Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Για το ζήτημα της προεδρίας της δημοτικής κοινότητας Νάξου… Τον «τύλιξε» σε ένα χαρτί και τον έστειλε στον εισαγγελέα τον δήμαρχο Νάξου Ε. Μαργαρίτη,ο Β. Συμεώνογλου, «ζητώντας την κατά νόμο τιμωρία του»…ΟΛΑ ξεκίνησαν στις 18 Νοεμβρίου 2011. Ήταν τότε που, εμβρόντητους άφησε τους παριστάμενους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου, Βαρσαμάς (Μάκης) Συμεώνογλου, όταν ζήτησε τον λόγο στην αρχή της συνεδριάσεως (σ.σ.: απόγευμα Παρασκευής, ήταν) και ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό «Στροφή στο Μέλλον», του δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι, «παραμένει ανεξάρτητος σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου…
 Έκτοτε, πολλά έγιναν. Ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, ημέρες αργότερα - επικαλούμενος τις κείμενες διατάξεις του «Καλλικράτη» και μόνον αυτές -, αντικατέστησε στην θέση του προέδρου της εν λόγω δημοτικής κοινότητας τον κ. Συμεώνογλου. Την θέση του κατέλαβε, με βάση όλα όσα στην σχετική ανακοίνωση που ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε, ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος Σπύρος Παπαδόπουλος. Ακολούθησαν πολλά… και εξακολουθούν να συμβαίνουν πολλά, έκτοτε… Ο κ. Συμεώνογλου, συχνά – πυκνά είναι στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας. Θα λέγαμε τόσες φορές, όσες έχει μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας το δίκιο του… Διατείνεται ότι, το Εσωτερικών» δια των αρμόδιων καθ’ ύλην υπηρεσιών του, έχει γνωμοδοτήσει σχετικά με την υπόθεση που τον «καίει». Και υποστηρίζει ότι, «η γνωμοδότηση του ‘Εσωτερικών’ είναι υπέρ του, αλλά κάποιοι έχουν φροντίσει να μην έχει φτάσει αυτή ποτέ στο δήμο Νάξου…».

Τότε, που παρέδωσε τα κλειδιά…
Προ μηνών, «υποχρεώθηκε» να παραδώσει τα κλειδιά της δημοτικής κοινότητας Νάξου, που στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου. Υπενθυμίζουμε: Ήταν, εκείνο το θορυβώδες συμβάν, που έλαβε χώρα στην  είσοδο μπροστά των γραφείων τής δημοτικής κοινότητας Νάξου. Τότε, που, παρουσία και του δημάρχου Νάξου, μαραγκός, αντικατέστησε την κλειδαριά της κυρίας εισόδου των γραφείων της δ.κ. Νάξου. Ήταν, τότε, που ο κύριος δήμαρχος, απαίτησε να πάρει, και πήρε, από τα «αρχεία» (φωριαμούς) της δ.κ., όλα τα απαραίτητα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2013 έγγραφα…
Έκτοτε, ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στον κ. Συμεώνογλου και την νυν δημοτική αρχή, είναι κατά γενική ομολογία, ανεξέλεγκτος… Συχνά – πυκνά στέφει τα βέλη του ο κ. Συμεώνογλου, πότε εναντίον του δημάρχου κ. Μαργαρίτη και πότε εναντίον του συναδέλφου του στην δημοτική κοινότητα και συνυποψηφίου του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το «ψηφοδέλτιο της νίκης του Μανώλη Μαργαρίτη», Σπύρου Παπαδόπουλου…

Ψάχνει, ρωτά, μαθαίνει…
Ψάχνει, ρωτά, μαθαίνει - και οφείλουμε να αναφέρουμε ότι «τραβάει τα μαλλιά του»! - , ο κ. Συμεώνογλου… Ξέρει, όπως ισχυρίζεται, όλα τα «ντεσού» της πολυσυζητημένης υποθέσεως που τον αφορά… Παραμένει στο προσκήνιο. Θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Γι’ αυτό και, προ εβδομάδων πήρε την απόφαση να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας πράγματα…  
Για το ζήτημα της προεδρίας της δημοτικής κοινότητας Νάξου, τον «τύλιξε» σε ένα χαρτί και τον έστειλε στον εισαγγελέα, τον δήμαρχο Νάξου Εμμ. Μαργαρίτη, ο Β. Συμεώνογλου, «ζητώντας την κατά νόμο τιμωρία του». Στην σχετική «έγκληση», του Βαρσαμά Συμεώνογλου του Ιωάννη, προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, κατοίκου Χώρας Νάξου κατά του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εμμανουήλ Μαργαρίτη του Νικολάου, κατοίκου Χώρας Νάξου, που υπέβαλε «ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Νάξου», αναφέρονται τα παρακάτω:
«Τον εγκαλώ και ζητώ την τιμωρία του»
«Κα Εισαγγελέα,
Εγκαλώ και αιτούμαι τη νόμιμη τιμωρία του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τα κάτωθι περιγραφόμενα αδικήματα που τελέστηκαν  στη Νάξο την 8/2/2013.  Συγκεκριμένα: Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης
Νοεμβρίου 2010, εξελέγην σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Νάξου και από τις 2/1/2011 μέχρι  την 8/2/2013 εκτελούσα τα καθήκοντα του Προέδρου.  Ήδη, από 22/11/2011 με σχετική μου δήλωση, είχα ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό του δημάρχου παραμένοντας όμως ανεξάρτητος σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.
Με το νόμο 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.04.2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ», ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/7.6.2010) « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μεταξύ δε των άλλων επήλθε και αλλαγή στο τρόπο επιλογής των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, που μέχρι τότε εκλέγονταν από τα τοπικά συμβούλια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ. 1&2 Ν.3852/2010, όπως οι διατάξεις αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 6 παρ. 16 Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.04.2012) με έναρξη ισχύος την 1.1.2013, "1. Πρόεδρος  του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας  είναι ο υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης». Κατόπιν των ανωτέρω, όντας  αυτή η νομική και πραγματική κατάσταση  και  θεωρώντας μετά βεβαιότητας ότι παραμένω από 1/1/2013 στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, αφού α) ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και β) είχα εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο τοπικό συμβούλιο της Νάξου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξέδωσε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 141/7-1-2013  ανακοίνωση, με την οποία, ενεργώντας χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καν να ζητήσει και να λάβει οποιαδήποτε γραπτή γνωμάτευση, εισήγηση ή έστω διευκρίνηση από τα αρμόδια όργανα (υπουργείο Εσωτερικών, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, νομικούς συμβούλους του Δήμου, δημοτικό συμβούλιο κ.ά.) όπως επανειλημμένα του είχα τονίσει ότι έπρεπε να είχε ήδη πράξει, αλλά ερμηνεύοντας παντελώς αυθαίρετα και λανθασμένα τις διατάξεις του αρ. 6 παρ. 16 Ν.4071/2012, με καθαίρεσε, λόγω της ανεξαρτητοποίησής μου, από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, αντικαθιστώντας με, με τον μέχρι τότε αντιπρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είχε εκλεγεί δεύτερος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, αναγνωρίζοντας πλέον αυτόν ως τον νέο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.
Στη συνέχεια και παρά τις αντιδράσεις μου, επιθυμώντας διακαώς να με απομακρύνει από τα καθήκοντά μου, με κάλεσε να παραδώσω τα κλειδιά του καταστήματος της δημοτικής κοινότητας, τα βιβλία, τις σφραγίδες και γενικά όλο το υλικό και τα έγγραφα που διαχειριζόμουν ως πρόεδρος και μέχρι τότε διατηρούσα στα γραφεία της κοινότητας. Σε αυτές τις παράνομες, αυταρχικές και επιπόλαιες «εντολές» του  δημάρχου δεν ενέδωσα, αρνούμενος να παραδώσω τα κλειδιά του καταστήματος, τα δημόσια έγγραφα και το υλικό της κοινότητας επικαλούμενος την ιδιότητά μου και τις διατάξεις του νόμου καλώντας τον ταυτόχρονα να απόσχει από τέτοιου είδους ενέργειες. Αποτέλεσμα της διαφωνίας μου αυτής με τον δήμαρχο και της άρνησής μου να υπακούσω στις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του εις βάρος μου και εις βάρος της κοινότητας, ήταν να προβεί σε σειρά παράνομων πράξεων  παρακάμπτοντας οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία. Συγκεκριμένα, το πρωινό της 8/2/2013 ο εγκαλούμενος, με την συνδρομή μαραγκού και χρησιμοποιώντας το κλειδί που έχει ως δήμαρχος, εισήλθε στο  κατάστημα της δημοτικής κοινότητας και παρά τις έντονες δικές μου αντιδράσεις, παραβίασε και έσπασε τα συρτάρια του γραφείου μου και την ντουλάπα που υπήρχε εκεί, αφαιρώντας όλα τα δημόσια έγγραφα τα οποία, για λόγους ασφαλείας, κρατούσα εκεί κλειδωμένα. Στη συνέχεια, αφού τα  παράτησε όλα,  αντικατέστησε επιτόπου τις κλειδαριές απαγορεύοντάς μου έκτοτε με τον τρόπο αυτό την είσοδό μου στο κατάστημα της δημοτικής κοινότητας. Από την ημέρα της παραβίασης και μέχρι σήμερα το κατάστημα της κοινότητας παραμένει κλειδωμένο, το τοπικό μας συμβούλιο δεν μπορεί να  συνεδριάσει σε αυτό ενώ όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα, που  χρησιμοποιούσα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου παραμένουν κλειδωμένα.
Επειδή οι πράξεις του εγκαλούμενου προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα…, για τους λόγους αυτούς: Εγκαλώ ενώπιον Σας, τον Εμμανουήλ Μαργαρίτη, δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ζητώ  την κατά νόμο τιμωρία  του. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων κατά  του εγκαλουμένου  και αιτούμαι  χρηματική  ικανοποίηση  για την ηθική βλάβη  που υπέστην  από τις παράνομες και άδικες  πράξεις  αυτού, το ποσό δε επιθυμώ  να ανέλθει σε 30 ευρώ  με την επιφύλαξη  το υπόλοιπο να το ζητήσω  από το πολιτικό Δικαστήριο  όπου πρόκειται να προσφύγω. Ορίζω αντίκλητό και συνήγορο πολιτικής αγωγής το δικηγόρο Νάξου Καραμανή Γεώργιο του Εμμανουήλ κάτοικο Χώρας Νάξου Μάρτυρες μου προτείνω τις: α) Πιτταρά Νεκταρία του Αντωνίου και της Σοφίας κάτοικο Χώρας Νάξου, πρώην γραμματέα της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου και β) Καραμπίνη Ειρήνη σύζυγο Νικολάου , κάτοικο Χώρας Νάξου και γραμματέα της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.
Συνημμένα σας υποβάλλω και τα κάτωθι έγγραφα, ήτοι: α) πρακτικό εκλογής πρόεδρου, β) ειδοποίηση για παράδοση σφραγίδων και κλειδιών Δ.Κ. Νάξου, γ) αίτηση προς το υπουργείο εσωτερικών (τμήμα οργάνωσης και λειτουργίας Ο.Τ.Α)
Νάξος 30/4/2013, ο εγκαλών: Συμεώνογλου Ι. Βαρσαμάς, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητος Νάξου

Η «διοικητική προσφυγή»…
Στην προσφυγή του, στις 14 Ιανουαρίου 2013, προς τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αιγαίου, που κοινοποίησε προς: α) το Γραφείο κ. Υπουργού Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, β) Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη, γ) αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων - Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Πουσσαίο και δ) τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως Νάξου, ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρει και τα παρακάτω:
«Στις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010, ήμουν υποψήφιος στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου με τον συνδυασμό «Στροφή στο μέλλον – Δημοτική δράση» του νυν Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Εμμανουήλ Μαργαρίτη. Ο συνδυασμός αυτός πλειοψήφησε στις εκλογές ενώ εγώ, στο τοπικό συμβούλιο Νάξου, έλαβα τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης (635).
Στη συνέχεια, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, όπως ίσχυε τότε, συνήλθε το συμβούλιο της δημοτικής Κοινότητας Νάξου και προέβη σε αρχαιρεσίες από τις οποίες ομόφωνα εξελέγην Πρόεδρος αυτής,  με αντιπρόεδρο τον κ. Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο και μέλη του συμβουλίου, τους κ.κ Ανδριανή Ξενάκη, Σταμάτιο Καπίρη και Νικόλαο Σέργη, αναλαμβάνοντας αυθημερόν τα καθήκοντά μας.
Κατόπιν, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 290/22-11-2011 δήλωσή μου, απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανεξαρτητοποιήθηκα από τον συνδυασμό «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» παραμένοντας όμως ανεξάρτητος σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου μέχρι και σήμερα.
Όπως ήδη γνωρίζετε  ο νόμος 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.04.2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ», ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, επέφερε αρκετές τροποποιήσεις στο νόμο υπ’ αριθμ. 3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87/7.6.2010) « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μεταξύ δε αυτών ήταν και η αλλαγή του τρόπου επιλογής των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, που μέχρι τότε εκλέγονταν από τα τοπικά συμβούλια.
Σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ. 1&2 Ν.3852/2010, όπως οι διατάξεις αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 6 παρ. 16 Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85/11.04.2012) με έναρξη ισχύος την 1.1.2013, πρόεδρος  του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας  είναι ο υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης. Αν η  θέση του προέδρου του
συμβουλίου  της δημοτικής κοινότητας κενωθεί  λόγω θανάτου ή παραίτησης  ή έκπτωσης από το αξίωμα  ή εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου λόγου ή εκείνος που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης δεν αποδεχθεί εγγράφως τη θέση, το αξίωμα καταλαμβάνει ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Από τις ανωτέρω διατάξεις, προκύπτει με σαφήνεια ότι για τον προσδιορισμό του αιρετού που από 1/1/2013 αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου Δημοτικής Κοινότητας, ο νομοθέτης ανατρέχει στο χρόνο διενέργειας των τελευταίων εκλογών απαιτώντας να συντρέχουν σωρευτικά, στο πρόσωπό του νέου προέδρου, οι εξής δύο ρητές προϋποθέσεις: 1) Να ήταν υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (εν προκειμένω σε αυτές της 7ης Νοεμβρίου 2010) και 2) Να έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης.
Η χρήση του νομικού όρου «υποψήφιος» στην ανωτέρω διάταξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία ή εκ παραδρομής τεθείσα και τούτο διότι είναι σαφής η βούληση του νομοθέτη να προσδιορίσει πέραν των άλλων και χρονικά, το σημείο στο οποίο θα πρέπει να ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις  που προβλέπει και απαιτεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του νέου προέδρου, τοποθετώντας τις στο διάστημα πριν τις εκλογές και με καταληκτική ημερομηνία αυτή της διενέργειά τους, δεδομένου ότι, μετά από τις εκλογές απόλλυται η ιδιότητα του «υποψηφίου» αντικαθιστάμενη από αυτή του «εκλεγμένου» ή «αιρετού». Με πιο απλά λόγια, δεν υπάρχουν υποψήφιοι μετά τις εκλογές! Αντίθετη ερμηνεία δεν βρίσκει κανένα λογικό ή νομικό έρεισμα, αφού σε τέτοια περίπτωση η λεκτική διατύπωση του νόμου θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική με επιπλέον εδάφια ή παραγράφους και με ρητές διατυπώσεις για τυχόν ασυμβίβαστα, όπως ακριβώς συμβαίνει με πληθώρα άλλων νόμων.

«Με πρόδηλη προχειρότητα…»
Κατόπιν των ανωτέρω, όντας  αυτή η νομική και πραγματική κατάσταση και
θεωρώντας μετά βεβαιότητας ότι παραμένω από 1/1/2013 στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, αφού α) ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και β) είχα εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο τοπικό συμβούλιο της Νάξου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προέβη όλως αιφνιδίως και με πρόδηλη προχειρότητα στην έκδοση της προσβαλλομένης απόφασης-ανακοίνωσης, που κοινοποιήθηκε στη Δημοτική μας Κοινότητα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 233/10-1-2013 έγγραφό του.
Με την απόφαση αυτή, ενεργώντας χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καν να ζητήσει και να λάβει οποιαδήποτε γραπτή γνωμάτευση, εισήγηση ή έστω διευκρίνηση από τα αρμόδια όργανα (υπουργείο Εσωτερικών, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, νομικούς συμβούλους του Δήμου, δημοτικό συμβούλιο κ.α) όπως επανειλημμένα του είχα τονίσει ότι έπρεπε να είχε πράξει, αλλά ερμηνεύοντας παντελώς αυθαίρετα και λανθασμένα τις διατάξεις του αρ. 6 παρ. 16 Ν.4071/2012, ουσιαστικά με καθαίρεσε από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, αντικαθιστώντας με, με τον μέχρι τότε αντιπρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Παπαδόπουλος, ο οποίος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είχε εκλεγεί δεύτερος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας (στον οποίο παραμένει), αναγνωρίζοντας πλέον αυτόν ως τον νέο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου. Ο λόγος δηλαδή της απομάκρυνσής μου, κατά τον δήμαρχο, ήταν η ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό του, αδιαφορώντας επιδεικτικά για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έδειξαν, με τη ψήφο τους, εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Προφανώς για τον ίδιο, αλλά όχι ευτυχώς για το νομοθέτη, ο συνδυασμός του βρίσκεται πάνω από τις ψήφους και τη βούληση των συμπολιτών μας…
… Στη συγκεκριμένη περίπτωση από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται η απαγόρευση ανάληψης καθηκόντων προέδρου Δημοτικής Κοινότητας από αιρετό πρώτο σε σταυρούς προτίμησης ανεξάρτητο σύμβουλο, όταν αυτός ανεξαρτητοποιήθηκε, μετά την εκλογή του, από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας. Αν ο νομοθέτης ήθελε να αποκλείσει τους ανεξάρτητους συμβούλους από τη θέση αυτή ρητώς θα προέβλεπε μια τέτοια εξαίρεση – ασυμβίβαστο…
… Ζητώ ομοίως την ακύρωση και εξαφάνιση κάθε προηγούμενης σχετικής απόφασης ως μη νόμιμης και έγκυρης λόγω των ελλείψεών τους και την μη τήρηση των προβλεπομένων από τη κείμενη  και ισχύουσα νομοθεσία.
Ζητώ επίσης με την παρούσα κατ΄ άρθρο 228 Ν.3852/2010 την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλομένης πράξης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της παρούσας προσφυγής μου, δεδομένου ότι από την εκτέλεση της προσβαλλομένης απόφασης και μέχρι την εξέταση της υπό κρίσης προσφυγής, θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα το Δημόσιο συμφέρον η δε βλάβη που θα υποστώ εγώ ως εν ενεργεία πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας θα είναι δυσχερώς επανορθώσιμη, αφού μέχρι τότε θα έχω απομακρυνθεί από τη θέση και τα καθήκοντά μου.»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου