Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

"ΤΟΡΠΙΛΗ" ΓΡΥΛΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΑΚΗ-ΡΗΓΑ ΚΑΙ ΓΚΑΛΟΠ...


Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δια της Επιτροπής Επικοινωνίας, «χτύπησε», χθες, και με ανακοίνωσή της υπερτονίζει την «διαφορετικότητα» θέσεων και αρχών, που ο επικεφαλής της «Κίνησης» Θανάσης Γρυλλάκης ευαγγελίζεται.
Στην ίδια ανακοίνωση, δηλώνεται ότι «θα επιδιωχθούν συνεργασίες σε επίπεδο προσώπων που θα ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους», ενώ διευκρινίζεται ότι «ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα (σ.σ.: όπως αυτό που επιχειρεί η Αδέσμευτη Κίνηση») δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια ενός κόμματος». Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση συμπεριληφθεί και δήλωση του κ. Γρυλλάκη, σύμφωνα με την οποία «οι ανησυχίες του (σ.σ.: αναφορικά με τον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων) ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την κομματική και πολιτική συμπεριφορά και πρακτική του σημερινού Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη και του Βουλευτή Παν. Ρήγα». (σ.σ.: σχετική αναφορά κάνει αναφορά στις αρχές και πολιτικές θέσεις του ΠαΣοΚ).
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Επικοινωνίας της προαναφερθείσας «Κίνησης», που υπό μορφή Δελτίου Τύπου κυκλοφόρησε χθες, επισημοποιεί την οριστική ρήξη στις σχέσεις Γρυλλάκη – Μαράκη, και είναι για όσους στηρίζουν και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του προϊσταμένου της Δ/νσεως τεχνικών Υπηρεσιών του Επαρχείου Νάξου, «τορπίλη για Μαράκη και Ρήγα».
Να, πώς έχει το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου τής Επιτροπής Επικοινωνίας της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
(Ας σημειωθεί ότι με βάση το περιεχόμενο του παρακάτω Δ.Τ.-ανακοινώσεως, επιβεβαιώνεται πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Κ» με τον τίτλο «Μόλις, χώρισαν οριστικά, στο τελευταίο ραντεβού Νίκος Μαράκης και Θανάσης Γρυλλάκης»
Γρυλλάκης: «Θα επιδιώξω αδέσμευτος…»
Στο πλαίσιο του διαλόγου που επιδιώκει η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις του επικεφαλής Θανάση Γρυλλάκη και συνεργατών του, με πολίτες και προσωπικότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων από όλους τους πολιτικούς χώρους. Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου κ. Νίκο Μαράκη διαπιστώθηκε η διαφορετικότητα θέσεων και αρχών, γεγονός που έχει οδηγήσει και στην δημιουργία της κίνησης μας.
Μετά την συνάντηση και με τους Ενεργούς Πολίτες οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, στεκόμενοι με συνέπεια στην υπόσχεσή μας ότι: «Θα επιδιώξουμε συνεργασίες σε επίπεδο προσώπων που θα ανήκουν σε όλους του πολιτικούς χώρους χωρίς να απορρίπτουμε τη στήριξη από κομματικούς σχηματισμούς που θα συγκλίνουν με το δημοτικό μας πρόγραμμα. Το ίδιο θα επιδιώξουμε με κινήσεις και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, οικολογίας, βιώσιμης αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξη».
Στην συνάντηση επίσης που έγινε με στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της Νάξου ο κ. Θανάσης Γρυλλάκης κατέθεσε το παρακάτω κείμενο, εξηγώντας τη μη συμμετοχή του στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων Δημάρχων:
«Μελετώντας το Πολιτικό Πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του 2010, διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι στο μέγιστο καλύπτομαι από τις πολιτικές του θέσεις. Παραθέτω αποσπάσματα από το κείμενο, που σίγουρα έχουν εφαρμογή και στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Απόσπασμα από το κείμενο:
-« … Η πατρίδα μας δεν κατάφερε ποτέ να εγκαθιδρύσει ένα σταθερό αξιακό σύστημα μέσα από μια πολιτική συμφωνία στη βάση του Ελληνικού λαού. Αποτέλεσμα αυτού του ελλείμματος ήταν να επιστρατεύονται ιδεολογήματα προκειμένου να προσδώσουν αιτιολογική βάση ύπαρξης σε ένα ελλειμματικό, συγκεντρωτικό και πατερναλιστικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, που ως σκληρό πυρήνα είχε τη συναλλαγή του πολιτικού με τον πολίτη. Ο πολίτης παρέχει ψήφο και ο πολιτικός παρέχει προνόμια και εύνοια. Ο πολιτικός εξαρτάται από τη ψήφο του πολίτη και ο πολίτης εξαρτάται από τη δύναμη της εξουσίας του πολιτικού».
-« Το ΠΑΣΟΚ δεν προσέρχεται στις εκλογές της αυτοδιοίκησης για να καταγράψει την κομματική του επιρροή. Αυτό αποτελεί επιδίωξη άλλων πολιτικών παρατάξεων. Να μην κοιτάξουμε να κερδίσουμε τους Δήμους, χάνοντας την πραγματική πολιτική μάχη. Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη με όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας».
-«Έτσι σήμερα, πέρα από το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε και το ποιος μπορεί μετά την εκλογή του να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα με την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις ..».
-«…Από την ικανότητα των νέων Δημάρχων και την ενεργοποίηση των αυτοδιοικητικών στελεχών θα κριθεί για τον πολίτη και η αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που θέλουμε και είναι αναγκαίο να προωθήσουμε στη χώρα.»
Η δήλωση Γρυλλάκη
«Αυτές οι αρχές και πολιτικές θέσεις», δήλωσε ο Θανάσης Γρυλλάκης, «που είναι και δικές μου, δεν είναι δυνατό να διασφαλισθούν με τη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, όπως αυτή περιγράφεται στην από 7-6-2010 εγκύκλιο του ΠΑΣΟΚ.
Οι ανησυχίες μου αυτές, που είναι και ανησυχίες της μεγάλης πλειονότητας των τοπικών στελεχών, ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την κομματική και πολιτική συμπεριφορά και πρακτική του σημερινού Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη και του Βουλευτή Παν. Ρήγα. Πιστός στις κοινωνικές, αξιακές και ιδεολογικές μου αρχές, δεν θα συμμετάσχω στη διαδικασία αυτή, που ουσιαστικά κρατά στο περιθώριο τις τοπικές κοινωνίες. Θα επιδιώξω αδέσμευτος, την κρίση και αναγνώριση από όλους τους πολίτες του Δήμου Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, αφού ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια ενός κόμματος».
*Επιτροπή Επικοινωνίας, Νάξος, 15-6-2010

Σε εξέλιξη δημοσκόπηση αγνώστου εντολέα…
…Και ενώ το ΠαΣοΚ και οι υποψήφιοί του «τρέχουν», εν όψει Νοεμβρίου, κάτι που κάνουν και οι της Ν.Δ. αλλά και των άλλων πολιτικών παρατάξεων, δημοσκόπησε επιχειρεί η γνωστή ALCO στο νησί μας, εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα. Αυτό υπογράμμισε επικοινωνώντας με την εφημερίδα μας, δημότης του δήμου Νάξου, ο οποίος παρατήρησε ότι αργά το μεσημέρι χθες «χτύπησε το τηλέφωνο του, για να του ζητήσει μια ‘φωνή’ να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως ‘είστε ικανοποιημένοι από την διακυβέρνηση του δήμου Νάξου, υπό τον κύριο Μαράκη;», «Θα προτιμούσατε να λάβουν μέρος κομματικά ψηφοδέλτια, τα οποία θα έχουν υποδειχθεί από τα πολιτικά κόμματα, για τον δήμο Νάξου, ή θα θέλατε ένα ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που να αποτελείται από γνώστες της Αυτοδιοίκησης και επιφανή πρόσωπα του δήμου σας;».
Σύμφωνα με τον φίλο αναγνώστη της «Κ», του ζητήθηκε να σχολιάσει τα προσόντα γνωστών αυτοδιοικητικών παραγόντων του νησιού μας, όπως: τον Νίκο Μαράκη, Θανάση Γρυλλάκη, Γιάννη Μπαρδάνη, Μανώλη Μαργαρίτη, Γιάννη Τζουάννη… Μάλιστα, κατά δήλωσή του, του ζητήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα: «Έχετε υπόψη σας, κάποιο άλλο γνωστό ‘όνομα’ που θεωρείται κατάλληλο για να αναλάβει τον δήμο Νάξου».
Σε ό,τι αφορά στα κομματικά ψηφοδέλτια, του ετέθη το ερώτημα: «Εν όψει ‘Καλλικράτη’, θέλετε κομματικό, ή μήπως ανεξάρτητο, να διεκδικήσει τον δήμο Νάξου;».
Ένα από τα τελευταία ερωτήματα που του ετέθησαν ήταν και εξής: «Τι ψηφίσατε την τελευταία φορά που πήγατε στην κάλπη των εθνικών εκλογών; Και τι θα ψηφίζατε, τώρα, αν γίνονταν εκλογές;».
Η δημοσκόπηση έκλεισε με ερώτημα που αφορούσε στις γραμματικές γνώσεις του ερωτηθέντος και στην ηλικία του…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου