Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κακοί ηθοποιοί, κακό σενάριο κακή παράσταση, χτες στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου: Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ «ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»,

-«Δεν θέλω να ασχοληθείς ξανά… καθόλου με το περίστερο…»
-«Δεν θέλω καθόλου το περίπτερο…»
-«Τίποτε… Τίποτε…»
-«Να το αναλάβει η επόμενη Δημοτική Αρχή…»
«Τίποτε… Τίποτε… Δεν θέλω… Βλάπτει την παράταξή μου…»
Η «Κ» και ο υπογράφων το παρόν δημοσίευμα, αυτά γνωρίζουν... Και τα λόγια αυτά, που ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ – «ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ» στον δήμαρχο Νάξου κ. Μαργαρίτη. Και αυτά τα λόγια,...

 σύμφωνα με πληροφοριοδότη μας, αλλά και κάτι άλλα… γαλλικά, άκουσε, προ 3-4  ημερών, αν δεν κάνω λάθος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Γιάννης Μαμουζέλος. Όποιος τα αμφισβητήσει, καλώς να τα αμφισβητήσει. Εμείς, κάνουμε αυτό που οι πληροφορίες μας αναφέρουν. Άλλωστε, όλος ο κόσμος στο νησί μας γνωρίζει ποιος θέλει το περίπτερο να «φύγει» από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο και ποιος όχι… Ποιος θέλει να παραχωρήσει σε ιδιώτη το καρνάγιο και ποιος όχι… Όπως όλος ο κόσμος άριστα γνωρίζει ότι, για το περίπτερο της παραλίας έχουν πέσει μέχρι σήμερα – κατά το κοινώς λεγόμενο – κορμιά στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Όλος ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και ο δήμαρχός μας «κρυφό καμάρι». Ότι δηλ., «το περίπτερο θέλει να το ξηλώσει, από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο…». Ούτε που θέλει να το βλέπει, εκεί…(μια βόλτα στα μαγαζιά της παραλίας, μπορεί να πείσει ως προς ατό και τον πλέον δύσπιστο και… ανυποψίαστο)

«Αμέτι μουχαμέτι»
Γνωστό, επίσης είναι ότι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, κ. Μαμουζέλος, «αμέτι μουχαμέτι», θέλει να το δώσει-παραχωρήσει σε ιδιώτη το περίπτερο.
το μείζονος σημασίας ζήτημα, είναι, και δηλώνει, αδιάλλακτος. «να δοθεί σε ιδιώτη», λέει και διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους. Αυτή είναι η αλήθεια./ μια αλήθεια που την γνωρίζουν πάρα πολλοί.
Σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με το καρνάγιο, ο μεν δήμαρχος είναι πιο διαλλακτικός. Μπορεί και να μην επιμείνει για την μη παραχώρησή του σε ιδιώτη. Το συζητάει... Όμως, ο πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, και ως προς αυτό....
Χτες, όμως, «αρχηγού παρόντος» (καθόταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην προεδρική καρέκλα και ουσιαστικά προήδρευε), ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, «το έραψε», αν και δεν ήταν… «αποφασισμένος» να κάνει τέτοιο. Το έφαγε, κατ΄ εκτίμηση των περισσοτέρων που παρακολούθησαν την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, το «καπέλωμα» από τον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη. «Και ήταν όλο δικό του». Αυτό το τελευταίο, μας είπε συνδημότης μας, που παρακολούθησε την χθεσινή σύσκεψη. Το «έφαγε» και δεν έβγαλε «κιχ»…
Υποστήριξαν δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου ότι «πρέπει να παραλάβουν κάποια έγγραφα» και άλλα τέτοια…, προκειμένου να τα συζητήσουν τα θέμα αυτά… Ουσιαστικά, έστειλαν στις καλένδες, την σχετική πρόταση που είχε έτοιμη να κατεβάσει, για το καρνάγιο, π.χ., ο κ. Μαμουζέλος, αλλά και αυτή περί δημοπρατήσεως του περιπτέρου, που επίσης, είχε...
Αμφότεροι, έκαναν «γαργάρα», για περίπου τρείς ώρες, την διάσταση απόψεων που τους χωρίζει, ξέχασαν τους τηλεφωνικούς και όχι μόνο τσακωμούς και στρογγυλοκάθισαν γύρω από το ίδιο το τραπέζι! Ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μαμουζέλος. Και εν γνώσει τους έδωσαν «παράσταση». Πούλησαν, «παραμύθα»… Μια τέτοια «παραμύθα» όμως, σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι δυνατόν να την… «μεταπουλήσουμε» κι εμείς, μέσα από το σημερινό δημοσίευμά μας… Και να την «πουλήσουμε» κιόλας, εν γνώση μας, στον κόσμο του νησιού μας… Και δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ, εμείς, αυτό, διότι, ο κόσμος έχει δικαίωμα στην πραγματική ενημέρωση. (σ.σ.: και λίγα γράφουμε σήμερα. Θα μπορούσαμε, να γράψουμε και άλλα… Πολλά πάρα πολλά.)
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Γιάννης Μαμουζέλος, ο οποίος είχε πάρει τις αποφάσεις του, προ ημερών, και έφερε στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Νάξου, το θέμα του περιπτέρου της παραλίας και αυτό που αφορά στην δημοπράτηση – «ιδιωτικοποίηση», λένε οι άνθρωποι του λιμανιού, καθώς και ο άλλοτε πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Νάξου Γιάννης Δρυμαλίτης, ο άλλοτε, ως γνωστόν, εξ απορρήτων του δημάρχου Νάξου - χθες σιώπησε προς έκπληξη πολλών… Και δη προς έκπληξη μεγάλη όλων όσοι γνωρίζουν ότι για την παραχώρηση του καρνάγιου και του περιπτέρου «σφάζονται» εδώ και πάρα πολύ καιρού οι κ. Μαργαρίτης και Μαμουζέλος.

 Η δήλωση που «μέτρησε»…
Αποφασιστικής σημασίας το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», σύμφωνα με το οποίο ο συγγράψας το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού Μαργαρίτη, Γιάννης Δρυμαλίτης, μας δήλωσε: «Δεν αναφέρονταν πουθενά αυτά τα πράγματα, στο προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου. Δεν μιλήσαμε πουθενά, εμείς, εγώ έφτειαξα και έγραψα το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού… Πουθενά, δεν κάναμε λόγο για παραχώρηση του χώρου του καρνάγιου σε ιδιώτη. Γράψαμε, έγραψα, εν γνώσει του δημάρχου, για βελτίωση του καρνάγιου. Αν δοθεί σε χρήση ιδιώτη το καρνάγιο, αν παραβιαστούν και αυτές οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αξίζει κανείς να αναλώνει τον χρόνο του Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι πράγματα αυτά, που γίνονται… Άκου, ιδιωτικοποιήσεις και δημοπρασίες…». Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο δήμαρχος ζητώντας να μην συζητηθούν χτες τα δύο προαναφερθέντα θέματα υποστήριξε ότι πρόκειται για θέματα μεγάλης σημασίας.
Η άποψη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Μάκη Μαυρογιάννη, ενδιαφέρουσα. Να, πώς έχει: Για το περίπτερο, λοιπόν, της παραλίας που μου λες, έχω να σου πω ότι πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται εκεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Εμείς, έχουμε δρομολογήσει κάποιες εξελίξεις για το περίπτερο. Έχουμε άποψη…
Η πλατεία έχει περίπτερο. Το περίπτερο του κυρίου Σκάρκου. Κοντά στο φαρμακείο. Το περίπτερο κάτω από παλιό Δημαρχείο είναι παράνομα εκεί. Έχει προ πολλού κλείσει. Και θα έπρεπε να έχει φύγει προ πολλού.
Πλέον δεν υφίστανται οι κοινωνικοί λόγοι που επικαλείται ο πρόεδρος και που πάει για δημοπράτησή του, τώρα…
Το περίπτερο όπως λέει μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε, όπως πράττει ο κύριο Μαμουζέλος τώρα, και αυτό δεν έχει να κάνει με την οικογένεια που μέχρι προ καιρού το εκμεταλλευόταν. Πού είναι λοιπόν οι κοινωνικοί λόγοι για την συγκεκριμένη οικογένεια;
Συνεπώς, το περίπτερο πρέπει να φύγει απ’ εκεί,. Αυτό λέει η Δημοτική μας κοινότητα που έχει και σχετική απόφαση.
Τώρα, μιλάμε για μια καθαρά εμπορική πράξη.
Η απόφαση του Δ.Λ.Τ. μιλάει για «κοινωνικούς λόγους». 
Χρειαζόμαστε παντού περίπτερα. Τα περίπτερα αυτά θα τα χωροθετήσει ο Δήμος Νάξου. Δεν πρέπει, Γιάννη, το περίπτερο υποχρεωτικά να είναι μέσα στο λιμάνι.
Για το καρνάγιο, τώρα, Γιάννη, που μου λες: προ ημερών έκανα μια επίσκεψη εκεί και συζήτησα με κάποιους επαγγελματίες θαλασσινούς και κάποιους ερασιτέχνες αλιείς. Έμαθα και άκουσα πάρα πολλά.
Όποιος πάει εκεί και δει με τα μάτια του πώς έχει η εικόνα του καρνάγιου θα καταλάβει πάρα πολλά, Πρόκειται για μια εγκαταλειμμένη περιοχή.
Υπάρχουν εκεί σκάφη 7-8 χρόνια παρατημένα και κανένας δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.
Δεν υπάρχει χώρος για κανένα που θα ήθελε να βγάλει το σκαφάκι του. όλα στο χύμα είναι εκεί. Η περίφραξη είναι πεταμένη από εδώ και απ’ εκεί. Αντί για κάδο ‘έχουν ένα βαρέλι και άλλα πολλά άσχημα υπάρχουν εκεί.
Προ δεκαπέντε ημερών έστειλα ένα έγγραφο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που τους λέω κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν. Δεν το έδωσα στην δημοσιότητα, για τι περίμενα κάποια πράγματα να προχωρήσουν που όμως δεν προχώρησαν. Κακώς που δεν προχώρησαν.
Ως απάντηση από τον κύριο Μαμουζέλο είχα την εξής: ‘Μην ασχολήσε με το πράγμα. Θα τον δώσω τον χώρο σε ένα ιδιώτη που θα τον φτειάξει τον χώρο’.
Προσωπική μου άποψη είναι δεν πρέπει να το πάρει ιδιώτης και ότι πρέπει το καρνάγιο να το φροντίζει και να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Αυτό θα το συζητήσω την προσεχή Δευτέρα, πριν συνεδριάσει την επομένη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Αν και δεν μας έχει ζητηθεί να καταθέσουμε την άποψή μας. Δεν είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπ’ όψιν τους στο Δημοτικό Λιμενικό ταμείο την οποιαδήποτε απόφασή της κοινότητά μας, αλλά είναι υποχρεωμένοι να την έχουν στο τραπέζι της συζήτησης τους.
 
Για το καρνάγιο… / «Θα μείνει εκεί, μέχρι να φύγει το περίπτερο»…
 Η «Κ», φέρνει, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας τις προτάσεις που, προ ετών, έκαναν ερασιτέχνες αλιείς για την γλίστρα και τον χώρο του καρνάγιου. Τότε, που επεχείρησε ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου Γιάννης Μαμουζέλος, για πρώτη φορά, να προχωρήσει στην παραχώρηση του καρνάγιου σε ιδιώτη (σ.σ.: να ιδιωτικοποιήσει το καρνάγιο», λένε οι άνθρωποι του λιμανιού, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες) έγινε μια συνάντηση των ενδιαφερομένων συνδημοτών μας. Το «παρών» στην συνάντηση αυτήν έδωσαν έξι συνδημότες μας , αλιείς, ερασιτέχνες, επαγγελματίες και άλλοι επαγγελματίες, επίσης…
Προς Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Νάξου / Αρ. πρωτ. 926, 17.5.2011
Σε απάντηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που έγινε στις 2.5.2011 και αφού ενημερωθήκαμε ως προς το θέμα λειτουργίας του καρνάγιου στην μαρίνα της Νάξου, μετά τη συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων σκεφτόμενοι το συμφέρον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, των συνδημοτών  μας ερασιτεχνών και επαγγελματιών ψαράδων, ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και επαγγελματιών ιδιοκτητών σκαφών, φτάσαμε στην ώριμη σκέψη να προτείνουμε πως θα μπορούσε η συγκεκριμένη γλίστρα να εξυπηρετεί όλους των ανωτέρω συνδημότες μας και επισκέπτες του νησιού μας.
-Επιδιόρθωση του κάτω χώρου και στρώσιμο με σταθερό τάπητα καθώς και κατασκευή υδρορροών ομβρίων υδάτων.
-Ανασήκωμα των όγκων για προστασία του τάπητα από τα κύματα
-Περίφραξη του χώρου με πτυσσόμενες μπάρες.
-Φωταγώγηση του χώρου.
-‘Πίλαρς’ με κάρτα για νερό και ρεύμα.
-Πινακίδα απαγόρευσης στάθμευση αυτοκινήτων εντός του χώρου.
-Να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων.
-Η ανέλκυση των σκαφών και η τοποθέτησή τους στο χώρο για συντήρηση να γίνεται από όλους τους επαγγελματίες και μόνο για τα μεγάλα σκάφη.
-Ο εκάστοτε πλοιοκτήτης θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του χώρου όπου είναι το σκάφος του. Ενώ για την γενική καθαριότητα του χώρου υπεύθυνος να την συντηρεί θα είναι ο κ. Νικόλαος Σπανός.
-Τιμή καθορισμού ‘πλαφόν’. Αλιευτικά σκάφη, 30 ευρώ το μέτρο, σκάφη αναψυχής, 40 ευρώ το μέτρο και ιστιοπλοϊκά 60 ευρώ το μέτρο Στις παραπάνω τιμές θα προστεθούν 5 ευρώ ανά μέτρο για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.
-Η τιμή για το χώρο που θα χρησιμοποιεί κάθε σκάφος καθώς και για τον χρόνο συντήρησής του θα καθορίζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.
-Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου θα εισπράττει τα χρήματά του από κάθε ιδιοκτήτη, όταν θα του βγάζει την άδεια ανέλκυσης - καθέλκυσης.
-Τα υπόλοιπα χρήματα θα τα εισπράττει ο κάθε επαγγελματίας, βάσει της τιμής του ‘πλαφόν’.
Προτάσεις για το προσεχές μέλλον:
-Επιμήκυνση της γλίστρας κατά 5 μ. για την ανέλκυση σκαφών άνω των δέκα (10) μέτρων.
-Κατασκευή ενισχυμένου τάπητα για μεγάλα φορτία.
-Προμήθεια ανυψωτικού γερανού με την δυνατότητα ανύψωσης έως 25 τόνους σπαστού περιστροφικού συστήματος, για την καλύτερη εξοικονόμηση χώρου για την δυνατότητα ανέλκυσης μεγαλυτέρων σκαφών.
-Προμήθεια καβαλέτων για την εξυπηρέτηση τουλάχιστον δύο ιστιοπλοϊκών σκαφών και άλλων σκαφών.
-Προμήθεια ενός ‘κόμπακτ’ βιολογικού συγκροτήματος…
-Προμήθεια πλυντικού μηχανήματος.
-Κατασκευή εγκλωβισμένου κυβόλιθου στην κάτω πλατεία, δημιουργώντας τέτοιο επίπεδο ώστε να μην καταστρέφεται το δάπεδο από την θάλασσα ή τις βροχοπτώσεις και έτσι να μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις σκαφών για τον ετήσιο δεξαμενισμό τους ή την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.
-Να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος  8Χ15 για το σύστημα της ‘κουρτίνας’ για να γίνονται οι ρυπογόνες εργασίες ώστε να μη ρυπαίνεται το περιβάλλον.
-Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω, θα γίνουν σχετικές προτάσεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τον τρόπο χρήσης του χώρου.
-Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες: Βασιλάκης Βασίλης, Βασιλάκης Αντώνης, Σπανός Νικόλαος, Καρούσης Στράτος, Τριαντάφυλλος Μιχάλης, Κατσώνης Δημήτρης.
Πρόβλεψη: Οφείλουμε να αναφέρουμε όλα όσα υποστηρίζουν όλοι όσοι γνωρίζουν πολύ καλά τι «τρέχει» ή τι πρόκειται «να τρέξει» για τις δύο προαναφερθείσες υποθέσεις, που, χτες, δεν συζητήθηκαν, "επειδή έτσι ήθελε ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Μαργαρίτης". Πρώτον, το περίπτερο θα μείνει εκεί μέχρι να φύγει. Και, πάντως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τις εκλογές… Το δε καρνάγιο, πολύ πιθανό είναι να δοθεί- παραχωρηθεί σε ιδιώτη... 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου