Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ!



…Στις μέρες μας, δεν μας συγκινεί ένας κομματισμένος δρόμος. Ένας δρόμος, δημοτικός ή επαρχιακός, άσχημα στραπατσαρισμένος. Βλέπετε., έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες «εικόνες». ..
Όμως! Όταν, όμως, ένας δρόμος που καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων συντοπιτών μας, καθημερινά, είναι παγίδα θανάτου, δεν μπορούμε (δεν γίνεται) να κλείσουμε τα μάτια και να πάμε … παρακάτω.
Μερικές εκατοντάδες μέτρα πέρα από την Βρύση Αγά (στον επαρχιακό δρόμο Χώρας-Γαλήνης) είδαμε και απαθανατίσαμε το εικονιζόμενο στα στιγμιότυπα σκηνικό.
Αυτό είναι, κύριοι, σκηνικό θανάτου. Το καταλάβατε; Μήπως πρέπει να το ξαναγράψουμε;
…Τον παραμονεύει ο χάρος 24 ώρες το 24ωρο σε αυτόν τον δρόμο, τον ανυποψίαστο οδηγό. Το κατανοήσατε; Μήπως θα πρέπει να το ξαναγράψουμε;
Τον έχει «σκοτώσει» τον συγκεκριμένο δρόμο η διάβρωση. Δεν το βλέπετε το χάλι του;
Τον έχει «φάει» το νερό το συγκεκριμένο δρόμο που είναι στον «αέρα»…
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται, καθημερινά, εκατοντάδες αυτοκίνητα. Μικρού και μεγάλου κυβισμού. Αρκετά, μάλιστα, από αυτά είναι και παραφορτωμένα.
Μπορείτε να φανταστείτε τί μπορεί να γίνει σε χρόνο ανύποπτο;
-Όποιο αυτοκίνητο «κάτσει» στο συγκεκριμένο σημείο, όσοι είναι μέσα θα … εξαφανιστούν! Θα τους χάψει η γης…
Σήμερα, κιόλας, θα πρέπει να σπεύσετε, κύριοι…
Σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, αναφέρομαι. Πρωτίστως, όμως, ό,τι γράφω, το γράφω για το επαρχείο Νάξου… Επαρχιακός είναι ο δρόμος αυτός.
Όποιος δεν … μπορεί να δει τον κίνδυνο που διατρέχουν, πρωτίστως, οι οδηγοί ή στραβός είναι ή ανισόρροπος...
-Πολλές φορές, στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν, έχουμε κάνει αναφορές στο σακατεμένο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Και αυτό που εισπράττουμε, είναι ένα … τηλεφώνημα από το Αστυνομικό Τμήμα, γιατί κατ΄ εντολή της εισαγγελικής Αρχής, θα πρέπει να πάμε να καταθέσουμε τί γνωρίζουμε για δρόμους βομβαρδισμένους όπως αυτός.
-Εμείς, θα πάμε και θα ξαναπάμε στο Α/Τα Νάξου, όσες φορές και αν χρειαστεί…
-Οι ανευθυνοϋπεύθυνοι, πότε θα πάνε για να καταθέσουν ότι αδιαφορούν για την ασφάλεια των συντοπιτών μας και όχι μόνο; γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου