Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Πιέζει για λύσεις ο κόσμος της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ προβλήματα, που αντιμετωπίζει το νησί μας, αλλά και αυτά που αντιμετωπίζουν τα γύρω νησιά (οι Μικρές Κυκλάδες) απαιτούν λύσεις• λύσεις άμεσες. Την διαπίστωση αυτή δεν την κάνουμε εμείς. Την κάνει ένας ολόκληρος κόσμος• οι συνδημότες μας. Διακαής είναι η επιθυμία τού συνόλου των κατοίκων Νάξου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίου και Σχοινούσας είναι η άμεση επίλυση των διαχρονικών αυτών προβλημάτων. Εάν οι ενδεικνυόμενες λύσεις δοθούν, τότε και μόνο τότε θα υπάρξει προοπτική για τα νησιά μας. Προοπτική προόδου,. Προοπτική αναβαθμίσεως. Προοπτική αναπτύξεως.

Ο ευεργετηθείς από τον κόσμο τής Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων με το πολύ 57%, πρώτος «καλλικράτειος» δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης οφείλει να ανταποκριθεί στο προαναφερθέν αίτημα του συνόλου των συνδημοτών μας. και οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα…

Λίγο πριν τις πρόσφατες εκλογές, μια περιήγηση σε περιοχές του νέου, ενιαίου δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, διαπιστώσαμε χρόνιες ελλείψεις και παραλείψεις, που αφορούν σημαντικά θέματα τής καθημερινότητας. Και εισπράξαμε το αίτημα των κατοίκων τους: «Αν ο κόσμος βγάλει τον Μαργαρίτη, θα τον βγάλει επειδή πρέπει να διορθώσει πάρα πολλά στραβά που ο Μαράκης δεν διόρθωσε αυτά τα τελευταία χρόνια…». Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός στα σχόλια τόσο των φίλα προσκείμενων στο ψηφοδέλτιο Μαργαρίτη όσο και αυτών που «καλόβλεπαν» επανεκλογή Μαράκη…

Βιάζεται ο κόσμος για λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι μόνο, άμεσες…

Μπορεί ο «Καλλικράτης» έτσι όπως «στήθηκε» (σ.σ.: βιάστηκε πολύ ο κ. Ραγκούσης να τον κάνει νόμο του κράτους και να προχωρήσει ως εκ τούτου άμεσα στην υλοποίησή του) να ακολουθεί «ρυθμούς χελώνας», όμως ο κόσμος άλλα θέλει…

Ο κόσμος βιάζεται… Και όχι μόνο στα δικά μας τα νησιά, αλλά παντού στην Ελλάδα.

Η φτώχεια, δεν μπορεί να περιμένει!..

Στο κόκκινο η οικονομική κρίση που έχει γονατίσει χώρες που μέχρι χτες διακρίνονταν για τα οικονομικά προσόντα τους. Στο ίδιο καζάνι «βράζει» και η δική μας χώρα• η ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Οι Κυκλάδες και δη ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την κρίση αυτήν την βιώνουν άσχημα. Ιδιαίτερα επώδυνη είναι δε, για τα δικά μας τα νησιά η κρίση αυτή… Τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο στην αγορά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Τούτο έχει άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα των μικρομεσαίων.

Προ του μεγάλου αδιεξόδου που αντιμετωπίζει όλος αυτός ο κόσμος και κοντά στους μικρούς και μικρομεσαίους, αλλά και μέχρι πρότινος ισχυροί οικονομικά επιχειρηματίες, σε αδιέξοδο οικονομικό οδηγείται ο συνδημότης μας που προσπαθεί να επιβιώσει εργαζόμενος στην πιάτσα, οικοδομική εμποροεπιχειρηματική και όχι μόνον μέσα. Αυτός είναι ο κόσμος που πασχίζει για ανάσες• ανάσες που περιμένει να έχει/να πάρει μέσα από τις «επιλογές» του οικείου δημοτικού συμβουλίου και αυτές του ιδίου του νέου «καλλικράτειου» δημάρχου. Και εξηγούμαστε:

α’) «Πόλη καθαρή». Και χωριά καθαρά. Η καθαριότητα μπορεί να αναβαθμίσει το νησί μας. Θα αποτελέσει/θα είναι διαφήμιση για τα νησιά μας η καθαριότητα στις πολυσύχναστες, κατά τους μήνες του καλοκαιριού περιοχές• στις περιοχές όπου η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη.

β’) Νερό. Τα παράπονα των συνδημοτών μας για την κακή ποιότητα του νερού είναι πολλά. Απαιτεί ο κόσμος «καθαρό, πόσιμο νερό στις εσωτερικές βρύσες των σπιτιών. Αν το νερό γίνει νερό που να πίνετε, πολλά θα είναι τα καταλύματα και οι «μικρομέγαλες» ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που μεσοκαλόκαιρα δεν θα «ποτίζουν» τον κόσμο με … «σκουπίδια». Είναι μπουμπούνες οι επισκέπτες, νομίζετε, του νησιού μας, και δεν καταλαβαίνουν ότι η Νάξος έχει νερό που δεν πίνετε;

γ’) Οι δρόμοι (οδικό δίκτυο)… Αμαυρώνουν την εικόνα των νησιών μας οι τσακισμένοι στα περισσότερα σημεία τους δρόμοι• οι βομβαρδισμένοι δρόμοι• οι επικίνδυνοι δρόμοι. Αποτελεί τεράστιο «μείον» για τα νησιά μας το κάκιστο οδικό δίκτυο.

δ’) Οι συγκοινωνίες. Η τρέλα σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Οφείλει η νέα δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα. Δεν εξυπηρετείται όπως πρέπει ο επισκέπτης. Δεν καλύπτονται οι ανάγκες του κόσμου που έρχεται να κάνει διακοπές στο νησί μας.

ε’) Το λιμάνι. Ό,τι κι αν πει κανείς λίγο θα είναι. Με τα χάλια που έχει ο κεντρικός προβλήτας του νησιού μας, αλλά και η μαρίνα τουριστικών και αλιευτικών σκαφών («Μικρή Σκάλα») το νησί μας δεν πρόκειται ποτέ να βρει τον τουριστικό του δρόμο. Και οι εμπορικές δραστηριότητες του νησιού μας «σκοντάφτουν» στο κακό λιμάνι που έχουμε… Το ίδιο ισχύει για τα νησιά του νέου δήμου.

στ’) Οι παραλίες. Οι ανοργάνωτες παραλίες μας αποτελούν «κακό σπυρί» για τα τουριστικά νησιά μας… Για τη Νάξο, το Κουφονήσι και τα άλλα νησιά.

Πολλά είναι τα προβλήματα για τα οποία θα πρέπει, έχει ηθική υποχρέωση, να μεριμνήσει το νέο «καλλικράτειο» δημοτικό συμβούλιο…

Πολλά είναι τα προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις…

Πολλά είναι τα προβλήματα για τα οποία ο κόσμος απαιτεί λύσεις «εδώ και τώρα»…

ΓΙΑ όλα αυτά τα προβλήματα• για την επίλυση, την άμεση επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων και όχι μόνο, έδωσε ψήφο (τεράστιας) εμπιστοσύνης ο κόσμος της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου