Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μνημειώδης η διαδήλωση στη Νάξο κόντρα στο Μνημόνιο

Μνημειώδης η διαδήλωση κόντρα στο Μνημόνιο που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Χώρα Νάξου. Όλος ο κόσμος τής Νάξου εκπροσωπήθηκε στην ομολογουμένως εντυπωσιακή διαδήλωση κόντρα στο Μνημόνιο και τα … παρελκόμενά του (βλέπε Πολυνομοσχέδιο)…

Δεκάδες οι εκατοντάδες των συγκεντρωθέντων σε διάφορα σημεία τής πόλεως. Εργαζόμενοι στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εργαζόμενοι στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, υπάλληλοι που βρίσκονται στα πρόθυρα τής εργασιακής εφεδρείας, συνδημότες μας τού μεροκάματου, συνταξιούχοι, αλλά και νέες και νέοι συμπολίτες μας πολίτες μας που μαστίζονται από την ανεργία κ.ά., … αβίαστα βγήκαν από τα σπίτια τους για να διαμαρτυρηθούν στα αντιλαϊκά οικονομικά, τα εξοντωτικά μέτρα που επιδιώκει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση, που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι «μόνο έτσι θα σωθεί η χώρα από την (οικονομική) καταστροφή.
Από το βήμα της ογκώδους συγκεντρώσεως, στην κεντρική παραλιακή πλατεία, παρήλασαν ουκ ολίγοι εκπρόσωποι σχεδόν όλων των κλάδων των εργαζομένων στο νησί μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων έκαναν λόγο για έγκλημα που διαπράττετε σε βάρος τής ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ άγγιξε το 95%  σύμφωνα με όσα σύλλογοι, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις αναφέρουν. Αίσθηση προκάλεσε και η συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί στην μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, ενώ μετανοιωμένοι δηλώνουν οι συνάδελφοι τους λεωφορειούχοι…
Αλλαγή πολιτικής απαίτησε ο κόσμος τής Νάξου χθες. Και από το βήμα τής μεγάλης συγκεντρώσεως πολλές φορές επανέλαβαν το αίτημα αυτό, ο κ. Π. Τομπάς, μέλος του Δ.Σ. τού Σωματείου Εργαζομένων Τομέα Υγείας Ν. Κυκλάδων (ο οποίος μας είπε ότι σήμερα Πέμπτη οι της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στα νησιά μας θα κάνουν «μπλόκο» στο ταμείο τού «νοσοκομείου), ο Γιάννης Αναματερός, πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η Σοφία Καπηνιάρη, πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστιάσεως «Νάξος, Φιλοξενία», η Κυριακή Καπούνη, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εστιάσεως, ο Αντώνης Φραγκίσκος, για λογαριασμό της ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων, αλλά και η Θέκλα Κίζη, επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «Πολίτες για τα Νησιά μας», καθώς επίσης και η επικεφαλής τής δημοτικής παρατάξεως «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευδοκία Ψαρρά.
Σχεδόν όλα όσα ακούστηκαν από το βήμα της συγκεντρώσεως κυκλοφόρησαν σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Οι ανακοινώσεις…
ΟΙ Πολίτες για τα Νησιά μας…
«Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός αγώνας ενάντια στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, της εξαφάνισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της εξευτέλισης των μισθών και συντάξεων, της ανεργίας και της δυστυχίας της νέας γενιάς και υποτέλειας του τόπου. Την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου…»
Η «Λαϊκή Συσπείρωση»…
«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες με πρόσχημα την δημόσια υγεία υλοποιούν την απόφαση, που εδώ και καιρό έχουν πάρει στα πλαίσια του «Καλλικράτη», να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα σήμερα και άλλες αρμοδιότητες των ΟΤΑ αύριο…
…Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και στο Δήμο μας , γιατί είναι αγώνας όλων μας,. για να αποτρέψουμε τα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια, για να μην περάσει ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία της κυβέρνησης.
Εμπρός:
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα…»
Το σωματείο Τομέα Υγείας…
«Τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης έχουν φέρει σε εξαθλίωση
όλο το υγειονομικό προσωπικό που εκ των πραγμάτων είναι το ποιο χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό.
Οι τεράστιες ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού στα Κ.Υ. και στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου
δεν δίνει το περιθώριο στα νέα αυταρχικά μοντέλα που εφαρμόζει  Κυβέρνηση και Τρόικα...».
Ο Εμποροεπαγγελματικός…
«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου  συμμετέχει στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου.
Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου  στην συνεδρίαση του στις 12/10/2011 αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου και καλεί  τους συναδέλφους σε κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων όλης της Νάξου. 
Ως εκπρόσωποι της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχειρηματικότητας  εκφράζουμε την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για τον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική αγορά.
Λέμε ΟΧΙ:
-στην πτώχευση των Ελλήνων και την «δήμευση» της περιουσίας τους,
-στην υπερφορολόγηση και την ευκολία με την οποία κάθε Κυριακή ανακοινώνονται τα φορολογικά μέτρα της εβδομάδας,
-στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφαλείας των παιδιών μας,
-στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης,
-στην ανασφάλεια της εργασίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με τις ατομικές συμβάσεις στην θέση των συλλογικών,
-στην κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και στα 569 ευρώ κατώτερο μισθό που απαιτεί η τρόικα…
…Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα απώτατα όρια. Πρέπει να καταλάβουν την πλήρη αντίθεση των υγιών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου στην ασκούμενη πολιτική των σκληρών οικονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η τρόικα. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει επιπλέον μέτρα και κυρίως δεν επιθυμεί η Κυβέρνηση της χώρας να έχει καταλήξει ένα υποχείριο μίας κλίκας τεχνοκρατών.
Εμείς, που θα επωμιστούμε το βάρος των μέτρων πρέπει να έχουμε λόγο στη διαμόρφωσή τους».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου