Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει από τη Μουτσούνα για τη πρώτη του επαφή με τη Νάξο, αναφέρεται στα θετικά και τα αρνητικά του νησιού που τον φιλοξενεί από το 2000 και σχολιάζει τα του ποδοσφαίρου, το «μαζί τα φάγαμε» τη στιγμή που ο Γιάννης Πρωτονοτάριος μας περιγράφει τον φοιτητή Τσίπρα

Βρέθηκε στη Νάξο ως φοιτητής στην δεκαετία του 90. Πέρασε δεκάδες ώρες καλοκαιρινής σιέστας κάτω από τα αυτοσχέδια σπιτάκια με καλαμιές είτε στην Αγία Άννα, είτε στην Πλάκα και αν μη τι άλλο το διασκέδασε. Οι ημέρες που πέρασε εκεί σίγουρα τον σημάδεψαν και του άφησαν τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις.
Μερικά χρόνια αργότερα, το 2000 βρίσκεται και πάλι στη Νάξο, αυτή τη φορά ως καλεσμένος του μέντορά του καθηγητή Γιάννη Πρωτονοτάριου, όπου γνωρίζει μία άλλη πλευρά της Νάξου: αυτή της Βόρειας Νάξου καθώς έχει έδρα πλέον την Απείρανθο και την Μουτσούνα. Ουσιαστικά γίνεται μόνιμος κάτοικος καθώς κάθε καλοκαίρι πλέον είναι θαμώνας της Μουτσούνας έστω και για μερικές ημέρες.


Η συνάντηση
Όπως φέτος. Όπου πέρασε τις πρώτες διακοπές του καλοκαιριού, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με την οικογένειά του να είναι στο πλευρό του. Αυτός όμως δεν σημαίνει ότι πέρασε και απαρατήρητος. Γνώριμος πλέον στους κατοίκους της Μουτσούνας, λειτουργεί ως κάτοικος της και πιάνει την κουβέντα με όλους, ανεξάρτητα από το θέμα. Καταδεχτικός, ακούει με προσοχή τις παρατηρήσεις που γίνονται, ενώ ο τελευταίος που του συστήθηκε «βγήκε» κοντοχωριανός του από την πατρίδα του πατέρα του, στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του την περασμένη Δευτέρα, το επόμενο πρωινό της ανοιχτής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό καφέ της παραλίας Νάξου με τον ίδιο να έχει τον ρόλο του κεντρικού ομιλητή. Η συνάντησή μας έγινε στη Μουτσούνα, στο παραλιακό κέντρο «το δίχτυ», όπου μάλλον τον αιφνιδιάσαμε καθώς είχαμε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας σύντομης κουβέντας καθώς ο χρόνος του αν μη τι άλλο είναι περιορισμένος και αφιερωμένος κυρίως στην οικογένειά του.

Μαθητής και πολιτικός
Όμως, ήταν απόλυτα καταδεκτικός αν και ο πρόλογος έγινε από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου, Γιάννη Πρωτονοτάριο, ο οποίος μας έδωσε και την πρώτη εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ως φοιτητή «Ήταν ένας πολύ καλός μαθητής αν και δεν διάβαζε ιδιαίτερα πολύ. Η δημιουργικότητα του χαρακτήρα του και η κοινωνικότητά του ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζουν. Ήταν από τους πρωτεργάτες στις καταλήψεις αλλά ήταν ιδιαίτερα ευπρεπής και δεν είχε προχωρήσει ποτέ σε τραμπουκισμούς ή άλλες απρέπειες. Διεκδικούσε το δίκαιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον γνώρισα καλύτερα το 1999 όταν ανέλαβα το ρόλο του επιβλέπων καθηγητή στην διπλωματική του εργασία πάνω στις επιπτώσεις που είχαν οι σεισμοί στα ρέματα της Αττικής λίγο μετά τους σεισμούς της Αθήνας το 1999. Γυρίσαμε όλη την Αττική, την Πάρνηθα και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία κατάλαβα πόσο ευφυής και δημιουργικός νέος είναι»
Ως πολιτικός; Ο κ. Πρωτονοτάριος μας αναφέρει ότι «είναι ένας νέος που μπορεί να προσφέρει το πνεύμα που χρειαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε σε νεωτερισμούς στην πολιτική σκέψη. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος, μέχρι αυτή τη στιγμή τα έχει καταφέρει πολύ καλά καθώς έχει αποκτήσει πλέον και την απαραίτητη εμπειρία στον πολιτικό στίβο και του εύχομαι να καταφέρει ότι επιθυμεί, το καλύτερο δυνατό τόσο για την Αριστερά όσο και για την πατρίδα μας. Απέκτησε δυνατές παραστάσεις μέσα από τη συμμετοχή στα κινήματα της Φλωρεντίας – Γένοβας όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Είναι συγκροτημένος, έχει πολιτική σύγχρονη σκέψη και προσφέρει την φρεσκάδα στην πολιτική που έχουμε όλοι ανάγκη».

Μαγεία η Απείρανθος
Ο Αλέξης Τσίπρας κάθεται πλέον κοντά μας. Ο καθηγητής του αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για πολιτική γιατί πολύ απλά αυτά έχουν αναλυθεί ουκ ολίγες φορές. Συμφωνούμε. Άλλωστε μας ενδιαφέρει να μάθουμε τις σκέψεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νάξο αλλά και να τον δούμε έξω από την πολιτική…
«Γνώρισα τη Νάξο ως φοιτητής μέσα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές όπου και βρέθηκα στο καμπ του Μάραγγα. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία κάνοντας μπάνιο στον Άγιο Προκόπη ή την Πλάκα. Μερικά χρόνια αργότερα γνώρισα και μαγεύτηκα από την Απείρανθο και αυτό το οφείλω στον καθηγητή μου στο Πολυτεχνείο και επιβλέπων της πτυχιακής μου εργασίας κ. Πρωτονοτάριο. Ήταν μία απίστευτη συνάντηση και η απαρχή μίας φιλίας πολύ δυνατής που κρατάει άσβεστη έως σήμερα»
Ποια είναι τα θετικά σημεία του νησιού; «Ο συνδυασμός θάλασσας – βουνού με μία μοναδική για Κυκλαδονήσι ενδοχώρα που κάνει ακόμη κι εμάς τους στεριανούς να ζηλεύουμε για την ομορφιά που αναδύουν τα ορεινά χωριά του νησιού. Πιστεύω ότι είναι ένα νησί που μπορεί να συνδυάσει και να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός επισκέπτη, είτε αυτός αναζητεί παραδοσιακά στοιχεία, είτε νυχτερινή ζωή είτε πολύ καλό ή μάλλον εξαιρετικής ποιότητας φαγητό με άριστα υλικά και πρώτες ύλες. Και βέβαια δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στους ανθρώπους του νησιού. Είναι ιδιαίτερα ζεστοί και φιλόξενοι με κάνουν να αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Δεν μπορώ να συγκρίνω τη Νάξο με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων γιατί έχει την δική της προσωπικότητα»
Όσο για τα αρνητικά; «Νομίζω ότι δεν διαφέρει από τα άλλα νησιά της Ελλάδας. Ως μέρος της περιφέρειας έχει έλλειψη βασικών υποδομών, έχει ένα οδικό δίκτυο που είναι παλιό, ακατάλληλο και γνωρίζω ποια είναι τα προβλήματα καθώς είμαι αποδέχτης των παραπόνων από τους κατοίκους. Κυρίως σε θέματα υγείας υπάρχουν προβλήματα και σου δίνουν την αίσθηση της εγκατάλειψης. Αλλά αυτή η εικόνα εμφανίζεται δυστυχώς σε όλη την ύπαιθρο της Ελλάδας. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έχει η εκάστοτε πολιτική της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανάπτυξη στην επαρχία ενώ και η πρόσφατη αλλαγή στους Δήμους με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων είναι εκ του ου άνευ από τη στιγμή που αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν οι πόροι που θα τους δώσουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους»

Απαξίωση και ευθύνες
Ο Τσίπρας είναι φίλος του ποδοσφαίρου και δη του Παναθηναϊκού. Αρκετές φορές έδωσε το παρών στους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας ενώ ως μαθητής ασχολήθηκε κυρίως με το βόλεϊ στους Αμπελόκηπους. Παιδί της Λεωφόρου και όπως είναι λογικό τον ενοχλεί όλη αυτή η ιστορία με τα «στημένα παιχνίδια»… «Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα περισσότερο από την μικρογραφία της κοινωνίας μας όπου κυριαρχεί η σήψη και η πλήρης αποσύνθεση ενώ οδηγείται σε μία απαξίωση που έχει ως αποτέλεσμα οι απλοί φίλαθλοι να σιχαθούν και να αποχωρήσουν από το γήπεδο στερώντας από τον εαυτό τους στιγμές ευχαρίστησης. Και μεγάλο μερίδιο ευθύνης οφείλεται στους μεγαλοπαράγοντες οι οποίοι μπήκαν στο ποδόσφαιρο με το μετέβαλαν από ένα απλό άθλημα που έδινε χαρά σε πολλούς σε μία κερδοφόρος επιχείρηση για λίγους. Κι εδώ η εκάστοτε κυβέρνηση έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης καθώς διαπλέκεται με τους παράγοντες αυτούς και μάλιστα ως ισότιμους συνομιλητές της. Και το «στοίχημα» αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απάτη στο πρόσωπο των φιλάθλων. Αυτή η ιστορία πιστοποίησε αυτό που γνώριζε όλος ο κόσμος και έλεγε σε καφενειακό επίπεδο. Όταν τα πάντα είναι στημένα. Και το χειρότερο είναι ότι οι οπαδοί έφτασαν στο σημείο να παλεύουν και να πολεμούν με πάθος για την ομάδα τους τη στιγμή που οι ίδιοι οι παίκτες εμφανίζονται να έχουν συμφωνήσει την εξέλιξη ενός αγώνα. Το 2006 ως δημοτικός σύμβουλος είχα εναντιωθεί στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Και είχα έρθει σε ρήξη με τον ίδιο μου τον εαυτό ως οπαδός του Παναθηναϊκού. Είναι μία μεγάλη ομάδα που αξίζει να έχει το δικό της γήπεδο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχει δικό της γήπεδο. Αλλά όλα πρέπει να γίνουν καθόλα νόμιμα, να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες και κυρίως να μην γίνουν πλούσιοι οι άνθρωποι που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο. Έτσι είπα όχι στο νέο γήπεδο γιατί ήταν παράνομο, θα επιβαρύνει το περιβάλλον και ήταν ένα σκάνδαλο ολκής. Και η στάση μου αυτή προκάλεσε μία αήθη επίθεση από τον αθλητικό Τύπο και δη τους δημοσιογράφους οι οποίοι φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση του ποδοσφαίρου σήμερα καθώς οι περισσότεροι είναι ενταγμένοι σε μία γραμμή προέδρου ομάδας και εκφράζουν την πολιτική του αντί να είναι υπάλληλοι ενός λειτουργήματος που έχει ως στόχο την αυτόνομης, ανεξάρτητης κρίσης στα γεγονότα που κυριαρχούν σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό»

Τα «συμβόλαια»
Η σχέση του πάντως με τα Media περνάει από δεκάδες κύματα. Ενοχλήθηκε έντονα από τα δημοσιεύματα που είχαν σχέση με την προσωπική του ζωή ενώ όπως δήλωσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης «κατονομάζοντας ονόματα που είχαν σχέση με την διαπλοκή έμειναν εκτός media σε πολιτικό επίπεδο για τρία χρόνια». Όταν μπήκε άλλωστε στη πολιτική ήταν το νέο πρόσωπο που όλοι ήθελαν να γνωρίσουν. Όμως «τα ξέκοψα και δεν δίνω αφορμές σε κανέναν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πολιτική μου και η ενημέρωση πάνω στις κινήσεις και πράξεις μου όσον αφορά την πολιτική. Όχι δεν κρύβω την προσωπική μου ζωή δεν την βγάζω στο σφυρί. Την κρατάω όπως πρέπει σε μία απόσταση γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγο να εκτίθεται. Μέσα από τον κίτρινο τύπο το μόνο που γίνεται πλέον είναι να εκτελούνται «συμβόλαια» και να πλήττεται το πολιτικό κύρος. Είμαι πραγματικός και ποτέ δεν θέλησα να παρουσιάσω κάτι το διαφορετικό απ αυτό που είμαι ή πρεσβεύω. Πριν από μερικούς μήνες στην Κρέσνας όπου και μένω, με ρώτησε ένας περαστικός εάν αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου γιατί είχε διαβάσει ότι μένω στα Βόρεια Προάστια. Αυτό είναι παραπληροφόρηση. Το σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να σε εξοντώσει, για να εκτελέσει ένα συμβόλαιο και εγώ το ξέκοψα, Δεν δέχομαι απειλές. Είμαι αυτός που βλέπουν όλοι»

Σέβομαι το έργο των ιερέων
Ποια η σχέση του με την Εκκλησία; Κι αυτό γιατί αρκετές φορές έγινε το προηγούμενο βράδυ στόχος μέσα από ερωτήσεις συγκεκριμένου προσώπου που του ζητούσε απαντήσεις… «Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι πολύ καλή και θα έλεγα ότι στηρίζεται στην ντομπροσύνη, εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο. Σε κάθε περιοχή, χωριό, που πηγαίνω συνομιλώ μαζί τους και ανταλλάσουμε απόψεις. Με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές και έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο συζητήσεις για όλα τα θέματα. Εκτιμώ και σέβομαι τα πιστεύω τους αλλά έχω την δική μου κοσμοθεωρία και δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε».

Πλούσιοι με τον μισθό του βουλευτή;
Η σχέση του με τον Θόδωρο Πάγκαλο είναι θυελλώδης. Πριν από χρόνια σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι σέβεται τις απόψεις του, αλλά τώρα είναι σε μία μορφή … πολέμου, με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι πίσω από τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς των πολιτικών. Τον ρωτάμε να μας σχολιάσει την φράση «μαζί τα φάγαμε» και αν μη τι άλλο είναι απολαυστικός «δεν μπορεί να έχει την ίδια βαρύτητα αυτός που ζητάει κι αυτός που του προσφέρει κάτι με αντάλλαγμα. Δεν μπορούν να έχουν την ίδια ευθύνη όσοι εκμεταλλεύονται τους άλλους με αυτούς που παλεύουν για μία θέση στον ήλιο. Έγινε μία προσπάθεια μέσα σ’ αυτή τη φράση να μετατεθεί η ευθύνη των πολιτικών και να υπάρξει ισοπέδωση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα. Είναι άδικο και σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει συλλογικότητα ευθυνών για ότι έχει συμβεί στην Ελλάδα. Το «εσείς οι πολιτικοί είστε όλοι ίδιοι» δεν εκφράζει την πραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πλουτίσει μέσα από την πολιτική. Και μην ακούσω ότι έχουν αποκτήσει αυτή την περιουσία με τον μισθό του βουλευτή; Και δεν θεωρώ ότι είναι λύση να κόψουμε τον μισθό του. Πρέπει να κόψουμε το ομφάλιο λώρο της πολιτικής με την διαπλοκή. Κάποιοι με σαράντα χρόνια ως πολιτικοί έχουν φτιάξει βίλες και έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων. Πως γίνεται αυτό; Το πρόβλημα της Ελλάδας μακάρι να ήταν από κάτω προς τα επάνω σε αυτή την τροφική αλυσίδα. Ίσως να ήταν πιο εύκολο να διορθωθεί. Το πρόβλημα είναι από πάνω προς τα κάτω. Και σίγουρα «μαζί δεν τα φάγαμε»

Πιο γεμάτος
Κλείνοντας τη συζήτηση κι ενώ η οικογένειά του ζητάει ένα τελευταίο μπάνιο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα του ζητάμε να μας περιγράψει όσο μπορεί με τα λιγότερα λόγια τη Νάξο. «Ποιο είναι το συναίσθημα που νιώθω όταν ακούω τη λέξη Νάξος; Μα αυτό της φυγής, της ξεγνοιασιάς από την καθημερινότητα της Αθήνας. Πλέον απολαμβάνω την απομόνωση και αισθάνομαι όλο και πιο γεμάτος μετά από κάθε επίσκεψή μου εδώ στο νησί και στην Μουτσούνα. Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ τις καλαμιές, στην Αγία Άννα, τα καρπούζια και τα πεπόνια που αποτέλεσαν το φαγητό μας την εποχή των ξέγνοιαστων διακοπών στις καταπληκτικές παραλίες του νησιού»
Συνέντευξη: Νικόδημος Λιανός

8 σχόλια:

  1. Ψάχνετε για ένα επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό, δάνεια αυτοκινήτων, φοιτητικά δάνεια, τα δάνεια σταθεροποίησης, ακάλυπτων δανείων, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, κλπ .. Ή αρνήθηκε ένα δάνειο από μια τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό διαμόρφωση, ή και περισσότερες αποφάσεις και τους λόγους. Μπορείτε πιστώσει! Είμαι ένα Επίσκοπο, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα, τα δάνεια σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ένα χαμηλές και προσιτές επιτόκιο 2%. Ενδιαφερόμενος? Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε ένα δάνειο για να συνεχίσει τη μεταφορά εντός 48 ωρών. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Email paulloanoffer20@gmail.com Σας ευχαριστώ και ο Θεός να σας ευλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως ένα προσωπικό δάνειο ή εμπορικά δάνεια ή ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός έργου ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε σκοπό; Εάν ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή (WhatsApp: +447903159998) για να λάβετε το δάνειό σας.

    Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

    Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν κάνετε αίτηση μαζί μας, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ;
    - Εφαρμόστε οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
    - Λάβετε μετρητά σε λιγότερο από 24 ώρες
    - Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ
    - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
    - επιδοτούμενο επιτόκιο 3%
    - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    - Προσφέρουμε τόσο εξασφαλισμένα όσο και μη εξασφαλισμένα δάνεια

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο εντός 24 ωρών, παρακαλώ γράψτε στο email παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες
    Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998
    Κάντε αίτηση για δανεισμό τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκής εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
    Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap.

    Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

    Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

    Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία.

    ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια
    √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες.
    √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας
    √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις
    √100% έγκριση δανείου
    ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

    Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
    Το όνομά μου είναι Susan Benson, είμαι δανειστής δανείου και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Αν χρειάζεστε χρηματοοικονομική σταθερότητα, είμαι το σωστό άτομο που έρχεστε να επικοινωνήσετε, δεν δανείζω μόνο χρήματα, δίνω επίσης οικονομικές συμβουλές σε κανέναν. Η ανώτατη προτεραιότητά μου είναι η οικονομική σας σταθερότητα, μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα και θα είμαι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο.

    Εάν χρειάζεστε επείγουσα οικονομική ενίσχυση, είμαι το σωστό άτομο που θα επικοινωνήσει μαζί μου, θα κάνω όλα τα είδη δανείων, είτε πρόκειται για δάνειο προσωπικών, εμπορικά δάνεια ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιονδήποτε άλλο λόγο, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή Μήνυμα μου απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998} & Λάβετε μια απάντηση σε μια στιγμή.

    Η εταιρεία μου είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική επιτυχία σας.

    Χαρακτηριστικά & Όφελος;
    ✓Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
    ✓Μπορείτε να δανειστείτε από 1.000 ευρώ έως 20 εκατομμύρια ευρώ
    ✓Δείτε το δάνειό σας εντός 24 ωρών.
    ✓ Χαμηλό επιτόκιο που κυμαίνεται από 2,0 έως 3,0%
    ✓Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία είτε ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    ✓ Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    ✓ Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εμπειρία.

    Ήταν τόσο δύσκολο να λάβετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; δεν ανησυχείτε πια γιατί αυτή η εταιρεία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλετε αίτηση με την Sunshine Financial Group, υποβάλετε αίτηση με μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    γράψτε ευγενικά στο email ή τον αριθμό παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου.
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998

    Ανεξάρτητα από το τι περνάτε, υπάρχει λύση για σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για την επίλυση των οικονομικών σας αναγκών; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουν 100% εγγύηση για ξένα δάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελατών
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπά. ..

    Έχουμε επίσης ένα δάνειο σε ολόκληρο νόμισμα με επιτόκιο 2% για όλα τα δάνεια .... Αν σας ενδιαφέρει να επιστρέψετε μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει μέσω

    Email: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Χαιρετισμοί,
    Κύριε Scott
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή