Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ...



Σε μια εποχή που η Νάξος εμφανίζει/αντιμετωπίζει μεγάλες ανάγκες, ανάγκες αστυνόμευσης σε πολλά επίπεδα, οι πιθανότητες να «πάρει σάρκα και οστά» η προσπάθεια ιδρύσεως/δημιουργίας/εγκαταστάσεως Αστυνομικής Διευθύνσεως στο νησί, λιγοστεύουν ανησυχητικά. Αυτό υποστηρίζουν, όσοι «εκ πείρας μιλάνε…».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι παρακολουθούν από πολύ κοντά τις τελευταίες γύρω από θέμα εξελίξεις, και οι οποίοι παρατηρούν, επισημαίνουν, με κριτική (όσο και ειρωνική διάθεση): «Ανίκανοι είμαστε… Μια Διεύθυνση διεκδικήσαμε, την πήραμε “στα χαρτιά” και την χάνουμε, στην ουσία, και αυτή!...».
Σε σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον κ. Μαράκη, τον ακούσαμε να λέει: «Δεν είναι δυνατόν η Αστυνομική Διεύθυνση να στεγάζεται σε ένα χώρο ακατάλληλο. Ο Δήμος Νάξου μεγάλωσε πολύ κατά τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι, εκ των πραγμάτων δυνατόν, να στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση που καλύπτει το νησί μας ολόκληρο και τα νησιά που υπάγονται στο Επαρχείο Νάξου, στον χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα. Πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι οι ανάγκες του νησιού μας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των πολιτών που πρέπει να λαμβάνονται, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του καλοκαιριού, τα μέτρα τροχαίας, τα μέτρα για την πάταξη του οικονομικού ή άλλου εγκλήματος και λοιπά, είναι αυξημένες. Πρέπει να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την αναβάθμιση του Αστυνομικής Υπηρεσίας. Και θα το κάνουμε. Έχουμε ήδη κατά καιρούς εκφράσει την δυσαρέσκειά μας προς τις αρμόδιες αρχές με αιτία και αφορμή και το θέμα που αφορά στη σωστή, αριθμητικά, στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος του δήμου μας».
Να σημειωθεί ότι, στην περίπτωση που στο νησί μας έπαιρνε «σάρκα και οστά» η Β’ Αστυνομική Δ/νση, η οργανικές θέσεις θα υπερδιπλασιάζονταν.
-Τουλάχιστον εξήντα οργανικές θέσεις θα καλύπτονταν, με άμεση συνέπεια το Α.Τ. να ήταν σε θέση να λειτουργήσει καλύτερα και αποδοτικότερα ως προς την κάλυψη των αναγκών του. Και το υπογραμμίζουμε τούτο, διότι είναι γνωστές οι υποχρεώσεις-ευθύνες που έχει χειμώνα και καλοκαίρι το Α.Τ. Νάξου. Τις υποχρεώσεις του έναντι των Δικαστηρίων «καλύπτει», το Αεροδρόμιο, επίσης, δικόγραφα επιδίδει, τα της τήρησης της τάξεως στα όρια του οικείου Δήμου και τα «περί κοινής ησυχίας» στην διάρκεια του καλοκαιριού φροντίζει, Τροχαία κάνει, τα ναρκωτικά …παντού ψάχνει, για τις … καλοκαιρινές συμπλοκές στα νυχτομάγαζα «τρέχει», περιπολίες «βγάζει», με τα της εσωτερικής λειτουργίας (γραφειοκρατικής λειτουργίας) καταγίνεται, μεταγωγές διεκπεραιώνει κ.λπ.
Δεν φέρεται διατεθειμένη η «πολιτεία» να πληρώσει όσα ζητούν ιδιοκτήτες νεόδμητων κτηρίων σε περιοχή εντός ή πλησίον της πόλης μας (η οποία πρέπει να διαθέτει και χώρους στάθμευσης «περιπολικών» και άλλων οχημάτων...). Μάλλον ανέφικτο είναι να υπάρξει «στέγη» για την υπό δημιουργία Αστυνομική Διεύθυνση στο νησί μας.
-Στο μεταξύ, μηδαμινή θα είναι η ενίσχυση του Α.Τ. Νάξου εν όψει καλοκαιριού με «νέο αίμα»… Αυτό αναφέρουν τα τελευταία νέα. Και το γεγονός αυτό, δεν είναι ευχάριστο.
Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η πολιτεία, για τα «μείον» που αντιμετωπίζει το οικείο Α.Τ. σε ό,τι αφορά στην ελλιπή στελέχωσή του, χρόνια τώρα…
Τα ίδιο πρόβλημα, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν και άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά...
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου