Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Χάσανε και τ’ αβγά και τα πασχάλια οι οδηγοί, στον κόμβο του Λυκείου!



Χάσανε και τ’ αβγά και τα πασχάλια οι οδηγοί, τις προηγούμενες μερες, στον κόμβο του Λυκείου!
Υποχρεώθηκαν όλοι να «πέσουν τα φρένα» για να μην πέσουν στον υπό δημιουργία – κατασκευή κόμβο.
Ουδείς είναι σε θέση να πει, κατά πόσο θα βοηθήσουν οι νέες ρυθμίσεις…
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός δηλώνει αισιόδοξος. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι θα αποδώσουν οι νέες ρυθμίσεις και ζητά από τον κόσμο συνεργασία και κατανόηση.
Είναι το εικονιζόμενο σημείο της πόλεως Νάξου από τα πιο δύσκολα σε ό,τι έχει να κάνει με τηην κυκλοφοριακή κίνηση σημεία της.

Γνωστό είναι στο πολύ κόσμο ότι δεν διαθέτει ο Ναξιώτης, δεν διαθέτουμε οι περισσότεροι κυκλοφοριακή αγωγή. Όπως γνωστόν είναι ότι οι δρόμοι, κεντρικοί και ημικεντρικοί του νησιού μας είναι άσχημα διαμορφωμένοι. Γι’ αυτό και με βάση τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πάρθηκε η απόφαση να ξηλωθεί μεγάλο μέρος τους, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να υλοποιηθούν οι νέες ρυθμίσεις…
Χρειάζεται πίστωση χρόνου το Κυκλοφοριακό. Αυτό θα πρέπει να το αναφέρουμε. Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός μας. και δεν έχει άδικο.
Το μέγα ζητούμενο για τους αρμοδίους είναι να μην σκαλώσει άσχημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κίνηση των οχημάτων. Διότι κάτι τέτοιο θα φέρει τα πάνω – κάτω στην πόλη μας μέσα, με συνέπειες ανυπολόγιστες…
Θα δείξει, το Κυκλοφοριακό το νέο. Και θα δείξει από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των πρώτων βασικών ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το μελετητικό Γραφείο Περιμένη, η σχετική μελέτη αποσκοπεί στη βελτίωση της αστικής κινητικότητας και ασφάλειας κίνησης των πεζών στη Χώρα της Νάξου και ειδικότερα στη περιοχή της Χώρας που εκτείνεται νότια της οδού Παπαβασιλείου.
Ειδικά για τη θερινή περίοδο που ο φόρτος οχημάτων και πεζών είναι αυξημένος προτείνεται να εξεταστεί και να μελετηθεί ο αποκλεισμός της κεντρικής περιοχής από την κυκλοφορία οχημάτων. Εν μέρει τους θερινούς μήνες λειτουργεί ο αποκλεισμός κάποιων οδών από την κυκλοφορία οχημάτων γεγονός που δρα θετικά στην τουριστική κίνηση της Χώρας. Ωστόσο ο καθολικός αποκλεισμός της Χώρας απαιτεί λεπτομερή μελέτη και βάθος χρόνου για την επιτυχή λειτουργία του. Η εφαρμογή της παρούσας μελέτης, όχι μόνο δε δρα ανασταλτικά στην εφαρμογή ενός παρόμοιου μέτρου αλλά αντιθέτως βοηθά και συνηγορεί στην εφαρμογή του.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και  Σήμανσης Χώρας Νάξου», αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι από προχθές στον κόμβο που βρίσκεται στο Γενικό Λύκειο θα ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αυτές προβλέπονται από την εγκεκριμένη Κυκλοφοριακή Μελέτη. Ο εν λόγω κόμβος, είναι κυκλικός και έχουν ισχύ οι νέες πινακίδες που έχουν τοποθετεί. Η τελική διαμόρφωση του κόμβου, μετά την απομάκρυνση της προσωρινής  εργοταξιακής περίφραξης και σήμανσης θα είναι από υπερβατό κράσπεδο αφενός για τη  διευκόλυνση της κίνησης των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων και αφετέρου για την  αποφυγή σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
Καλεί ο ημέτερος δήμος όλους τους χρήστες της οδού, οδηγούς και πεζούς, να συμμορφωθούν με  την νέα σήμανση και να επιδείξουν την απαιτούμενη κατανόηση διότι οι νέες κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις αποσκοπούν στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση στην  αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στις συμβολές των οδών μέσω της μείωσης του αριθμού  των εχθρικών ρευμάτων της κυκλοφορίας.
γ,βλαχ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου