Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ...

ΑΠΟ τον περασμένο Ιούνιο επιδίωξη και διακαής επιθυμία του ήταν η αντικατάσταση των δεστρών στο λιμανάκι της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας. Όμως δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να τους αντικαταστήσει. Γι’ αυτό και ζητεί συγγνώμη από όσους έχουν ελλιμενισμένα και δεμένα στις ακατάλληλες και επικίνδυνες δέστρες τα σκάφη τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαμουζέλος.
Οι προσπάθειές του - κατά δήλωσή του στον υπογράφοντα- «βούλιαξαν» στον … μηχανισμό της γραφειοκρατίας και στην … απελπισία που προσφάτως έχει καταβάλει τους υπαλλήλους-εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Λ.Τ.!
Από τον περασμένο Μάιο - μου είπε – ξεκίνησε το λάθος• «γι’ αυτό και πήγαν χαμένα 30 χιλιάρικα».
ΔΕΝ είναι ΣΩΣΤΕΣ οι δέστρες που υπάρχουν στο μικρολίμανο του νησιού μας. Αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες σκαφών (ερασιτέχνες ως επί το πλείστον αλιείς) να δένουν τα βαρκάκια τους σε σάπιες σωλήνες, που έχουν κρεμάσει στην θάλασσα μέσα!
Θα το παλέψει μου είπε, μέχρι να τις αντικαταστήσει τις δέστρες «ό,τι και να γίνει».
ΟΦΕΙΛΩ να ομολογήσει φίλες και φίλοι αναγνώστες ότι υπάρχουν πράγματα που με βγάζουν από τα ρούχα μου…
Όταν δεν έχουμε λεφτά για παρεμβάσεις – υλοποίηση δράσεων/έργων, γκρινιάζουμε. Όταν πάλι διαθέτουμε «μπερντέ», «καθόμαστε» και τον βλέπουμε!.. Τι πράγματα, μωρέ, είναι αυτά; Γιατί κάνουμε την ζωή μας δύσκολη;
Ας αποφασίσουν οι της τεχνικής Υπηρεσίας του Δ.Λ.Τ. πότε θα «σκοτώσουν» το τέρας της γραφειοκρατίας και πότε θα ξεπεράσουν την κατάθλιψη που τους έχει προκαλέσει η οικονομική πολιτική του Μνημονίου…
Είναι επιτακτική ανάγκη αγαπητοί μου να προστατέψουμε τα σκάφη φτωχών ανθρώπων. «Τρέξτε» όσο πιο γρήγορα μπορείτε το θέμα που αφορά στις δέστρες του λιμανιού τής Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας. Αν για μια τέτοια παρέμβαση θέλετε πάνω από μισή χρονιά για να κάνετε ό,τι πρέπει και επιβάλλεται, φαντασθείτε πόσο χρόνο θα χρειαζόσασταν αν σας ανέθεταν να εκπονήσετε μελέτη για κατασκευή μαρίνας στο νησί μας ισάξια με αυτήν που διαθέτει η Μύκονος…
Λεφτά υπάρχουν στο ταμείο του Δ.Λ.Τ.! Εκμεταλλευθείτε αυτά τα λεφτά, για την αναβάθμιση των «παροχών» αυτού του μικρολίμανου που - υπό άλλες προδιαγραφές - θα μπορούσε να αποτελεί διαφήμιση για το νησί μας.
Στο σημείο αυτό ας αναφερθεί ότι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου είπε «ναι» στην πρόταση του προέδρου κ. Μαμουζέλου περί προμήθειας υλικών προσδέσεως σκαφών - διάθεση πιστώσεως.
Θα περιμένουμε… Ευελπιστώ να μην χρειαστεί αν περιμένουμε για πολύ όμως…
Το υπήνεμο λιμανάκι της Μυρτιδιώτισσας που κάλλιστα μπορεί να γίνει λειτουργικότερο και ασφαλέστερο χρειάζεται υποστήριξη.
Ποιος θα βάλει πλάτη στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε αυτό το μικρολίμανο να γίνει μια ασφαλής «αγκαλιά» για μικρά και μεγάλα, επαγγελματικά, ερασιτεχνικά και άλλα σκάφη αναψυχής;                
γ.βλαχακης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου