Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Κλείδωσε» ο 8ος όμιλος για τον Πανναξιακό

Μπορεί να ήταν λίγο πολύ γνωστό αλλά εάν δεν μπουν οι τελικές υπογραφές τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό. Και χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Δ’ Εθνικής προχώρησε στον τελικό καταρτισμό των δέκα ομίλων της κατηγορίας για το 2011 – 12. Είναι αλήθεια ότι οι εκκρεμότητες είναι ουκ ολίγες καθώς Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα ο καθένας για τους δικούς λόγους δεν δήλωσαν ακόμη συμμετοχή, ωστόσο μετά από αίτημα του Ηρακλή δόθηκε εκ νέου παράταση (έως τις 15 Οκτωβρίου) προκειμένου να αποφασίσουν καθότι την Παρασκευή υπάρχει απάντηση από ένα ακόμη δικαστήριο για Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή… Από εκεί και πέρα συμμετοχή δεν δήλωσε ακόμη ο Εορδαϊκός, ο οποίος οδεύει προς διάλυση, παράλληλα, υπάρχει αναμονή για τον Παναιγιάλειο, ο οποίος έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να παραμείνει στη Football League 2, και η εκδίκαση της υπόθεσής του, έχει προγραμματιστεί για τις 18/10. Η Επιτροπή αποφάσισε να του… κρατήσει θέση στον 6ο όμιλο, και να τον συμπεριλάβει στην κλήρωση ως ομάδα Α, εάν δεν έχει βγει έως τότε απόφαση.
 Αιτήματα
Παράλληλα, επειδή οι ομάδες που υποβιβάστηκαν έχουν πολλά χρέη προς την Ομοσπονδία που πρέπει να καταβάλλουν άμεσα, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το πώς θα γίνει αυτό στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τους περσινούς ομίλους, στους οποίους έχουν συμπεριληφθεί και οι Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, είναι στον 4ο και τον 5ο όμιλο. Επειδή ο 5ος είχε μείνει με μόλις 11 ομάδες, αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΣ Τρικάλων, να μετακομίσουν οι Θύελλα Πετρωτού και Τρίκαλα από τον 4ο όμιλο στον 5ο όμιλο. Παράλληλα, είχαμε όπως είναι γνωστό την αρνητική απάντηση της Επιτροπής Δ’ Εθνικής στο αίτημα που κατέθεσαν οι δευτεραθλητές της κατηγορίας (βλ Ελπιδοφόρος στον όμιλο του Πανναξιακού) για άνοδο στη Football League 2, όπως και της Κορίνθου να μετακομίσει από τον 7ο στον 6ο όμιλο.
Στον αέρα
Αντίθετα, το Καρλόβασι τελικά επέλεξε να μείνει στον όμιλο του Πανναξιακού (βλ 8ο) ενώ και η Κως θα κατέβει τελικά κανονικά στο πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι 15 ομάδες που θα καταρτίσουν τον όμιλο του Πανναξιακού; Από την ΕΠΣ Αθηνών οι: Ελπιδοφόρος, Αιγάλεω, Φωστήρας, Αγιαξ Ταύρου, Νέα Ιωνία, ΑΟ Περιστερίου, Αγία Παρασκευή, Τράχωνες, Μελίσσια και Ηλιούπολη. Από την ΕΠΣ Δωδεκανήσων οι: ΑΕ Κως και Ρόδος, από την ΕΠΣ Κυκλάδων ο ΑΟ Μυκόνου και από την ΕΠΣ Σάμου το Καρλόβασι… Από εκεί και πέρα όλα είναι στον αέρα: πόσες ομάδες θα πέσουν (οκτώ ή εννέα), πότε θα γίνει η κλήρωση και βέβαια η σέντρα καθώς οι αλλαγές είναι συνεχόμενες. Για σήμερα πάντως ξέρουμε ότι η σέντρα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου..

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου