Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πότε θα κλείσει βιβλία, η Διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου – Αριάδνη Α.Ε.;

Η
Διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου – Αριάδνη Α.Ε. δεν έχει «κλείσει». Ανοικτά, εξακολουθούν να είναι ακόμη και σήμερα τα κιτάπια της...
Ο «Καλλικράτης» τα κατάφερε και την έσβησε από τον χάρτη. Και, τώρα, ουδείς είναι σε θέση να (μας) πει ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της… 

Η «Αριάδνη Α.Ε.» ιδρύθηκε στις αρχές τού 1996 από 11 Κοινότητες της Επαρχίας Νάξου, και συγκεκριμένα από τις Κοινότητες Αμοργού, Απεράθου, Γαλήνης, Δαμαριώνα, Θολαρίων, Κορωνίδας, Κορώνου, Μέσης, Ποταμιάς, Φιλωτίου και Χαλκείου, με μετοχικό κεφάλαιο 20.870.000 δρχ.
Μετά την διοικητική αλλαγή στην αυτοδιοίκηση με βάση τον (προ ετών) Νόμο «Καποδίστρια», και μετά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100.000 €, στην Εταιρεία συμμετείχαν, υπενθυμίζουμε: ο Δήμος Δρυμαλίας, ο Δήμος Νάξου, ο Δήμος Αμοργού, ο Δήμος Ιητών, ο Δήμος Μήλου –Λιμενικό Ταμείο Μήλου, η Κοινότητα Κουφονησίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.
Σκοπός της Εταιρείας που στα χαρτιά παραμένει ενεργής είναι η συμβολή στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση και προστασία των φυσικών πόρων και γενικότερα στην αειφόρο οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Επαρχίας Νάξου του Νομού Κυκλάδων.
Οι συνθήκες που επέβαλαν την δημιουργία τής "Αριάδνη Α.Ε." ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τού μοντέλου αναπτύξεως της περιοχής και η ανάγκη εξευρέσεως λύσεων των προβλημάτων που προέκυπταν από την οικονομικοκοινωνική εξέλιξη. Πρωταρχικός δε στόχος της ήταν, η ισόρροπη ανάπτυξη της ενδοχώρας (ημιορεινές και ορεινές περιοχές) με την διαμορφούμενη τουριστική ζώνη στα παράλια και η συγκράτηση τού ενεργού πληθυσμού της στις εστίες του, με την απασχόλησή του σε ετήσια βάση και την άνοδο τού βιοτικού του επιπέδου.
 γ.βλαχακης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου