Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Νίκησαν τους …βάρβαρουςΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο σύνδεσμος φιλάθλων Πανναξιακού της Αθήνας όπου καυτηριάζει τη συμπεριφορά μερίδας φίλων της ΑΕΚ που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε επιχειρηματίες του νησιού

Ο αγώνας Πανναξιακού – ΑΕΚ μπορεί να έχει τελειώσει αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και επόμενη ημέρα. Και αυτή έχει αρκετά στίγματα κυρίως λόγω της συμπεριφοράς μερίδας οπαδών της «Ένωσης» που προφανώς έχει μάθει να λειτουργεί ως …κατακτητής σε όποια μέρη κι εάν ταξιδεύει. 

Θέλετε παραδείγματα; Στη διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα προς τη Νάξο με το πλοίο της γραμμής μπορεί να μην έκαναν κάποιο επεισόδιο αλλά το γεγονός ότι «κάπνιζαν» ανενόχλητοι ήταν μία μικρή ένδειξη της εν γένει συμπεριφοράς τους. Στη πόλη της Νάξου επισκέφθηκαν δύο καταστήματα εστίασης όπου έφυγαν χωρίς να πληρώσουν και μάλιστα στο ένα εξ αυτών επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος όταν τους ζήτησε το λόγο για την επιλογή τους να μην πληρώσουν. Επίσης έχει αναφερθεί ότι έσπασαν ψυγεία σε κλειστό περίπτερο της χερσαίας ζώνης στην παραλία ενώ επιχείρησαν – χωρίς επιτυχία – να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Τα χειρότερα όμως ήρθαν όταν επέστρεφαν στο Πειραιά με το πλοίο της γραμμής. Εκεί επιτέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο παίκτες της Λάβα Εμπορείου (ομάδα τοπικού πρωταθλήματος της Σαντορίνης) οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα στη Νάξο και στη συνέχεια πήγαιναν στην Αθήνα. Μάλιστα, η επίθεση έγινε με σιδερογροθιά και ο ένας εκ των δύο αθλητών της Λάβα μπήκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο χειρουργείο καθότι είχε υποστεί ζημιά στο πρόσωπο…

Ευχαριστώ
Συλλήψεις είναι η αλήθεια ότι δεν έγιναν. Η Αστυνομία βέβαια – έχοντας την ενίσχυση διμοιρίας από την Σύρο – έκανε καλά τη δουλειά της και δεν υπήρξαν γενικευμένα επεισόδια. Άλλωστε στο πλοίο δεν μπορούν να επέμβουν και στη Νάξο εκτός από τα δύο ή τρία περιστατικά δεν αναφέρθηκε κάτι άλλο. Η ΑΕΚ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση σχεδόν με τη λήξη του αγώνα την Κυριακή όπου ευχαριστούσε τη διοίκηση του Πανναξιακού για τη φιλοξενία και τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» που βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Τι αναφέρει; «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της ομάδας του Πανναξιακού για την άψογη φιλοξενία της προς τα Μέλη της αποστολής μας. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν απέναντί μας ήταν υποδειγματικός.  Επίσης εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Ενωσίτες που από χθες το πρωί ήταν συνεχώς δίπλα στην ομάδα μας δείχνοντας την αγάπη τους και τη στήριξή τους με διάφορους τρόπους.
Η ίδια εικόνα και στο γήπεδο. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα».

Βάρβαροι
Όμως προχθές στο διαδίκτυο υπήρχε και μία ακόμη ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τους φίλους του Πανναξιακού και δη των μελών του Συνδέσμου Αθήνας, ο οποίος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τα τρία τελευταία χρόνια με τη συνεχή και δυναμική παρουσία του σε κάθε γήπεδο της Αττικής. Και στην σχετική ανακοίνωση καυτηριάζει την συμπεριφορά των λίγων οπαδών της ΑΕΚ που επέλεξε το δρόμο των …Βαρβάρων αλλά εκφράζεται και το παράπονο για τους Ναξιώτες οπαδούς της ΑΕΚ που επέλεξαν να είναι με τη πλευρά της «Ένωσης» και όχι με την ομάδα του τόπου τους …. Η ανακοίνωση έχει τίτλο «
Νικητές οι Φίλαθλοι του Πανναξιακού που δίδαξαν ήθος στους βαρβάρους ...» και αναφέρει τα εξής: «Νικητής ο κόσμος του Πανναξιακού σε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές του Ναξιακού αθλητισμού! Το Δ.Α.Κ. Νάξου χθες "έζησε" συγκλονιστικές στιγμές και θύμιζε έδρα που φιλοξενούσε αγώνα Super League! Σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το νησί της Νάξου, αλλά και για τις Κυκλάδες, αφού αγωνίστηκε για πρώτη φορά, στον τόπο μας, μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, η Α.Ε.Κ., όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να "κερδίσουμε" τη μάχη της εξέδρας, κάτω από συνεχή και δυνατή βροχή και αέρα! Με τις δυο εξέδρες του Δ.Α.Κ. να έχουν μοιραστεί μεταξύ οπαδών Πανναξιακού και Α.Ε.Κ. και την παρουσία πρωτόγνωρης, αλλά ελλιπούς αστυνομικής δύναμης (ΜΑΤ), το γήπεδο "έβραζε" και ειδικά στο α' ημίχρονο, όπου η ομάδα μας "κοίταξε στα ίσα" τους παίκτες της Α.Ε.Κ., ο κόσμος του Πανναξιακού ήταν συγκλονιστικός!

Λύπη
Απέναντι στους οργανωμένους οπαδούς της Α.Ε.Κ. από Αθήνα και τα γύρω νησιά, οι δύο Σύνδεσμοι Φιλάθλων του Πανναξιακού, της Νάξου και της Αθήνας, "όρθωσαν το ανάστημά τους" και με τα συνθήματά τους απέδειξαν ότι δεν "μασάνε" από οργανωμένους οπαδούς μεγάλων ομάδων! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φιλάθλους του Πανναξιακού, που απέναντι σε κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και με δεδομένη την έκβαση του αγώνα, αφού εξ' αρχής ο Πανναξιακός είχε ελάχιστες πιθανότητες απέναντι στην Α.Ε.Κ., ο κόσμος της ομάδας μας ήρθε στο γήπεδο και έδειξε την αγάπη και το πάθος του για την Παννάξα!!! Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, μας λυπεί το γεγονός ότι πολλοί Ναξιώτες προτίμησαν κι επέλεξαν να βρεθούν στην εξέδρα των ΑΕΚτζήδων και όχι στην εξέδρα των Πανναξιακών, δείχνοντας για μια ακόμη μια φορά, ότι τα οπαδικά τους αισθήματα προς τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας υπερτερούν των αισθημάτων τους για την ομάδα του τόπου τους, για την ομάδα του νησιού τους! Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι μια μικρή ομάδα οργανωμένων οπαδών της Α.Ε.Κ. προερχόμενων από την Αθήνα, δεν σεβάστηκαν τη φιλοξενία του νησιού μας και προχώρησαν σε καταστροφές και λεηλασίες αρκετών καταστημάτων, ακόμη και σε επιθέσεις κατά ατόμων μέσα στο πλοίο, κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Μονόδρομος
Ο Πανναξιακός ξεχνά το χθεσινό ματς και ξεκινά τη μάχη του β' γύρου για την παραμονή στην κατηγορία, σε μια δύσκολη πορεία μέχρι τέλους, όπως προδιαγράφεται, που ο κόσμος οφείλει και πρέπει να σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Περιττό να πούμε ότι το ερχόμενο εντός έδρας ματς, κόντρα στον Ερμή Ζωνιανών, αποτελεί τελικό! Πιστεύουμε όλοι όσοι βρίσκονται μέσα, δίπλα ή κοντά στην ομάδα να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το καλό του Συλλόγου! Η παραμονή στην κατηγορία είναι μονόδρομος»
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου