να έχει τέτοια χαρακτηριστικά) ;
9. Οι προσπάθειες της Τράπεζά σας να αναπτυχθεί, να περάσει τα λεγόμενα crash tests, να καταξιωθεί, να αποβεί κερδοφόρα, να συγχωνευτεί με επωφελείς όρους ή έστω να καλο-πουληθεί ευοδώνονται με συμπεριφορές σαν κι αυτές που προαναφέρθηκαν; (Να σημειώσω εδώ ότι όταν ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου ΔΕ κ. Αξαόπουλος - τον οποίο με την ευκαιρία πρέπει να ευχαριστήσω για την παρέμβαση του - αντιλαμβανόμενος τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον του νησιού προσπάθησε να πιέσει απειλώντας ότι θα αποσύρουμε τους λογαριασμούς μισθοδοσίας μας, έλαβε την εξής απάντηση από τους θεματοφύλακες των συμφερόντων της Τράπεζας στη Νάξο : «Κάντε το».)
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

3 σχόλια:

  1. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως ένα προσωπικό δάνειο ή εμπορικά δάνεια ή ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός έργου ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε άλλο σκοπό; Αν ναι, θα σας συμβουλέψω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω της {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ή {WhatsApp: +447903159998}.

    Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

    Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group.
    - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε με δική σας άνεση
    - Μπορείτε να δανειστείτε από 1.000 ευρώ έως 20 εκατ. Ευρώ
    - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών
    - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
    - Ετήσιο επιτόκιο 3%
    - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    -Η συναλλαγή δανείου σας είναι 100% ασφαλής μαζί μας.

    Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί αυτή η εταιρεία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλετε αίτηση με την Sunshine Financial Group, υποβάλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, παρακαλώ γράψτε στο email ή τον αριθμό παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δάνειο.
    Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998

    Ένα κατάλληλο δάνειο για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκής εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Loans A 100% private guarantee of 3,000 euros has 90,000,000 euros. Serbia; Montenegro; Zurich; German; Croatia; Slovenia; The Netherlands; Bosnia; The German
    loan without a guarantor
    loan from banks
    Housing loan
    Cash loans
    Loans Online
    Mortgage credit
    Fast loans
    Non-purpose loan
    Leasing
    guarantor for the loan
    Potroöacki credit
    loans for unemployed
    loan for craftsmen
    consolidation loan
    other investments
    2% interest rate, both long and short term cash
    reply to us (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com
    Mr Jeffery

    ΑπάντησηΔιαγραφή