Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η αρπαγή του ωραίου ...στεφάνου!

Αυτά μόνον στην Δημοτική Κοινότητα Νάξου (Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) γίνονται! Ο Τρωικός Πόλεμος, καλά κρατεί!...
Ο πρόεδρος -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου κ. Μαργαρίτη και την σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αιγαίου- Σπύρος Παπαδόπουλος, επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων, αυτόν κάλεσε ο τελετάρχης, άλλωστε, όμως αντ’ αυτού, και, προφανώς, με δική του πρωτοβουλία, στεφάνι κατέθεσε ο μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 20123 πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Μάκης Συμεώνογλου, εκπλήσσοντας τους πάντες και τα πάντα!
Ακόμη γελάει ο κόσμος!
Τι παρωδία ήταν αυτή, πάλι, ανήμερα του μεγάλου εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας!
Αυτά μόνον στον δικό μας τον δήμο γίνονται! Και είναι να αναρωτιέται κανείς: Εάν δήμαρχος ήταν ο «μυστήριος» Βασίλης Κόκκοτας, θα συνέβαιναν τέτοια σκηνικά που, αν μη τι άλλο, κατακερματίζουν το κύρος της πιο μεγάλης δημοτικής κοινότητας του ημετέρου δήμου; Το ερώτημα δεν είναι… μυστήριο. Και ένα μικρό παιδί, θα έλεγε «όχι».


Έχει χαθεί η μπάλα στην Δημοτική Κοινότητα Νάξου. Και αυτό, χωρείς αμφιβολία, αμαυρώνει την εικόνα της και, κατ’ επέκτασιν, την εικόνα του ημετέρου δήμου.
Εκεί, στην Δημοτική Κοινότητα Νάξου –μετά και το τελευταίο αυτό συμβάν- εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι, τίποτε δεν λειτουργεί. Και τα βλέπει όλα αυτά ο κόσμος.
Για γέλια και για κλάματα είναι αυτή η Δημοτική Κοινότητα. Αυτή η Δ.Κ., η οποία θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις άλλες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του πολυνησιακού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Ο φακός της «Κ» εστίασε στα πρόσωπα πολλών, όταν με δική του πρωτοβουλία ο κ. Συμεώνογλου, παρακάμπτοντας αυτόν που υπογράφει «ως πρόεδρος» για λογαριασμό του συμβουλίου της Δ.Κ.Νάξου. Και μιλάνε από μόνες τους οι «εικόνες» που ο φακός μας απαθανάτισε!
Εκείνο που δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να λησμονήσουμε είναι μια δήλωση που, στις 28.10.2011, έκανε ο κ. Παπαδόπουλος (ο δεύτερος σε ψήφους, ο οποίος μετά την ανεξαρτητοποίηση Συμεώνογλου, και με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου κ. Μαργαρίτη και της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αιγαίου, είναι από 1.1.2013, ο νέος πρόεδρος της εν λόγω κοινότητας). Ο κ. Παπαδόπουλος είχε δηλώσει τότε:
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο εορτασμός της 28η Οκτωβρίου ανέκαθεν αποτελούσε φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, σε όσους αντιστάθηκαν στους ξένους κατακτητές και αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Σήμερα, και ενώ προσωπικά συνεχίζω να τους τιμώ, δυστυχώς, οι ίδιοι κατακτητές έχουν προ πολλού καταλύσει την χώρα μας και την ελευθερία μας. Γι΄ αυτό λοιπόν, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να συμμετέχω στους φετινούς εορτασμούς.
Με εκτίμηση,
Σπύρος Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος Κοινότητας Χώρας Νάξου
Γ.ΒΛΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου