Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

face...boom! Ο Σπύρος Παπαδόπουλος απογυμνώνει πολιτικά τον Μανώλη Μαργαρίτη

Απίστευτο! το… απίστευτο «ράπισμα» που μέσω facebook κατάφερε στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη, ο προ ημερών παραιτηθείς από τη θέση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Νάξου Σπύρος Παπαδόπουλος. Τον κατηγορεί για πολλά. Του «βάζει» ερωτήματα, αμείλικτα, ενώ δεν παραλείπει να αμφισβητεί ανοιχτά την πολιτική ευθυκρισία του, σημειώνοντας: «Είναι βέβαια πολιτική άποψη του κυρίου δημάρχου να συμπεριλαμβάνει τα τεκταινόμενα στην κοινότητα της Χώρας και την παραίτησή μου στα «μικρά κι ασήμαντα θέματα» και πάνω απ’ όλα είναι δείγμα της πολιτικής του κρίσης…»

Δεν θέλησε σε πρώτο χρόνο ο κ. Παπαδόπουλος να εξηγήσει δημόσια τους λόγους που προ ημερών τον οδήγησαν σε παραίτηση – έξοδο από την δημοτική κοινότητα Νάξου και τον συνδυασμό του νυν δημάρχου κ. Μαργαρίτη, ουσιαστικά. Ήρθε όμως χθες για να «ξεκουμπώσει» τις σκέψεις του δημόσια – μέσω facebook, επιλέγοντας τον «ηλεκτρονικό» πόλεμο, τον οποίο αρέσκονται να παρακολουθούν οι νεολαίοι μας, εντός και εκτός Νάξου.

Φαρμακερά βέλη
-«Είναι βέβαια πολιτική άποψη του κυρίου δημάρχου να συμπεριλαμβάνει τα τεκταινόμενα στην κοινότητα της Χώρας και την παραίτησή μου στα ‘μικρά κι ασήμαντα θέματα’ και πάνω απ’ όλα είναι δείγμα της πολιτικής του κρίσης…»
-Κατηγορεί τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι, αυτός ήταν που τον οδήγησε σε παραίτηση («…τα ‘μικρά και ασήμαντα’ κι άλλα τόσα, αποτέλεσαν τους λόγους που, πολιτικά τουλάχιστον, μου υπαγόρευσαν την έξοδό μου από τον συνδυασμό, που αρχικά πίστεψα ότι μαζί θα μπορούσαμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω!...»)
-Δηκτικό το σχόλιό του, για τον κ. Μαργαρίτη, σύμφωνα με το οποίο «…Θεωρείται πως είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ανδρών να αντιμετωπίζουν τα ασήμαντα σαν ασήμαντα και τα σημαντικά σαν σημαντικά.»
-«Θα παραμείνω ενεργός, και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα μικρά κι ασήμαντα, που προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να αποτελούν και την πεμπτουσία της πολιτικής», υπογραμμίζει καταλήγοντας…


«Φτιάχνετε επιτροπές για μικροπολιτικούς λόγους»
«Έγραψε ο παραιτηθείς πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νάξου στο facebook:
«Πριν από λίγες μέρες, ο δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, όταν κλήθηκε από τη δημοσιογράφο του “Μεσόγειος FM” κυρία Ρούλα Μπράουν να σχολιάσει δημόσια την κατάσταση που διαμορφώνεται στην τοπική κοινότητα της Χώρας, μετά και την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου, δήλωσε πως ο ίδιος δεν ασχολείται με τα μικρά κι ασήμαντα μικροπολιτικά θέματα, αλλά με τα μεγάλα και τα ουσιώδη θέματα που απασχολούν το Δήμο μας. Είναι βέβαια πολιτική άποψη του κυρίου δημάρχου να συμπεριλαμβάνει τα τεκταινόμενα στην κοινότητα της Χώρας και την παραίτησή μου στα «μικρά κι ασήμαντα θέματα» και πάνω απ’ όλα είναι δείγμα της πολιτικής του κρίσης, αλλά θα τον παρακαλούσα να μου απαντήσει αν θεωρεί επίσης μικρούς κι ασήμαντους και τους λόγους της προ αρκετών ημερών παραίτησής μου: 
Θεωρείτε μικρό κι ασήμαντο κύριε δήμαρχε να συντηρείτε προέδρους «γλάστρες» που απλά και μόνο διακοσμούν τα συμβούλια και τις επιτροπές που φτιάχνετε, με κριτήρια όχι ουσίας, αλλά για άλλους μικροπολιτικούς λόγους; Θεωρείτε μικρή κι ασήμαντη την ανακολουθία σας, αφού προεκλογικά δηλώνατε υπερήφανος για τους νέους που απάρτιζαν το συνδυασμό σας και τους οποίους αργότερα εσείς ο ίδιος οδηγήσατε στην πόρτα της εξόδου; Είναι μικρό κι ασήμαντο το γεγονός ότι η Χώρα είναι γεμάτη από μπάζα και σκουπίδια και ιδιαίτερα οι παραλίες της, Γρόττα και Άγιος Γεώργιος έχουν καταντήσει σκουπιδότοποι; 
(Σχετικά με την τραγική κατάστασή τους, σας καλώ να παρακολουθήστε στο you tube το φιλμάκι με τίτλο «Naxos, beautiful island with a horrible secret» δηλαδή «Νάξος, ένα πανέμορφο νησί με ένα τρομακτικό μυστικό» που κάνει τον γύρο του κόσμου δυσφημώντας το νησί μας! Πιστεύω ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον, αφού στο τέλος έχει κι ένα προσωπικό μήνυμα για εσάς!) 
Θεωρείτε μικρό κι ασήμαντο κύριε Δήμαρχε ότι κλείνετε τα μάτια σε οικολογικές καταστροφές, όπως το γκρέμισμα των αμμόλοφων ή το χτίσιμο παράνομων προβλητών; Είναι μικρό κι ασήμαντο η καταπάτηση των δημόσιων χώρων; 
Είναι μικρό κι ασήμαντο το γεγονός ότι παρά τις επιτακτικές ανάγκες των καιρών μας το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, ολοένα και αμαυρώνεται, αλλά και η προσωπική σας υπόσχεση για ανάπτυξη του εθελοντισμού, πρόσφατα αθετήθηκε; Είναι μικρό κι ασήμαντο το γεγονός ότι δεν πήρατε πότε υπόψη σας το 95% των ομόφωνων αποφάσεων της δημοτικής κοινότητας; Ή είναι μικρή κι ασήμαντη η απαξίωση και το κλείσιμο της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας του δήμου;
Όλα αυτά τα «μικρά και ασήμαντα» κι άλλα τόσα, αποτέλεσαν τους λόγους που, πολιτικά τουλάχιστον, μου υπαγόρευσαν την έξοδό μου από τον συνδυασμό, που αρχικά πίστεψα ότι μαζί θα μπορούσαμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω!...
Τα παραθέτω γιατί αφενός οφείλω να ενημερώσω τον επόμενο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Χώρας σχετικά με το πόσα μικρά κι ασήμαντα έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και να συνειδητοποιήσουν οι σημερινοί μας άρχοντές ή κάποιοι άλλοι στο μέλλον, την αναγκαιότητα του να πάρουν στα σοβαρά το σημαντικό ρόλο της τοπικής κοινότητας και αφετέρου, για να ενημερώσω όλους εσάς τους συνδημότες μου, αφού όφειλα να γνωστοποιήσω σε όλους σας, τους λόγους της παραίτησής μου.
Αν ο δήμαρχος μας, κατά την κρίση του, έχει τοποθετήσει άλλα θέματα, ακόμα πιο σημαντικά από αυτά που παραθέτω στις προτεραιότητές του, τότε καλά κάνει και δεν ασχολείται με όλα αυτά τα μικρά κι ασήμαντα... Εξάλλου θεωρείται πως είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ανδρών να αντιμετωπίζουν τα ασήμαντα σαν ασήμαντα και τα σημαντικά σαν σημαντικά. Όσο για μένα και για να απαντήσω στο ερώτημα που μου έχει τεθεί από πολλούς συντοπίτες μου, θα παραμείνω ενεργός, και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα μικρά κι ασήμαντα, που προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να αποτελούν και την πεμπτουσία της πολιτικής. Είναι φυσικό λοιπόν να συνεχίσω να δρω πολιτικά, αφού ο άνθρωπος είναι φύσει πολιτικόν ζώον.» 


Δεν τον έπεισε να παραμείνει
Την Δευτέρα 17 Ιουνίου το μεσημέρι, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Χώρας Νάξου περνούσε για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο εργάσιμες ημέρες, το κατώφλι του γραφείου του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη με σημείο αναφοράς την παραίτησή του. Όχι μόνο από τη θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου αλλά και από την θέση του συμβούλου. Τη πρώτη φορά, που ήταν την Παρασκευή, 14.6.13, κρατούσε στα χέρια του και την παραίτησή του. Τη δεύτερη όχι. Η κουβέντα ανάμεσα στους δύο άντρες κράτησε αρκετή ώρα, περισσότερη μάλιστα σε σχέση με την πρώτη συνάντηση της Παρασκευής. Αναλύθηκαν οι λόγοι της υποβαλλόμενης παραίτησης από τον κ. Παπαδόπουλο και έγινε προσπάθεια από την πλευρά του κ. Μαργαρίτη ώστε να μην γίνει αποδεκτή.
Όμως, ο κ. Παπαδόπουλος δεν έκανε πίσω. Είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή του στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας και τα όποια επιχειρήματα υπήρξαν από την πλευρά του Δημάρχου κ. Μαργαρίτη δεν τον έπεισαν. Και αποχώρησε ήρεμα και απλά με την επίσημη και μοναδική δικαιολογία όσον αφορά την παραίτησή του «προσωπικοί λόγοι».
 
Τον άφησαν ακάλυπτο, για το «επεισόδιο» με το στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων
Όταν, στα μέσα Δεκεμβρίου είχε ακουστεί για πρώτη φορά το όνομά του ως ο διάδοχος του Μάκη Συμεώνογλου στην προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας είχε δηλώσει ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» προσθέτοντας ότι τη δεδομένη στιγμή (13/12) υπήρχε πρόεδρος στην κοινότητα και καλό θα ήταν να υπήρχε απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών πριν προχωρήσει ο Δήμος στην αλλαγή προέδρου που ακόμη και σήμερα ταλανίζει την Δημοτική Κοινότητα. Ο Δήμος συνέχισε να κινείται στο χώρο της Κοινότητας χωρίς να λογαριάζει τον …ξενοδόχο με την έννοια ότι δεν είχε λύσει αυτό το ζήτημα εκθέτοντας τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ανήμερα της 25ης Μαρτίου κι ενώ αρκετοί γνώριζαν ότι ο Δήμαρχος ήταν ενήμερος ότι ο κ. Συμεώνογλου θα έβρισκε τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του, παραδεχόταν ότι έμεινε αδρανής. Αποτέλεσμα; Την ώρα που έγινε πρόσκληση για κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Συμεώνογλου πήρε το στεφάνι από τα χέρια όλων και κατέθεσε αυτός ως …πρόεδρος και ως …Παπαδόπουλος. Κανείς από τον Δήμο δεν έβγαλε έστω και για τους τύπους μία ανακοίνωση που να καυτηριάζει το γεγονός. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό…

Ακάλυπτος, όταν «έτρωγε» πόλεμο από τον Μ Συμεώνογλου
Στις 6 Ιανουαρίου του 2013 αποδέχτηκε τον «ορισμό» που έγινε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη θέση του προέδρου αντί του Μάκη Συμεώνογλου, ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε δεν έχει σταματήσει ούτε μία στιγμή να υποστηρίζει ότι αυτός (και μόνο αυτός) είναι ο νόμιμος πρόεδρος της κοινότητας. Στο διάστημα των έξι μηνών η κόντρα ανάμεσα στους δύο έφτασε και σε προσωπικό επίπεδο με τον κ. Συμεώνογλου να χρησιμοποιεί είναι η αλήθεια αρκετά βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, οι οποίες λειτούργησαν ως μαχαιριές στην προσωπικότητα του Παπαδόπουλου. Και δυστυχώς δεν υπήρχε καμία προσπάθεια κάλυψης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου