Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υδατική ασφάλεια και προσαρμογή των τοπικών κοινωνιών – Η περίπτωση της ν. Σύρου»

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου οργανώνεται στην Ερμούπολη διημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υδατική ασφάλεια και προσαρμογή των τοπικών κοινωνιών – Η περίπτωση της ν. Σύρου», διοργανώνεται από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος WASSERMed και έχει στόχο την παρουσίαση του θέματος της κλιματικής αλλαγής και των ενδεχόμενων επιπτώσεων της και την ανταλλαγή απόψεων με τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, προκειμένου να διαμορφωθεί μια στρατηγική προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κύριοι Π. Ρήγας, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γ. Πουσσαίος, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γ. Δεκαβάλλας, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και Α. Βεκρής, Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Συμμετέχουν επίσης ως εισηγητές οι κύριοι Α. Ανδρεαδάκης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ, Γ. Μακρυωνίτης, Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Η. Νόκας, Διεύθυνση Υδάτων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Γ. Βακόνδιος, Δ.Ε.Υ.Α. Ερμούπολης. Αποτέλεσμα του έργου θα παρουσιαστούν από τους εταίρους του έργου.
Την Παρασκευή οι εργασίες θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και το Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου