Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία ΤΕΔΚ για την’ υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με την ’’Υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας’’ στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, επιθυμώ να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία των αιρετών των Κυκλάδων, για την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών μας.
Ενδεικτικά σας αναφέρω τις συνεχείς κινητοποιήσεις του παριανού λαού για την τραγική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού και την πρόσφατη διαμαρτυρία του δημοτικού συμβουλίου της Σίφνου για την αντίστοιχη υποστελέχωση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου του νησιού.
Τα υγειονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο νομός μας, θα ενταθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα. Θεωρούμε όμως ότι κύριο μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας, έτσι ώστε να αρθεί η ανασφάλεια των νησιωτών.
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή των νησιών μας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας μέσω του τουρισμού. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας θα συμβάλλει και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της οικονομίας μας.
Παρακαλούμε πολύ να μας γνωρίσετε τον προγραμματισμό και τις ενέργειες του Υπουργείου σας, έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα τα υφιστάμενα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επίσης θα επιθυμούσαμε την πραγματοποίηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μιας συνάντησης αρμόδιων στελεχών του Υπουργείου σας, με τους εκπροσώπους των αιρετών των νησιών μας, στην οποία πέραν από τη διαπίστωση των προβλημάτων, να παρουσιασθούν συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα επίλυσης των προβλημάτων.
Προσδοκώντας ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου