Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τεράστιος ευκάλυπτος έπεσε χθες στον δρόμο του Αγ. Γεωργίου Χώρας Νάξου και "ελειωσε" δύο αυτοκίνητα...

Μες στο καταμεσήμερο, χθες, ήρθε τούμπα στον δρόμο (επάνω) που οδηγεί από την πλατεία Ευριπαίου προς την παραλία του Αγίου Γεωργίου, ο γιγαντιαίος και «πολυκαιρισμένος» ευκάλυπτος που επί σειρά πολλών δεκαετιών «κάλυπτε» την γωνία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας «Κλίμακα».
Ήταν η ώρα 1, όταν το «βαρύ» δέντρο πήρε κλίση προς τον πλευρά του δρόμου και σε δευτερόλεπτα μέσα έγειρε επί του οδοστρώματος, ξεκουφαίνοντας τους περιοίκους με το εκκωφαντικό πέσιμό του…

Ευτυχώς… Ευτυχώς που εκείνη την στιγμή δεν περνούσε από τον δρόμο ούτε γάτα. Ευτυχώς, διότι θα είχαμε θύματα…
Προκλήθηκαν όμως υλικές ζημιές σε δύο ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα συνδημοτών που ήταν παρκαρισμένα στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι. Μόλις τα τηλεφωνήματα «έπεσαν» έσπευσαν στον χώρο του περιστατικού, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Μανώλης Πολυκρέτης, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκης Συμεώνογλου. Και πολύς κόσμος. Και άνδρες από το αστυνομικό Τμήμα (Χώρας) βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή. Ακολούθησαν τα αλυσοπρίονα. Τόσο από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, όσο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που πήρε μέρος στις ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις στον χώρο προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να απαλλαγεί ο δρόμος από τον ευκάλυπτο πού είχε κόψει την κίνηση στα δύο («και που έπρεπε, χωρίς μεγάλες χρονοτριβές, να φύγει απ’ εκεί», όπως παρατήρησε συνδημότης μας).
Οι περίοικοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί, εκεί, όπου ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες «περιπτώσεις»…
Ακούστηκε κάποιος να παρατηρεί. Και ήταν η παρατήρησή του αυτή, «πειστική». Είπε: Προ πολλών μηνών, για να μη πέφτει ο ευκάλυπτος στα σύρματα της Δ.Ε.Η., από τη μεριά του πεζοδρομίου τον ‘κούρεψαν’. Κόψανε τα συνεργεία του Δήμου μεγάλα και βαριά κλωνάρια. Αυτό, είχε ως συνέπεια το δέντρο να χάσει την ισορροπία του. Όλο το βάρος του ‘έγειρε’ προς την πλευρά του δρόμου. Φαινόταν αυτό ξεκάθαρα. Ε. ήρθαν και οι βροχές των τελευταίων ημερών και ‘ξεκόλλησε’ από το πεζοδρόμιο επάνω το δέντρο. Θα έπρεπε να το είχαν ‘κοντύνει’ ομοιόμορφα».
Τα στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε, κάλλιστα μπορούν να πουν περισσότερα από εμάς. Άλλωστε μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις (που λένε και οι Κινέζοι)…
Στο μεταξύ, και σύμφωνα με προχθεσινή απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, και με βάση όλα όσα ο κ. Μαυρογιάννης μας είπε, «εντός των επομένων ημερών ή εβδομάδων και πάντως, μόλις γίνει η προμήθεια δύο δέντρων (αροκάριες) θα ξεριζώσουμε τα δέντρα της πλατείας Ευριπαίου και στη θέση τους θα ‘χώσουμε’ τα καινούργια έτοιμα δέντρα, ώστε μέσα στους επομένους μήνες και εν όψει καλοκαιριού να είναι ‘στολίδι’ για την πλατεία»… γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου