Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Προβλήτα Νάξου… Συγγνώμη, κύριοι αρμόδιοι, που σας βάλαμε στον κόπο, να κάνετε λάθη, που βγάζουν μάτια!

Το έμπα του νησιού μας, στην κεντρική προβλήτα επάνω, χρειάζεται σουλούπωμα.  Δεν γίνεται να πηγαίνει κανείς στον… γάμο και στο τσερβέλο του επάνω να παραπέμπουν στα μαλλιά της… τρελής!
Γράψαμε, προ εβδομάδων, ότι, ο ενημερωτικός φετινός πίνακας που είναι «καρφιτσωμένος» στις σκιάδες επάνω της κεντρικής προβλήτας, ότι είναι εκτός λειτουργίας… Συγγνώμη, κύριοι! Συγγνώμη…
Συγγνώμη, κύριοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που σας είπαμε να θέσετε σε λειτουργία τον εικονιζόμενο φωτεινό ενημερωτικό πίνακα.

Και… κακός είναι και σε ακατάλληλη θέση, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι…
Στο σημείο εκείνο συνωστίζονται όλοι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν, αφήνοντας πίσω τους την Νάξο. Τι βλέπουν, λοιπόν, οι αλλοδαποί και ημεδαποί επισκέπτες του νησιού μας; «Διαβάζουν» έναν πίνακα που τους καλωσορίζει στο νησί μας. Αυτό είναι ανέκδοτο!...
Χάθηκε ο κόσμος να αναβοσβήνει ο πίνακας αυτός, κατευοδώνοντας τους χριστιανούς που επέλεξαν Νάξο για τις διακοπές τους; Λάθος, συνεπώς, το «μήνυμα», λάθος και ο χώρος στον οποίο τοποθετήθηκε ο ενημερωτικός πίνακας αυτός.
Επίσης ο πίνακας, όπως φαίνεται, είναι "καμένος" στο πάνω μισό του. Έτσι το "Καλωσήρθατε στη Νάξο" στα ελληνικά, να μπορούμε μόνο να το ...υποθέσουμε!
Επίσης "τρέχει" και μια άλλη πληροφορία στον εν λόγω πίνακα. Μας ενημερώνει για το τι ημέρα έχουμε (πληροφορία άκρως αντίθετη με το πνεύμα των διακοπών) και όχι άλλες χρήσιμες πληροφορίες, όπως θερμοκρασία ημέρας, ώρα, αναχωρήσεις πλοίων, τηλέφωνο του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και άλλα...)
Αμ, τ’ άλλο; Ποιο άλλο; Μα η ταμπέλα, που κάνει λόγο για την εκτέλεση έργων στην εικονιζόμενη περιοχή. Ανάποδα τοποθετημένη είναι!
Αυτά τα στιγμιότυπα, φίλες και φίλοι, που καταγίνεστε με τα του λιμανιού της Νάξου, με την εν γένει εικόνα του λιμανιού μας, δηλ,., δεν είναι… στιγμιότυπα. Είναι… σκηνικά αυτά, που μόνον την θυμηδία προκαλούν στον επισκέπτη του νησιού μας.
Ετούτη την εποχή, το λιμάνι μας θα έπρεπε να… πετάει. Στην τρίχα, που λένε, θα έπρεπε να είναι… Αντ’ αυτού, βλέπουμε και απαθανατίζουμε στιγμιότυπα, που μόνο αλγεινή εντύπωση προξενούν στον κόσμο.
Μπορεί να πασχίζουμε για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, μπορεί να καταγινόμαστε με τις τσιμεντοενέσεις, που θα πρέπει να γίνουν στην κεντρική προβλήτα για να μην… κρεμάσει μεσοκαλόκαιρα, μπορεί να νοιαζόμαστε για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που «βγάζει» επάνω στην κεντρική προβλήτα, μπορεί να ενδιαφερόμαστε για τους πυλώνες φωτισμού της προβλήτας του γερασμένου λιμανιού μας, όμως επιβάλλεται κάτι τέτοιες «λεπτομέρειες» που λένε πολλά, πάρα πολλά, να τις φροντίζουμε ιδιαίτερα.
Και πάλι…: Συγγνώμη, που σας βάλαμε στον κόπο, να κάνετε λάθη, που βγάζουν μάτια!
Γ.ΒΛΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου