Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδισε εντυπώσεις, έχασε βαθμούς

Για μία ακόμη φορά ο Πανναξιακός κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την όποια υπεροχή είχε σε ουσία που θα του έδινε και τους τρεις βαθμούς της νίκης που άλλωστε είναι και το ζητούμενο από την αρχή της χρονιάς..
Οι νίκες και ειδικά στην έδρα του ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη παραμονή. Άλλωστε ο πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από την όσο γίνεται πιο γρήγορη παραμονή της ομάδας στη κατηγορία. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νίκες και δη εντός έδρας… Απέναντι στον Ελπιδοφόρο (το λογικό θεωρητικά φαβορί για την άνοδο) ο Πανναξιακός έπαιξε τη μπάλα που μπορεί να παίξει αλλά και πάλι προδόθηκε από ένα στιγμιαίο λάθος των αμυντικών του. Και βέβαια αυτή τη φορά δεν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος από τον διαιτητή όπως έγινε την περασμένη Κυριακή κόντρα στο Αιγάλεω. Αυτή τη φορά το παιχνίδι πήγε στο «χ» (1-1) γιατί πολύ απλά απέτυχε να μετουσιώσει σε γκολ τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε.
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που σε ερώτηση που έγινε στον Δημήτρη Σκούνα, ο τεχνικός του Πανναξιακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού. Κι αυτό γιατί όλοι σχεδόν οι παίκτες που αγωνίζονται στην επίθεση, εκτός του Σουσούνη είναι περιφερειακοί, δεν είναι δηλαδή παίκτες που έχουν εύκολο το …γκολ. Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού την Τετάρτη ανήκε στον Πανναξιακό που είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ, η πρώτη στο 12ο λεπτό όταν το διπλό σουτ του Στάμου απέκρουσε με υπερένταση ο Ιωσήπου και η 2η στο 45ο λεπτό με τον Σουσούνη που εξ επαφής δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ελπιδοφόρου που έμοιαζε να έχει κατεβάσει ρολά. Άλλωστε την υπεροχή του Πανναξιακού παραδέχτηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιώργος Βαζάκας που τόνισε « στο πρώτο μέρος ο Πανναξιακός ήταν καλύτερος και μπορούσε να είχε σκοράρει. Όμως, δεν το έκανε και αυτό μας κράτησε»
Στο δεύτερο ημίχρονο πριν καν ζεσταθούν οι παίκτες, ο Ελπιδοφόρος κερδίζει πέναλτι. Σουτ του Βέρμπη από το ύψος του πέναλτι και λίγο αριστερά, προβολή του Παπαδόπουλου και η μπάλα βρίσκει το χέρι του με τη διαιτητή Αντωνίου να σφυρίζει αμέσως την άσπρη βούλα. Τρίτο διαδοχικό πέναλτι εις βάρος του Πανναξιακού και όπως μετά τη λήξη του αγώνα ο αρχηγός και τερματοφύλακας των γηπεδούχων Θέμελης «από εδώ και μπρος θα κάνουμε προπονήσεις μόνο για πέναλτι»… Ο Παπαδόπουλος δήλωσε μετά τον αγώνα ότι η μπάλα βρήκε ψηλά στον ώμο του, όμως το σφύριγμα δεν άλλαξε… Αμφότεροι οι προπονητές δεν πήραν θέση για το εάν ήταν ή όχι όμως ο Βαζάκας είπε ότι «το γρήγορο γκολ μας βοήθησε ώστε να αλλάξουμε λογική και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι» ενώ ο Σκούνας τόνισε ότι «μπήκαμε χαλαρά και το πληρώσαμε»… Ο Βέρμπης ευστόχησε στέλνοντας τον Θέμελη στην άλλη πλευρά (0-1) στο 46ο λεπτό και τα όποια σχέδια των προπονητών όπως ήταν λογικό άλλαξαν. Ο Πανναξιακός ρίσκαρε ρίχνοντας έναν μεσοεπιθετικό (Πολυκρέτη) αντί αμυντικού (Κουφόπουλος) και άρχισε το …κρυφτούλι. Δύο καλές ευκαιρίες από Στάμο και Σουσούνη για τον Πανναξιακό, ένα σουτ του Βέρμπη από το 60 έως το 89, προσπάθειες κυρίως από κόντρες σε έναν αγώνα με καλό ρυθμό και φτάσαμε στο 90ο λεπτό. Εκτέλεση φάουλ από τον Στάμο, ο Καρούσης τσίμπησε τη μπάλα μετά το μοναδικό λάθος του Ιωσήπου με κεφαλιά την έστειλε προς την εστία του Ελπιδοφόρου και ο Σούσούνης εξ επαφής με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (1-1) και προκαλώντας φρενίτιδα στους θεατές που ζητούσαν επίμονα και ένα δεύτερο γκολ στο διάστημα των καθυστερήσεων… Αυτό δεν ήρθε όμως και οι δύο ομάδες έφυγαν με ένα «γιατί» στο μυαλό…
Κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των προπονητών. Ο Δημήτρης Σκούνας τόνισε « στο δεύτερο μέρος ρισκάραμε, οι παίκτες δικαιώθηκαν, πάλεψαν όσο γίνεται περισσότερο και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό με το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο». Ο Βαζάκας από τη πλευρά του δήλωσε «σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) έπαιξαν οι δύο καλύτερες τεχνικές ομάδες του πρωταθλήματος. Καλό παιχνίδι αλλά το σκορ μοιάζει άδικο. Κι αυτό γιατί δεχτήκαμε γκολ στο 90. Κι αυτό πάντα πονάει. Είναι αδικαιολόγητο για μία ομάδα που θέλει την άνοδο να δέχεται γκολ σ’ αυτό το σημείο. Και πρέπει να μάθουμε και να κερδίζουμε και όχι μόνο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο»…  Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην τελευταία φάση του αγώνα ο Γρηγόρης Τόσκας σε διεκδίκηση της μπάλας στο χώρο του κέντρου δέχτηκε αγκωνιά με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη του και πλέον η συμμετοχή του στον κυριακάτικο αγώνα στον «Ταύρο» με τον Φωστήρα να είναι αμφίβολη. 
Αυστηρή
Αυστηρή η διαιτητής Ελένη Αντωνίου με καλές τοποθετήσεις, με έφεση στο πλεονέκτημα ενώ «κιτρίνισε» μόνο τον Παπαδόπουλο αν και θα μπορούσε να είχε δείξει νωρίτερα κάρτες και σε παίκτες του Ελπιδοφόρου με αποκορύφωμα την κοκορομαχία του Ελσερ με τον Κωττάκη στο 35ο λεπτό με υπαίτιο τον αμυντικό των φιλοξενούμενων. Το πέναλτι που σφύριξε εις βάρος του Πανναξιακού το έδωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα, ενώ στις περιπτώσεις που διαμαρτυρήθηκαν οι φίλαθλοι του Πανναξιακού για χέρι (δύο περιπτώσεις) είχε κάθετη άποψη και δεν δέχτηκε καμία αμφισβήτηση των επιλογών της. 
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Θέμελης, Καζανάς, Κουφόπουλος (57’ Πολυκράτης), Παπαδόπουλος, Τόσκας, Κολιούσης (80’ Λυμπερτάς), Καρούσης, Κουτελιέρης, Σουσούνης, Στάμος, Κωττάκης (90’ Αγγελής)
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: Ιωσήπου, Στασινός, Ελσερ, Λίτσος (20’ Λυμπέρης), Χότζας, Ντούμας, Κορακάκης, Γκουτζούλας, Στρατάκης (75’ Καραμέρος), Κάρος (81’ Παπαδόπουλος), Βέρμπης
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου