Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ; ΓΙΟΚ...

Η συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, προχθές Τετάρτη, δεν έβγαλε το θέμα που επεδίωξαν να βγάλουν και να αναδείξουν οι τής μείζονος αντιπολιτεύσεως, το θέμα που … ήθελαν και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., το θέμα που οπωσδήποτε έπρεπε να αναλυθεί και παρουσιαστεί, αν μη τι άλλο, για να πληροφορηθεί ο κόσμος τι έγινε με τα εισιτήρια, τα λεφτά και, εν τέλει, τις δαπάνες που έκανε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου τη χρονιά που φεύγει... Και δεν «βγήκε» το θέμα διότι δεν το συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, προ καιρού, ο δήμαρχος Νάξου. Ας σημειωθεί ότι το εξαιρετικής σημασίας θέμα τού «Πολιτιστικού», δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των θεμάτων «ημερησίας διατάξεως».


Το τελευταίο γεγονός αυτό αποτέλεσε πρόκληση για τους δημοτικούς συμβούλους τής μείζονος αντιπολιτεύσεως. Γι’ αυτό και στο ξεκίνημα της προχθεσινής συνεδριάσεως ζητήθηκε πεισμόνως από σύμβουλο τής ελάσσονος και τους τής «μείζονος» να συζητηθεί «ο Πολιτιστικός» (σ.σ.: τα εισιτήρια, τιμολόγια παράνομα, κατά πώς ισχυρίστηκαν, εν γένει δαπάνες του Π.Ο.Δ.Ν. για το έτος 2010 κ.λπ.).

Ο δήμαρχος Νάξου ουδεμία εξήγηση έδωσε για τα εισιτήρια-έξοδα/δαπάνες για τις μετακινήσεις ατόμων και οχημάτων από την Αθήνα στη Νάξο μας, κατά τη διάρκεια τής προηγούμενης καλοκαιρινής περιόδου, για τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που με ευθύνη τού Π.Ο.Δ.Ν., πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας… Αναφορά έκανε ο δήμαρχος Νάξου απλώς στην Επίτροπο, η οποία σε πρόσφατο έγγραφό της παρατηρούσε ότι διαπίστωσε αναντιστοιχία στα στοιχεία που πήρε από τον Δήμο Νάξου, προκειμένου να εγκρίνει τις δαπάνες. Και ότι, πρόσθεσε ο δήμαρχος Νάξου, κατόπιν τούτου, απαιτείται επανέλεγχος των στοιχείων, γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, δεν ήταν σε θέση παρότι είχε, προ ημερών δεσμευτεί, να δώσει εξηγήσεις για τις δαπάνες έτους 2010 τού «Πολιτιστικού».

Αναμενόμενες ήταν οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί μεταξύ τού δημάρχου Νάξου, του προέδρου τού Δημοτικού Συμβουλίου και συμβούλων τής μείζονος αντιπολιτεύσεως και ενός τής ελάσσονος. Εντάσεις, που «υποχρέωσαν» δύο εξ αυτών να … ψάξουν την πόρτα τής εξόδου και να αποχωρήσουν… Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ένας δημοτικός σύμβουλος τής μείζονος αντιπολιτεύσεως και ένας της ελάσσονος, εγκατέλειψαν την αίθουσα τού Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενοι ταυτοχρόνως για την άρνηση τού δημάρχου Νάξου να συζητήσει και να δώσει εξηγήσεις για ένα θέμα που απασχόλησε πολύ κόσμο στο νησί μας, προ καιρού, όταν «έπαιξε» τόσα στα ηλεκτρονικά όσο και στον έντυπο τοπικό Τύπο, πολύ. Σημειώνουμε ότι, προ μηνών, κατηγγέλθησαν πολλά, παρά πολλά από υπό παραίτηση μέλος τού Δ.Σ. τού Π.Ο.Δ.Ν. Νάξου, αλλά και συμπολίτη μας για οικονομικά «παρατράγουδα» που «τσέκαραν» να έχουν λάβει χώρα στον «Πολιτιστικό».

ΕΝΑ δεύτερο θέμα που έφερε στο προσκήνιο τον δήμαρχο Νάξου και τον αντιπρόεδρο τού Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτό που είχε να κάνει με την ημερομηνία ενάρξεως τής λειτουργίας τού νέου δημοτικού κοιμητηρίου τού Δήμου Νάξου, που βρίσκεται στα πρώτα χιλιόμετρα τού δημοτικού δρόμου Χώρας-Γαλήνης…

Ο δήμαρχος Νάξου πρότεινε η λειτουργία του να αρχίσει από 1ης Ιανουαρίου τού 2011, όμως ο αντιπρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου αντέδρασε λέγοντας: «Αφού δεν το έχουμε ακόμη παραλάβει το έργο, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να το χρησιμοποιούμε…».

Και το παραπάνω αυτό, όπως και όλα τα άλλα, που αφορούσαν σε εγκρίσεις μελετών, αποδοχές δωρεών, αγορές ακινήτων κ.λπ. «πέρασαν» κατά πλειοψηφία από την τελευταία συνεδρίαση τού οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήταν, να αναφερθεί στο σημείο αυτό, η προχθεσινή συνεδρίαση, η τελευταία τού Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, επί ημερών «Καποδίστρια»!.. Άλλη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Οι δε αποφάσεις που ελήφθησαν από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι και οι τελευταίες δεσμευτικές για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που, υπό την αυτοδιοικητική «ομπρέλα» τού «Καλλικράτη», θα συνεδριάσει εντός των πρώτων ημερών τού 2011.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου