Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Παίρνει πάνω του την "υπόθεση Μαμουζέλου" ο δήμαρχος Νάξου, διατηρώντας τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου στη θέση του, παρά τις λιγότερες μέν, αλλά πιο έντονες αντιδράσεις...



ΕΠΙΘΥΜΙΑ του ήταν να παραμείνει στην θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου ο Γιάννης Μαμουζέλος και πέραν της 1.1.2013 (και φυσικά έως την ημερομηνία ολοκληρώσεως μιας πλήρους θητείας). Και το δήλωνε αυτό σε κάθε ευκαιρία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έχει προσφέρει έργο στο πρώτο μισό της θητείας του». Δεν παρέλειπε δε να υποστηρίζει δημοσίως ότι «την τελευταία κουβέντα την έχει ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, ο οποίος θα κάνει την σχετική πρόταση στις δημαιρεσίες, μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Νέου Έτους»

του Γιαννη Βλαχάκη
Πολλά λέγονται και ακούγονται μέρες τώρα τα οποία αφορούν στην παραμονή του κ. Μαμουζέλου στο «τιμόνι» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Πολλά και… συγκεχυμένα. Κάποιοι μέχρι τα χτες υποστήριζαν ότι «φεύγει» και την θέση του θα πάρει κάποιος άλλος. Κάποιοι άλλοι (οι λιγότεροι οφείλουμε να ομολογήσουμε) παρατηρούσαν ότι «δύσκολα δεν θα τον προτείνει και πάλι για πρόεδρο ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης»
Το γεγονός είναι ότι πολλές «ζυμώσεις» έγιναν μέχρι τα χτες στον Δήμο Νάξου, με αφορμή και αιτία το ζήτημα παραμονής του κ. Μαμουζέλου στην θέση του προέδρου του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Νάξου. Και αυτό γιατί, δεν ήσαν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειονοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έλεγαν «όχι, στην παραμονή του Γιάννη Μαμουζέλου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο». Μάλιστα μετρούσαν και τα κουκκιά, υποστηρίζοντας ότι είναι τόσα που δύσκολα θα «περάσει» τυχόν υπέρ Μαμουζέλου πρόταση του δημάρχου κ. Μαργαρίτη. Πληροφορίες του ρεπορτάζ ανέφεραν δε ότι οι αρνητικές ψήφοι ήταν σίγουρα πάνω από επτά (7). Και για οκτώ (8) έκανα λόγο κάποιοι.
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε όμως, αναφέρουν ανεξακρίβωτες πληροφορίες, να προστεθεί η άπψη του ιδίου του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη, ο οποίος παίρνοντας επάνω του το όλο ζήτημα εκφράστηκε υπέρ της παραμονή του Γιάννη Μαμουζέλου στο Δ.Λ.Τ. Νάξου. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο κ. Μαργαρίτης σθεναρά τάσσεται υπέρ της παραμονής Μαμουζέλου στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Νάξου. Τούτο σημαίνει ότι παίρνει επάνω του όλο το βάρος της ευθύνης, και με την ήδη εκφρασθείσα άποψή του, δημιουργεί κλίμα υπέρ Μαμουζέλου, παραμονές της διεξαγωγής των δημαιρεσιών στον Δήμο Νάξου.

Τότε, που παραιτήθηκε…
Νέο ενδοπαραταξιακό πρόβλημα για τον συνδυασμό του δημάρχου Νάξου προέκυψε στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου της 3.7. 2012.
Αφορμή αποτέλεσε το με αριθμό 30 θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Αίτημα Ξενάκη Ανδριανής για προσωρινή παραχώρηση παραλιακού χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου». Η κα Αδριανή Ξενάκη εκλέχθηκε με τον Συνδυασμό του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη ως Τοπική Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου και στην αρχή του έτους ορίστηκε ως αναπληρωτής του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Γνωστόν είναι ότι η κα Ξενάκη διαθέτει κατάστημα στην Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου, για το οποίο έκανε αίτηση να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στην προβολή του στην Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Νάξου.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου διαφώνησε τότε με το αίτημα της κ. Ξενάκη, καθώς ανέφερε ότι, αν γίνει αποδεκτό το αίτημά της, όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου θα προβούν σε ανάλογα αιτήματα με αποτέλεσμα να μην είναι πια ελεύθερη η πλατεία. Ο κ. Μαμουζέλος υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι εκεί προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση και όχι να την κάνει χειρότερη και έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Δημάρχου.
Με την άποψη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου τάχθηκε η μείζων αντιπολίτευση (δια του εκπροσώπου της Σταμάτη Καπίρη) και ο Λιμενάρχης Νάξου.
Κατά πλειοψηφία, όμως, έγινε αποδεκτό το αίτημα της κας Αδριανής Ξενάκη.
Θυμίζουμε ότι ήταν Ιούλιος του 2012, όταν με αφορμή και αιτία το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, έντονη ήταν η φημολογία που έχει αναπτυχθεί σε όσους ασχολούνταν με τα του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Ελέχθη τότε ότι ο Δήμαρχος Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Μαμουζέλου. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, ο κος Μαμουζέλος, αν και αρχικά είχε θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του δημάρχου, αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μέχρι τουλάχιστον να «αποκατασταθεί» το όνομά του στην κοινωνία της Νάξου και να γίνει σαφές προς τους πολίτες ότι ο ίδιος δεν ευθύνεται για την απόφαση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από την επιχείρηση της κας Αδριανής Ξενάκη, στην πλατεία του Παλιού Δημαρχείου της παραλίας της Νάξου.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Δήμαρχος ζήτησε και τις παραιτήσεις και της κας Ξενάκη και των υπόλοιπων μελών της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Η συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του!
Στο μεταξύ, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Σε διπλή, παρακαλώ! Η πρώτη συνεδρίαση στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ η δεύτερη αναμένεται να ξεκινήσει στις7:30 το απόγευμα στον ίδιο χώρο. Μοναδικό θέμα της δεύτερης συνεδρίασης είναι η ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού  έτους 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου