Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αγρια συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών στους Τρίποδες...


ΑΓΡΙΑ συμπλοκή Πακιστανών στην τοπική κοινότητα Τριπόδων αργά το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας. Έντρομοι κάποιοι κάτοικοι του χωριού είδαν με τα μάτια τους δύο ομάδες Πακιστανών να αλληλοχτυπιούνται με πρωτοφανή, για τα δεδομένα των Τριπόδων, μανία. Το θορυβώδες αυτό επεισόδιο έλαβε χώρα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του χωριού: στην περιοχή Μποργιάδος, πλησίον του σχολείου.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπλοκή προκλήθηκε εξαιτίας «διαφορών» που είχαν μεταξύ τους οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες. Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κάνουν λόγο τα τελευταία νέα.
Στα χέρια τους κρατούσαν κοντόξυλα και άλλα αιχμηρά βαριά αντικείμενα. Για τσεκούρια γίνεται λόγος. Ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα ουρλιαχτά των «κακοποιών» ακούγονταν σε όλο το χωριό, προκαλώντας αναστάτωση στους φιλήσυχους κατοίκους.
Η έρευνά μας αναφέρει ότι κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών, το τελευταίο διάστημα, κατοικούσαν σε ενοικιαζόμενα σπίτια των Τριπόδων, ενώ κάποιοι άλλοι «τελευταία, διέμεναν κάπου στον παρακείμενο κάμπο».
Το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου ειδοποιήθηκε από γηραιά Τριποδιώτισσα με μεγάλη όμως καθυστέρηση, σχεδόν την ώρα που το όλο επεισόδιο έφτανε στο τέλος του…
Από το τηλέφωνο του σπιτιού του παπά του χωριού, αναφέρουν οι[πληροφορίες μας, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Συνελήφθη, λέγεται, ένας (1) Πακιστανός.
Τα ίδια νέα αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε τελευταία ένας (1) Πακιστανός ή και περισσότεροι, πήρε πίσω το κλειδί διώχνοντάς τον / τους.

Έχουν χάσει τον ύπνο τους…
Η έρευνά μας αναφέρει ότι κάποιοι γονείς μόλις αντελήφθησαν ότι γίνεται συμπλοκή Πακιστανών (στο χωριό) και πως πέφτει «το ξύλο της αρκούδας κοντά στο σχολείο», βγήκαν στους δρόμους για να προστατέψουν τα παιδιά τους που ανυποψίαστα ασχολούνταν με τα παιχνίδια τους «εκεί κοντά στο Μποργιάδο» την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη η άγρια συμπλοκή.  
Το ασυνήθιστο αυτό συμβάν ασφαλώς και συζητήθηκε πολύ στην εν λόγω τοπική κοινότητα. Οι κάτοικοι των Τριπόδων εκφράζουν τις τελευταίες ώρες την δυσφορία τους για το γεγονός ότι Πακιστανοί και άλλοι λαθρομετανάστες «κινούνται πονηρά όχι μόνο στο δικό τους το χωριό, αλλά και στα άλλα λιβαδοχώρια.». Δηλώνουν, μάλιστα ότι «τέτοια γεγονότα τους κάνουν να χάνουν τον ύπνο τους, αφού δεν αισθάνονται ασφαλείς».
Κάποιοι κάτοικοι των Τριπόδων κάνουν λόγο για «έναν (1) Πακιστανό, οποίος θέλει να το παίζει αφεντικό στο χωριό»…

«Γήπεδα» ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, τα χωριά μας…
Όπως προαναφέραμε, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε με καθυστέρηση και ενώ το επεισόδιο είχε σχεδόν λήξει. Ήταν η ώρα που όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτό εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι «παλικαράδες» Πακιστανοί όσο γρήγορα εμφανίστηκαν στην περιοχή άλλο τόσο γρήγορα έγιναν μπουχός, αφού όμως προηγουμένως και για όχι για μικρό χρονικό διάστημα είχε ανταλλάξει άγριες «ξυλιές». Χρησιμοποιήθηκαν και τσεκούρια, μάθαμε. Κάτι τέτοιο όμως μέχρι και αυτή την ώρα (απόγευμα Τετάρτης) δεν έχει επιβεβαιωθεί. Εκείνο που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι δεν σημειώθηκε κάποιο βαρύς τραυματισμός. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι δικές μας πληροφορίες. Δεν είναι όμως εδώ το (μεγάλο) ζητούμενο. Αλλού, είναι…
«Το θέμα είναι» ότι κάποια από τα χωριά του νησιού μας μετατρέπονται κατά τα τελευταία χρόνια σε … γήπεδα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ,μεταξύ λαθρομεταναστών που «για ένα φεγγάρι» κατοικοεδρεύουν στο νησί μας. Πολλοί οι λαθρομετανάστες (Πακιστανοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι και άλλοι) που επιδίδονται σε κλοπές, ζωοκλοπές και άλλες έκνομες πράξεις – ενέργειες.
Λαθρομετανάστες επικίνδυνοι… Οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στην χώρα μας είναι φαινόμενο γνωστό. Τα τελευταία χρόνια παρόμοια επεισόδια λαμβάνουν χώρα και στα νησιά μας.   

Παράνομοι μετανάστες από το κέντρο στα νησιά…
Η έξαρση της εγκληματικότητας εναντίον αλλοδαπών καλά κρατεί και έχει μεταφερθεί πλέον εκτός από τα αστικά κέντρα και στα νησιά.
150% έχει αυξηθεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Οι ... πόρτες του Έβρου έκλεισαν και οι δουλέμποροι οδηγούν τους λαθρομετανάστες και πάλι δια θαλάσσης στα νησιά μας. Αβίαστα εξάγεται αυτό το συμπέρασμα. Τα ενημερωτικά αστυνομικά δελτία μιλάνε από μόνα τους. Αλλά και αυτά που πρόσφατες έρευνες έφεραν στο προσκήνιο της επικαιρότητας.
Τα νησιά που προσελκύουν περισσότερο τους διακινητές είναι η Λέσβος, η Σάμος, αλλά και η Νάξος, και όχι μόνον, από τις Κυκλάδες.
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, υποστηρίζουν παλαιοί, αλλά και νέοι αστυνομικοί. Και τούτο, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, διότι ο Έλληνας που έχει όνομα, διεύθυνση, οικογένεια, φίλους, γνωστούς από το περιβάλλον του και καταγεγραμμένο το παρελθόν του εντοπίζεται πιο εύκολα από τον λαθρομετανάστη που δεν έχει χαρτιά, έχει δώσει ψεύτικο όνομα και καταγωγή, δεν έχει διεύθυνση, συγγενείς, φίλους, γνωστούς και έχει πλαστά χαρτιά.

Ανοχύρωτα τα νησιά τους…
Ανοχύρωτοι στην εγκληματικότητα παραμένουν μερικοί από τους πλέον διάσημους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Στα περισσότερα νησιά, ακόμη και τα πιο κοσμοπολίτικα, όπου ο αριθμός των τουριστών δεκαπλασιάζει τον πληθυσμό τους σε σύγκριση με αυτόν του χειμώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις μειώνονται, τα υπηρεσιακά οχήματα λιγοστεύουν, ενώ υπηρεσίες αιχμής που θα έπρεπε να έχουν επανδρωθεί και να λειτουργούν εδώ και πέντε χρόνια παραμένουν ακόμη στα χαρτιά.
Τώρα που έχουμε φθάσει στην «ώρα μηδέν», η οργανωμένη Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα στην προγραμματική σύγκλιση των κυβερνητικών εταίρων και προσωπική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και μια επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα. Γιατί, πραγματικά, οι πολίτες αισθάνονται ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. 

Άμεσα μέτρα…
Ανεξάρτητα από τα αίτια του προβλήματος, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, να φέρει τον αστυνομικό πιο κοντά στους πολίτες και να τους εμπεδώσει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας που μπορούσαν να απολαμβάνουν κάποτε.
Αυτή είναι, δυστυχώς, η πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου, στην οποία οι πολίτες δεν έχουν καταδικαστεί μόνο στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά βρίσκονται και μπροστά και σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα έξαρση της εγκληματικότητας, γιατί κάποιοι δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να την αντιμετωπίσουν.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Υδρούσας (Άνδρου). Στην Υδρούσα, έχουν απομείνει μόλις 2 αστυνομικοί από τους 8, ενώ στα Κουφονήσια υπάρχει μόλις ένας (1) αστυνομικός τον οποίο τους μήνες του καλοκαιριού βοηθούν και τρεις δόκιμοι.
Στην Δονούσα, τα έξοδα του ενοικίου του αστυνομικού που για τους μήνες του καλοκαιριού πήγε στο νησί, κάλυψε η τοπική κοινότητα.
Ας αναφερθεί ότι, αστυνομικές υπηρεσίες κυκλαδίτικων νησιών περιμένουν μέχρι και τρεις μήνες για την έγκριση της συντήρησης των οχημάτων, καθώς πρέπει να μεταφερθούν σε εξειδικευμένα συνεργεία στην Αθήνα, για να μη χαθεί η εγγύηση που έχει δοθεί για τα οχήματα.
Η Ελληνική Αστυνομία, έχει αποδειχθεί ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες. Δυστυχώς. Το Μνημόνιο ημέρα με την ημέρα «απογυμνώνει» τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, καθιστώντας τα ανήμπορα να ανταποκριθούν στο ομολογουμένως «απαιτητικό» και δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.
Δεν είναι ευνομούμενη χώρα η Ελλάδα. Ηπειρωτική και νησιωτική. Όχι γιατί το ένστολο προσωπικό δεν επιτελεί το καθήκον του με αυτοθυσία, πληρώνοντας, πολλές φορές, με την ίδια του τη ζωή κάποιες ηρωικές προσπάθειες να αντιμετωπίσουν, συνήθως από μειονεκτική θέση, τους εγκληματίες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

ΑΥΡΙΟ 7/9/2012 ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ "Κ":
"Να φύγουν από τα χωριά μας"
 Κάτοικοι από το Γλυνάδο και τις Τρίποδες μιλούν για τους Πακιστανούς που ζουν όχι μόνο στα δύο χωριά, αλλά και σε Άγιο Αρσένιο και Γαλανάδο όπως και στη περιοχή της Μικρής Βίγλας – Τρία ακόμη επεισόδια είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες σε Τρίποδες και Γλυνάδο – Ποιο είναι το πρόβλημα της Αστυνομίας Νάξου σε περίπτωση εφαρμογής του «Ξένιου Ζευς» και στο «νησί της Αριάδνης»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου