Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα προβλήματα που «κουβαλά» στις πλάτες του το Ενιαίο Λύκειο Νάξου ο φακός της στήλης τα κατέγραψε προ δεκατριών μηνών. Από τότε μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι ελάχιστα εξ αυτών επίλυσαν... Γι’ αυτό και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται τούτες τις μέρες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του εν λόγω σχολείου.

ΤΑ προβλήματα που «κουβαλά» στις πλάτες του το Ενιαίο Λύκειο Νάξου ο φακός της στήλης τα κατέγραψε προ δεκατριών μηνών. Από τότε μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι ελάχιστα εξ αυτών επίλυσαν... Γι’ αυτό και δικαιολογημένα διαμαρτύρεται τούτες τις μέρες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του εν λόγω σχολείου.

Παρατηρούσαμε τότε: Βλέπετε, κύριοι, ό,τι και εμείς βλέπουμε; Σε τί οφείλονται τα ανοίγματα αυτά στην βάση του κτηρίου, και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου του;
Ό,τι ο φακός της στήλης “έπιασε” σίγουρα το γνωρίζουν οι αρμόδιοι. Καθηγητές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νησιού μας, αλλά και οι γονείς και κηδεμόνες, υποθέτω, των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου Χώρας Νάξου. Και ασφαλώς και οι σε έναν βαθμό οι ανυποψίαστοι μαθητές.
Βλέπετε, κύριοι, ό,τι και εμείς βλέπουμε; Σε τί οφείλονται τα ανοίγματα αυτά στην βάση του κτηρίου, και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου του;
Ξεκαθαρίζουμε: Δεν είμαστε μηχανικοί. Όμως “αυτό” που τα μάτια μας αντίκρισαν προ ημερών (1.10.12) μόνον καλή εντύπωση δεν μας προκάλεσε.
Τί φταίει; Τί συμβαίνει;
Το Ενιαίο Λύκειο Νάξου είναι καινούργιο. Γιατί βγάζει αυτήν την εικόνα;
Μήπως θα πρέπει, αν δεν το έχουν κάνει κιόλας, οι αρμόδιοι μηχανικοί του ημετέρου Δήμου να κάνουν τώρα μιαν εκτίμηση της στατικότητας του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος;
Εμείς, καθίζηση διαπιστώνουμε. Μήπως κάνουμε λάθος; Μακάρι!
Επιβάλλεται, κύριοι, που βάσει του “Καλλικράτη” έχετε την ευθύνη για την συντήρηση και αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Νάξο, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά, να “δείτε” το εικονιζόμενο στα στιγμιότυπα πρόβλημα.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ουδέποτε μέχρι σήμερα μας μιλήσατε για το “άνοιγμα” αυτό που δικαιολογημένα κάποιους τους βάζει σε σκέψεις.  
Και κάτι ακόμη: Ποιος είχε την επίβλεψη των εργασιών κατασκευής της εικονιζόμενης σχολικής μονάδας; Ποιος θα μας δώσει τώρα τις απαντήσεις που πρέπει ως προς το εικονιζόμενο χάλι;
 γ.βλαχακης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου