Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ξέφραγο αμπέλι για σκυλιά και αυτοκίνητα η παιδική χαρά δίπλα στο Δημαρχείο Νάξου

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που για τελευταία φορά από ετούτην εδώ την στήλη γράψαμε κάποια … πραγματάκια για τους Παιδότοπους και Παιδικές Χαρές. Και αναγκαζόμαστε σήμερα να επανέλθουμε στο θέμα, κατόπιν … αιτήματος φίλης αναγνώστριας της στήλης.
Πήγε τα παιδιά τας η εν λόγω κυρία στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται πλησίον του Δημαρχείου Νάξου, είδε πράγματα (τα εικονιζόμενα κακώς κείμενα) και μας «έπιασε» εχθές το πρωί καταμεσής της Παπαβασιλείου για να μας πει ότι «εμείς, θα πρέπει να γράψουμε ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, για να τη διαβάσουν εκεί στο δήμο και να βάλουν … ένα χεράκι και να την κάνουν καλύτερη!..».
-ΚΥΡΙΟΙ, ΑΡΜΟΔΙΟΙ: εάν την θέλετε την Παιδική Χαρά (… του Δημαρχείου) ξέφραγο αμπέλι, να μας το πείτε…
Είναι χάλι αυτό (το εικονιζόμενο);
Μου φαίνεται πως τους έχουμε εγκαταλείψει στην … μοίρα τους Παιδότοπους και τις Παιδικές Χαρές… Και ρωτώ: Γιατί;
Εάν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των υπαρχόντων παιδότοπων και Παιδικών Χαρών, πείτε το μου … για να ξέρω!..
Δυστυχώς, οι Παιδότοποι και οι Παιδικές Χαρές στο νησί μας δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο θα έπρεπε να είναι...
Οι παιδότοποι είναι μαγνήτες για τα παιδιά. Τους δίνουν μια πιθανότητα να τρέξουν, να φωνάξουν να αλληλεπιδράσουν με άλλα άτομα της ηλικία τους, να ερευνήσουν και να επεκτείνουν τις δυνατότητες των αναπτυσσόμενων οργανισμών τους ενώ παράλληλα θα διασκεδάζουν. Οι ενήλικες επίσης, εκτιμούν την ευκαιρία να επισκεφτούν με ομοϊδεάτες και ομοιοπαθείς φιλικά ζευγάρια τους παιδότοπους όπου μπορούν να σχολιάσουν και να συζητήσουν ανενόχλητοι ενώ τα παιδιά τους παίζουν σε έναν ασφαλή και περιορισμένο χώρο.
Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν χωρίς επίβλεψη όταν παίζουν, σε Παιδότοπους και Παιδικές Χαρές, όπως αυτή η εικονιζόμενη.
Μια Παιδική χαρά – ξέφραγο αμπέλι είναι λίαν επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Για δευτερόλεπτα να ξεφύγουν της προσοχής των γονέων τους μπορεί να βρεθούν στον δρόμο και στις ρόδες μπροστά ενεός αυτοκινήτου ή μιας μοτοσικλέτας. Είναι, ή δεν είναι έτσι;
Εάν οι Παιδότοποι και οι Παιδικές Χαρές σχεδιάζονται και προστατεύονται καλύτερα μπορούν πρώτον να μειώσουν στο ελάχιστο τους … απρόβλεπτους κινδύνους για τα παιδιά και, δεύτερον, να καταστήσουν την εργασία του επιβλέποντα ενηλίκου ευκολότερη
Μια ματιά στο πού και πότε τα παιδιά τραυματίζονται στους παιδότοπους μπορεί να φωτίσει τις ανάγκες των παιδότοπων και να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην βελτίωση αυτών των χώρων.
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου