Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ "Κ"



Ο δικηγόρος Βασίλης Μπρακουμάτσος είναι από εχθές ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Μπρακουμάτσος είναι δικηγόρος και Πρόεδρος της Περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου...
Επικοινωνιακός, καλοσυνάτος και με λόγο, θα λέγαμε, όχι απέριττο… Αυτά είναι τα (πρώτα) χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νέου Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλη Μπρακουμάτσου.
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε, εχθές, με τον Αρκάδα δικηγόρο, ο οποίος με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του αρμοδίου καθ’ ύλην υπουργού κ. Ραγκούση, τοποθετήθηκε στην θέση του Περιφερειάρχη.
Να, πως έχει η τηλεφωνική επικοινωνία της Δ/νσης της «Κ» με τον νέο γενικό γραμματέα…
-Καλημέρα σας!... Να ευχηθούμε σιδεροκέφαλος και θητεία παραγωγική για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…
Β.Μ.: «Ο Περιφερειάρχης από μόνος του δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Θέλει την βοήθεια όλων…».
-Είχατε κάποια ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια;
Β.Μ.: «Όχι, περιμένω ενημέρωση… Επίσημη ενημέρωση. Θα μας καλέσουν στο υπουργείο… Είχα βέβαια κάποιες επικοινωνίες με τους βουλευτές και με κάποιους δημάρχους, όμως αυτή είναι μια ενημέρωση τηλεφωνική, η οποία … έρχεται μετά από τα … συγχαρητήρια. Κάποια στιγμή και αφού θα γίνει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, πολύ σύντομα θα είμαι κάτω, και θα γίνει επίσημη και ενημέρωση και από τους παράγοντες της Περιφέρειας. Τότε είναι που ο καθένας θα καταθέσει και τις προτάσεις του και ό,τι άλλο απασχολεί τον τόπο που εκπροσωπεί...».
-Είχατε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβετε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;
Β.Μ.: «Ναι, ναι… Ήταν μία από τις Περιφέρειες που ήθελα να υπηρετήσω».
-Γνωρίζετε πράγματα για τα νησιά μας και τα προβλήματά τους; Τα παρακολουθούσατε τα προβλήματά τους το προηγούμενο διάστημα;
Β.Μ.: «Κοιτάξτε: Κατ’ αρχάς, δεν ήξερα αν θα γίνω περιφερειάρχης. Είμαι ένας από τους πολλούς που είχαν καταθέσει Βιογραφικό. Το ότι έγινα περιφερειάρχης το έμαθα χθες (προχθές) το μεσημέρι από τον αρμόδιο υπουργό κύριο Ραγκούση μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακούστε: Επειδή έχω θητεύσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και επειδή είμαι δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου και δικηγόρος των Περιφερειαρχών ξέρω τα γενικά προβλήματα που έχει η Περιφέρεια, όπως γνωρίζω και την περιφερειακή αγωνία που έχουν όλοι. Τώρα, τα εξειδικευμένα προβλήματα, αυτά που υπάρχουν στο Αιγαίο, τα οποία τα έχω πληροφορηθεί από τον υπουργό τον Δημήτρη τον Ρέππα. Όπως για τις άγονες γραμμές και τις υποδομές των λιμανιών...».
-Τι θα γίνει με τις υποδομές των λιμανιών, κύριε Μπρακουμάτσε ….
Β.Μ.: «Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχω πλήρη ενημέρωση γύρω και από αυτό το θέμα, και από εκεί και πέρα όλοι μαζί και συγκροτημένα, και πρώτος εγώ, θα κοιτάξουμε να κάνουμε ουσιαστικά και θετικά βήματα, ώστε αυτά που λέγαμε τόσο χρόνια να τα προωθήσουμε και με την προσπάθειά όλων μας, επαναλαμβάνω, να προσπαθήσουμε να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις στα προβλήματα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».
-Γνωρίζετε το νησί μας;
Β.Μ.: «Εγώ στη Νάξο μία φορά έχω έρθει… Είμαι τακτικός επισκέπτης της Πάρου και σας λέω ότι την εποχή που ήμουν φοιτητής δούλευα κιόλας στην Πάρο, βοηθός σερβιτόρου και στις ξαπλώστρες. Και ερχόμουν σαν επισκέπτης στα νησιά σας. Θέλω να σας πω ότι πολύ σύντομα θα έρθω και στην Πάρο αλλά και στο νησί της Νάξου. …Και θα σας παρακαλέσω να τα λέμε. Σας θεωρώ ως «βήμα» ενημέρωσης των κατοίκων των νησιών μας. Θέλω την κριτική , όπως θέλω και την ενημέρωση τη σωστή. Θέλω και την επισήμανση των λαθών. Ουδείς είναι αλάνθαστος,.. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επειδή και εσείς έχετε την αγωνία για τον τόπο σας (που ζείτε καθημερινά), θα ήθελα να με βοηθήσετε και εσείς, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ. Χάρηκα!...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου