Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

«Παγώνει» η διαθεσιμότητα των οδηγώνΚλείνουν περιφερειακά νοσοκομεία και Κλινικές και οι οδηγοί θα μετατεθούν στο ΕΚΑΒ ή σπίτι τους αλλά μετά τις …γιορτές – Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τέσσερις οδηγοί του νοσοκομείου Νάξου

Αν μη τι άλλο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης σκέφτεται τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας ενόψει των εορτών. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρε την απόφαση – όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ – ότι οι όποιες αλλαγές που έρχονται θα…. παγώσουν για μερικές ημέρες και μετά τις γιορτές θα έχουμε τη συνέχεια. Τι περιλαμβάνει η συνέχεια; Πολύ απλά το κλείσιμο περιφερειακών Νοσοκομείων και κλινικών και το πιο εντυπωσιακό; προσδιόρισε σε 930 τον αριθμό των εργαζομένων από τα περιφερειακά Νοσοκομεία που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Φαίνεται ότι τα λουκέτα Νοσοκομείων και κλινικών στην περιφέρεια επανέρχεται και θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων. Αυτό φαίνεται ότι προκύπτει μετά κα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στη διαδικασία διαθεσιμοτήτων των οδηγών στα Νοσοκομεία.

Αναμονή
Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός Υγείας μίλησε για προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας που οδηγούσε σε διαθεσιμότητες των οδηγών. Είναι προφανές ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την προσωρινή αναδίπλωση οφείλονται στις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργούσε στη λειτουργία των Νοσοκομείων μια τέτοια απόφαση.  Επισήμανε πάντως ο κ Γεωργιάδης ότι το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί και θα επανέλθει μετά τις γιορτές. Απλώς δεν θα καταργηθεί ο κλάδος αλλά σε διαθεσιμότητα θα τεθεί ένας μέρος των οδηγών αφού κάποιοι θα χρειαστεί να παραμείνουν στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες σε αυτά.  Μάλιστα ήταν σαφής, ότι οι οδηγοί που δεν θα παραμείνουν στα Νοσοκομεία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, με στόχο όπως ανέφερε να μεταφερθούν αργότερα στο ΕΚΑΒ, ενώ η επιλογή των διαθεσίμων θα γίνει μέσω αξιολόγησης. Και οι τέσσερις οδηγοί που βρίσκονται στη Νάξο και εργάζονται στο νοσοκομείο περιμένουν πως και πως τις εξελίξεις με την εξαγγελία του Υπουργού να λειτουργεί όπως η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι.

Καταγραφή
Τέλος για το προσωπικό των υποστηρικτικών υπηρεσιών, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, προσπάθησε να διασκεδάσει τους φόβους και τις αντιδράσεις και ανέφερε ότι η καταγραφή του γίνεται από τις ΥΠΕ είναι για να μετρηθούν τα κενά και μεταφερθούν σε αυτούς τους κλάδους εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα από το υπόλοιπο δημόσιο. Όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενοι εργαζόμενοι από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες να αλλάξουν ειδικότητα και να υπαχθούν στο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Τέλος για το ζήτημα τω Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ανέφερε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση να κλείσουν μέσα στο 2015, ανέφερε όμως ότι η διαδικασία αυτή δεν θα υλοποιηθεί άμεσα.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου