Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

“Θα κινηθούμε νομικά” υποστηρίζουν καταστηματάρχες της παραλίας “κατά παντός υπευθύνου”, εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα με τους κάδους και τα απορρίμματα...

ΜΠΟΡΕΙ ο κόσμος να μην είναι πολύς στο νησί μας - οι επισκέπτες εννοώ – αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μάς εγκατέλειψαν τα ... απορρίμματα – και αναφέρομαι σ' αυτά που τα καταστήματα του κεντρικού παραλιακού δρόμου της Χώρας στοιβάζουν στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται, σε κάθε περίπτωση, σε ακατάλληλα σημαία τοποθετημένοι (σε απόσταση αναπνοής από τα τραπεζοκαθίσματα.
Η πρόταση περί ειδικής υπόγειας κατασκευής στο ύψος του ιερού ναού Παντανάσσης και επί του πλακοστρωμένου ξέφωτου που υπάρχει εκεί δεν ευοδώθηκε. Έτσι, ακολουθήσαμε την ... “πεπατημένη”: κάδοι απορριμμάτων σε ... παράταξη κατά μήκος του κεντρικού παραλιακού δρόμου ... με τα γνωστά αποτελέσματα. Είπαμε: κόσμο πολύ μπορεί να μην έχουμε στο νησί μας, όμως τα σκουπίδια ... σκουπίδια.
Οι θιγόμενοι καταστηματάρχες της παραλίας εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι είναι θέμα μιας εβδομάδας να δοθεί λύση στο πρόβλημα το οποίο κατά την περσινή περίοδο αιχμής χτύπησε κόκκινο αμαυρώνοντας την εικόνα του νησιού μας – την βιτρίνα του νησιού μας.
Τους κάδους θα μπορούσαμε να τους είχαμε προ πολλού υπογειώσει. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως ποτέ...
Για μια ανέξοδη λύση κάνουν επαγγελματίες της παραλίας, οι οποίοι μιλούν για ανέξοδη και δίκαια λύση. Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι, θα πρέπει να τοποθετηθούν 3-4 κάδοι στην εσοχή της Εμπορικής Τράπεζας. “Έτσι, θα εξυπηρετείται το βόρειο τμήμα της παραλίας”, υποστηρίζουν. Σημειώνουν επίσης ότι είναι ανάγκη να εγκατασταθούν κάδοι στα εξής σημεία της “βιτρίνας” του νησιού μας. “Να τοποθετηθούν κάδοι στις εσοχές των τραπεζών Αγροτικής και Εμπορικής. “Δεν είναι σωστό (υποστηρίζουν) να έχουμε κάδους μόνο στην εσοχή της Εθνικής και του κεντρικού πρακτορείου (ZOOM). Μάλιστα, φέρονται διατεθειμένοι να μην εγκαταλείψουν τα ... “όπλα”.
Κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό (σ.σ.: αφού σε κάποια καταστήματα μπροστά υπάρχουν κάδοι και σε κάποια άλλα όχι), αναφέρονται στην δημόσια υγεία και στους κινδύνους που διατρέχουν συμπολίτες μας και επισκέπτες του νησιού μας όλων των ηλικιών, παρατηρούν, τέλος, ότι στα περισσότερα σημεία της η παραλία του νησιού μας επιβαρύνεται άσχημα από τους όγκους των απορριμμάτων, ενώ δεν παραλείπουν να αναγνωρίζουν στον οικείο δήμο ότι υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό σε ό,τι αφορά στην στελέχωση της Υπηρεσίας καθαριότητας. Όμως, αυτό που τους “καίει” είναι να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Γι' αυτό και κάνουν την πρόταση που παραπάνω περιγράψαμε.
Αναφέραμε παραπάνω ότι φέρονται διατεθειμένοι να μην εγκαταλείψουν τα ... “όπλα”. Και το αναφέραμε αυτό διότι ορθά κοφτά διατυμπανίζουν ότι, εάν σε μία εβδομάδα, το πολύ δέκα ημέρες από σήμερα δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, “θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου”.
Τέλος, υποστηρίζουν ότι “όταν πέρυσι πήραν την πρωτοβουλία να βάλουν στο ... ''παιχνίδι'' της αποκομιδής και ιδιώτες, εξ αιτίας της σχετικής καταγγελίας που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων του δήμου, (μας) η πρωτοβουλία αυτή, το εγχείρημα αυτό, δεν προχώρησε...”.
“Δεν πάει άλλο. Όσο και να τρέχουν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το πρόβλημα με τα απορρίμματα και τους παραφορτωμένους κάδους δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν γίνουν οι παρεμβάσεις εκείνες στην παραλία και στους χώρους όπου υπάρχουν τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίες θ' αλλάξουν κατά 100% την σημερινή κακή και ανθυγιεινή κατάσταση”, τονίζουν...
*Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επισημάνσεις και των καταστηματαρχών παραθαλάσσιων περιοχών του νησιού μας...
-Αποκομιδή απορριμμάτων. Διαχείριση απορριμμάτων. Κεφάλαιο σύνθετο. Κεφάλαιο ζωτικής σημασίας για κάθε τόπο. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
Γ.ΒΛΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου