Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΑΚΗΣ-ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

Η οριστική ρήξη στις σχέσεις Μαράκη – Γρυλλάκη επήλθε το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου, 12 Ιουνίου…
Μετά τις χωριστές συναντήσεις που είχαν οι δύο άνδρες με τον γραμματέα και το Συντονιστικό της Δημοτικής Τοπικής Οργανώσεως ΠαΣοΚ Νάξου, προ ημερών, στα γραφεία, της «πράσινης» τοπικής (σ.σ.: στην διάρκεια των οποίων εξέφρασαν τις θέσεις και απόψεις τους για όλα όσα τους απασχολούν), οι κ. Μαράκης και Γρυλλάκης είχαν την ευκαιρία το προηγούμενο Σάββατο, νωρίς το βράδυ, στο γραφείο του δημάρχου Νάξου κ. Μαράκη, στο Δημαρχείο, να ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο της προταθείσας συμπράξεώς τους στην βάση ενός κοινού ψηφοδελτίου.
Την ώρα που ο γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο.ΠαΣοΚ Νάξου Μανώλης Σέργης απουσίαζε για επαγγελματικούς, εικάζεται, λόγους στην Αθήνα, οι κ. Μαράκης και Γρυλλάκης εις επήκοον τού πρώην δημάρχου Δρυμαλίας Νικόλα Βασιλάκη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νάξου Γιώργου Καραμανή και, σύμφωνα με πληροφορίες, του στελέχους της «πράσινης» τοπικής Θανάση Καραβία, έκαναν «κουβέντα» για τις επικείμενες εκλογές τού προσεχούς Νοεμβρίου και την πιθανότητα/-τες να τα βρουν, κατεβάζοντας (ένα) ενιαίο ψηφοδέλτιο στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών…
Δεν υπήρξε σύγκλιση, όμως (καμία)… Ο καθένας διατύπωσε τα επιχειρήματά του και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θέλει να τεθεί επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης που υποστήριξε το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ανέφερε, υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές ότι επιδίωξή του είναι να κατέλθει στις εκλογές με στόχο να κάνει μια δεύτερη τετραετία, μετά την συμπλήρωση της οποίας θα αποτραβηχτεί από τον χώρο της Αυτοδιοικήσεως. Συμφώνησε με τον δήμαρχο Νάξου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραμανής. Ο τελευταίος χαρακτήρισε τον κ. Μαράκη, ως τον καταλληλότερο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για την θέση του δημάρχου Νάξου, τον κ. Μαράκη.
Διαμετρικώς αντίθετη, ως προς την «επιτυχία» της απερχόμενης υπό τον κ. Μαράκη, δημοτικής αρχής άποψη, διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου, νομαρχιακός σύμβουλος Θανάσης Γρυλλάκης. Ισχυρίστηκε, αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον Δήμο Νάξου, χαρακτηρίζοντας την τετραετία του κ. Μαράκη, αναποτελεσματική. Επέρριψε στον κ. Μαράκη την ευθύνη, για πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει και τα οποία, όπως είπε, δεν έγιναν ποτέ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η «κουβέντα» τους, όταν ο δήμαρχος Νάξου άκουσε να του λένε οι φιλοξενούμενοι στο γραφείο του, ότι ο βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας με τα λεγόμενά του και τις παρεμβάσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. προδικάζει το αποτέλεσμα που αφορά στο χρίσμα του ΠαΣοΚ, τασσόμενος ανεπιφύλακτα και ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφιότητας Μαράκη. Ο δήμαρχος Νάξου, στο σημείο αυτό, αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι θέμα δικό του τί λέει ο κύριος Ρήγας, αφού, ως βουλευτής, έχει κάθε δικαίωμα να λέει δημόσια ό,τι θέλει. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Νάξου υπεστήριξε, ανάμεσα στα άλλα: «Δεν ευθύνομαι εγώ, για ό,τι λέει ο κύριος Ρήγας. Είναι δικαίωμά του!». Οι της πλευράς Γρυλλάκη, μεταφράζοντας, εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα την δήλωση αυτή τού κ. Μαράκη, αναφέρουν ότι «ο δήμαρχος Νάξου, διαφοροποιήθηκε από την στάση Ρήγα, για να κρατήσει χαμηλά το θερμόμετρο της εντάσεως στους κόλπους του τοπικού ΠαΣοΚ και των ψηφοφόρων του Κινήματος στον νέο ενιαίο δήμο». Ωστόσο, προσθέτουν ότι με τις δηλώσεις του ο κύριος Ρήγας, δημιουργεί πόλωση στον κόσμο του ΠαΣοΚ.
Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω συναντήσεως οι της πλευράς Γρυλλάκη, ανέφεραν ότι «καμία διαδικασία καταστατική του ΠαΣοΚ, δεν ενδιαφέρει πλέον τον υποψήφιο δήμαρχο κύριο Γρυλλάκη και τους ανθρώπους που σε αυτή του την προσπάθεια τον πλαισιώνουν, και ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί χρίσμα από το ΠαΣοΚ, αφού ο κύριος Ρήγας προδίκασε, προ εβδομάδων, το αποτέλεσμα πριν καλά-καλά καταθέσουν οι υποψήφιοι τα βιογραφικά τους στα αρμόδια όργανα του Κινήματος, μέσω διαδικτύου».
Στο μεταξύ, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Γρυλλάκη, υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς, ότι μερίδιο ευθύνης που η Νάξος δεν έχει τον δικό της εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχει ο κ. Μαράκης.
Από τους ίδιους κύκλους σχολιάζεται, ότι ο πολιτευτής Κυκλάδων Γερμανός Καπίρης, ο οποίος, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, στο νησί της Νάξου, συγκέντρωσε τριπλάσιο αριθμό ψήφων από τον αντίπαλό του, νυν βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα, θα αποδειχτεί βαρόμετρο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου