Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ... 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ... Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ … ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύρος, 17 Ιουνίου 2011
Συμπληρώνονται έξι (6) μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Συμπληρώνεται το της θητείας των νέων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα περίμενε τέτοια παταγώδη αποτυχία της νέας «πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης». Αποτυχία που οδηγεί… όπισθεν ολοταχώς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αποτυχία που απαξιώνει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απογοητεύει τις προσδοκίες των πολιτών. Αποτυχία που έχει οδηγήσει τους Δήμους σε τραγική κατάσταση. Αποτυχία που δείχνει την ένδεια και την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και την αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής που «στηρίζει» και στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
Οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου βλέπουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
 Παραμένει υποστελεχωμένη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου υπαλληλικού προσωπικού, οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς.
 Το θεσμικό πλαίσιο παραμένει θολό και ομιχλώδες.
 Δεν υπάρχει οικονομική στήριξη του εγχειρήματος. Θυμίζουμε ότι με ψήφους της Περιφερειακής Αρχής ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός οπισθοδρόμησης και παρακμής και η κυβέρνηση προχωρά διαρκώς σε περικοπές.
 Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν συσταθεί ακόμα οι δύο προβλεπόμενες από το άρθρο 164 του N. 3852/2010 επιτροπές περιφερειακής πολιτικής (βλ. τουριστικής ανάπτυξης, αγροτικής οικονομίας κ.α.)
 Δεν γίνεται καμία συναινετική και ουσιαστική προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή (παρά τις εναλλακτικές και επίμονες προτάσεις μας για συνεννόηση) για να βρεθεί το πρόσωπο που θα λειτουργήσει το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Πολίτη».
 Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Περιφερειακής Αρχής φαίνεται και στον αποκλεισμό της μειοψηφίας (που εκφράζει το άλλο μισό σχεδόν του εκλογικού σώματος του Νοτίου Αιγαίου) από κρίσιμες συσκέψεις και από τα κτήρια της Περιφέρειας με την παράνομη μη παραχώρηση γραφείων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες.
 Δεν έχει ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Οργανισμός Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 Δεν προωθείται καμιά οργανωμένη αναπτυξιακή δράση. «Μερεμέτια» και μείωση των προσδοκιών.
 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν μετατραπεί σε «χρηματοδότες» της Περιφέρειας αφού δεν τους καταβάλλονται έγκαιρα τα έξοδα των μετακινήσεών τους για τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων ή της Οικονομικής Επιτροπής.
 Ο κ. Ραγκούσης δεν θεσμοθέτησε την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) που θα αντικαταστήσει την Ε.Ν.Α.Ε. Με σκοπό το «διαίρει και βασίλευε» και, ενδεχομένως, τη «μπαχαλοποίηση» του συστήματος καθυστερεί τη διαδικασία και την οργάνωση της Ε.Ν.Α.Ε.
Γίνεται πλέον απ’ όλους αντιληπτό ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι «συνένοχη» σιωπώντας στη σκόπιμη υποβάθμιση της ζωής μας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που συντελεί η κυβέρνηση. Αρνήθηκε κάθε συνεργασία και δεν έκανε δεκτή καμία πρόταση της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα. Επιδιώκει τον αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης και επιβάλλει «σιωπητήριο» στα φαινόμενα παρακμής αντί να τα καταγγέλλει μεγαλόφωνα.
Ο επικεφαλής και τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» με διαρκή παρουσία και επαφή με την κοινωνία, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου