Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο δρόμος από την περιοχή «Καζανάκια» ίσαμε τα Άσπρα Σπίτια είναι δρόμος – καρμανιόλα για τους μαθητές που τον χρησιμοποιούν για το πηγαινέλα στα σχολεία τους. Διατρέχουν μεγάλους κινδύνους τα παιδιά, αφού ο εν λόγω δρόμος δεν διαθέτει πεζοδρόμιο…

Στον επαρχιακό δρόμο Χώρας – Γαλανάδου, στα πρώτα μέτρα του, πιο πάνω από το Κέντρο Υγείας και στο ύψος συγκεκριμένα της περιοχής Καζανάκια, καθημερινά ξεκινά ένα μεγάλο μαρτύριο για τους μαθητές που πεζή πηγαίνουν στο σχολείο. Πρωί και μεσημέρι η ιστορία αυτή η ομολογουμένως «δύσκολη» επαναλαμβάνεται. Και επαναλαμβάνεται επικίνδυνα για τα παιδιά τα ανυποψίαστα. Ναι, οι μικροί μαθητές περπατούν επί του οδοστρώματος. «Ρόδες» και μαθητές επί του οδοστρώματος.

Η στήλη τούτη γίνεται καθημερινά δέκτης πολλών παραπόνων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων της Χώρας. Αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής «Καζανάκι» διαμαρτύρονται και λένε: «Στο δρόμο αυτό που δεν έχει πεζοδρόμια έγινε προ ετών δυστύχημα. Έχασε τη ζωή του ένα νέο παιδί, ο Αντώνης».
Επιτακτική είναι η ανάγκη, οι αρμόδιοι να πάρουν τις αποφάσεις τους, σήμερα κιόλας. Επιτακτική είναι η ανάγκη να κατασκευάσουν τουλάχιστον ένα πεζοδρόμιο στην εικονιζόμενη κεντρική οδική αρτηρία. Για την προστασία μικρών και μεγάλων.
Δεν είναι λίγα τα λεφτά που πέφτουν στους δρόμους τούτη την εποχή. Γι’ αυτό και δεν θα ήταν άστοχο να δαπανηθεί ένα ποσό για την προστασία των συμπολιτών μας για την ενδεικνυόμενη παρέμβαση στον δρόμο από τα Καζανάκια ίσαμε τα Άσπρα Σπίτια…
Στο κάτω της γραφής, τούτη την εποχή υλοποιείται μια κυκλοφοριακή μελέτη για την οποία η δαπάνη δεν είναι μικρή. Στην κυκλοφοριακή μελέτη αυτή ασφαλώς και εντάσσονται παρεμβάσεις στην πόλη της Νάξου μέσα. Όπως, δημιουργία κόμβων, εγκατάσταση πινακίδων σημάνσεως, κατασκευή πεζοδρομίων, διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων κ.λπ. Θα ήταν συνεπώς παράλειψη μεγάλη, εάν δεν φροντίσουμε να κατασκευάσουμε ένα πεζοδρόμιο στον εικονιζόμενο δρόμο.   
Στο σημείο αυτό ας αναφερθεί ότι: Πολλές περιοχές της πόλεώς μας αναπτύχθηκαν κατά τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, χωρίς προηγουμένως να γίνουν πεζοδρόμια και δρόμοι σωστοί και ασφαλείς, προτού ανεγερθούν οι κατοικίες.
Αποτέλεσμα αυτής της άναρχης αναπτύξεως είναι να παρουσιάζονται πολλές δυσκολίες στην λειτουργία της πόλεως με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανάγκη αλλά και το αίτημα για να δοθούν έστω εκ των υστέρων αυτά που έπρεπε να γίνουν πριν από πολλά χρόνια...
Η κατασκευή των πεζοδρομίων πρέπει να αποτελέσει εφεξής βασική προτεραιότητα του δήμου μας, γιατί σχετίζεται με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό.
Η ανάγκη αναβαθμίσεως της Χώρας Νάξου είναι μεγάλη, αφού θα αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Πρέπει, συνεπώς… Πρέπει να γίνει ό,τι χρειαζόμαστε… Ό,τι επιβάλλουν οι ανάγκες που απορρέουν από την καθημερινότητά μας… Γ.ΒΛΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου