Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ήρθε ο … Αρναούγλου στη Νάξο!



Ένα διαφορετικό οδοιπορικό για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στα χωριά της Νάξου με την αρωγή του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ – Χαμόγελα από τα μικρά παιδιά που αδημονούσαν να δουν από κοντά τον γνωστό τηλεοπτικό σταρ και τον Αι Βασίλη – Αρναούτογλου: «τα απλά πράγματα μας κάνουν ευτυχισμένους» -  Ναυπλιώτης: «η επιλογή μας καθόλη επιτυχημένη» 
 του Νικόδημου Λιανού

«Ελάτε γρήγορα, ήρθε ο Αρναούγλου στο χωριό μας»… Η φωνή στεντόρεια, γεμάτη πάθος και αγωνία: να γίνει γνωστό σε κάθε γωνιά του μικρού χωριού η άφιξη του υψηλού καλεσμένου.  Καλή η φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ακόμη καλύτερος ο Αι Βασίλης με τα απλά του δώρα όμως όλα τα …λεφτά ήταν η χειραψία των μεγαλύτερων και το φιλί των μικρότερων στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. 

Τον γνωστό τηλεοπτικό σταρ που τείνει να γίνει ένας μ’ εμάς. Τα χαμόγελα των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων έκαναν όλους να ξεχάσουν πολύ γρήγορα τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που λίγο έλειχαν να ανατρέψουν τα σχέδια του ΝΟΠΠΠΑΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που είχε επενδύσει σ’ αυτό το παράξενο οδοιπορικό… Η συνεχής βροχή και το κρύο που ακολουθούσε κράτησε αρκετό κόσμο στο σπίτι. Όμως , η είδηση της έλευσης του Αρναούτογλου στα χωριά της Νάξου έκανε ακόμη και τους πιο …δύσκολους να κινηθούν προς τα κοινοτικά γραφεία ή τις αίθουσες των πολιτιστικών συλλόγων για να δουν από κοντά το τηλεοπτικό τους ίνδαλμα.

Κατερίνα
Κι αυτός δεν χάλασε το χατίρι σε κανέναν… Απλόχερα μοίρασε ευχές, αποδέχτηκε το ρόλο του ως πρωταγωνιστικής και χαμογελούσε…. Έχοντας από κοντά και την αγαπημένη του Κατερίνα (συναντήθηκαν στην Κόρωνο) έδειξε να απολαμβάνει όλο αυτό το … παιχνίδι και γνώρισε μία άλλη Νάξο. Ένα νησί που τείνει να γίνει σπίτι του. Πέρασε το περσινό καλοκαίρι του εδώ έχοντας επαγγελματικές υποχρεώσεις, είχε έρθει πέρυσι τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής του «Όμορφος κόσμος» ενώ μιλώντας στους κατοίκους που έτρεχαν να τον αγκαλιάσουν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής το ερχόμενο καλοκαίρι. Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του Αρναούτογλου στα χωριά κυρίως της Ορεινής Νάξου; Το έβλεπες στα μάτια των παιδιών που δεν είχαν προλάβει να τον συναντήσουν… Την απογοήτευσής τους γιατί δεν μπόρεσαν να δουν από κοντά έναν σταρ της τηλεόρασης. Κι εάν αυτό για εμάς τους μεγαλύτερους ακούγεται υπερβολικό, για ένα παιδί μάξιμουμ 10 ετών είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί. Και ουσιαστικά αυτό …πλήρωσε ο Δήμος μέσω του ΝΟΠΠΠΑΠΠΑ: να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά και μεγάλους να δουν από κοντά έναν σταρ της τηλεόρασης. Να γίνει διαφήμιση μέσω αυτής της παρουσίας σε όλη την Ελλάδα… Από σήμερα στο διαδίκτυο θα υπάρχει ένα σχετικό βίντεο με την μίνι περιοδεία του Αρναούτογλου στη Νάξο.

Οδοιπορικό
Το οδοιπορικό ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (ώρα άφιξης στη Νάξο στις 10:00 με το αεροπλάνο) από το Αγερσανί και στη συνέχεια ακολούθησε η στάση στο Φιλώτι. Η βροχή έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς εμπόδισε αρκετά παιδιά να μετακινηθούν και να απολαύσουν τη παρουσία του γνωστού σταρ, των δύο Αι Βασίληδων που μοίραζαν δώρα (γκοφρέτες) και τη φιλαρμονική του Δήμου που έπαιζε κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Από το Φιλώτι κατευθύνθηκαν στην Απείρανθο όπου οι καιρικές συνθήκες έκαναν τον Αρναούτογλου να αναρωτηθεί «μα καλά εδώ είναι νησί; Πρώτη φορά γνωρίζω την Απείρανθο και τη Νάξο σε τέτοιες συνθήκες» και στη συνέχεια έφτασαν στη Κόρωνο με στάση σε γνωστή ταβέρνα (εστιατόριο) για το μεσημεριανό και με τους ανθρώπους του Δήμου να παραδέχονται ότι «οι μεζέδες της Ματίνας έκλεψαν την παράσταση. Απλά καταπληκτικοί» Με τις καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν να θυμίζουν κάτι από … Ήπειρο, η συντροφιά του Γρηγόρη κατέβηκε στον Κυνίδαρο όπου όλο το χωριό ήταν στο πόδι για να συνεχίσουν στις Μέλανες (εκεί η βροχή έδωσε …ρέστα) και στη συνέχεια είχαμε στάσεις σε Εγγαρές και Γαλήνη πριν επιστρέψει στην Χώρα όπου και κορυφώθηκε με την επίσκεψη στο «Μαγικό Χωριό» Ένα χωριό που περισσότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως …αόρατο καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης τα παιδιά είχαν μεταφερθεί στο αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Αγίου Νικοδήμου για να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο..

Ξεχάσει
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μιλώντας στην «Κυκλαδική» στο τέλος της διαδρομής αυτής δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του λέγοντας « Είναι η πρώτη μέρα σήμερα που ένιωσα Χριστούγεννα. Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία, να έρχεσαι σε επαφή με τα μικρά παιδιά που έβλεπαν τον Αι Βασίλη στα κάτι μαγικό και δεν χόρταιναν να τον αγγίζουν και περίμεναν με χαρά, λαχτάρα έστω κι αυτό το μικρό δώρο. Ίσως εδώ να κρύβεται και η λύση στα προβλήματά μας, στη κρίση που κυριαρχεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οφείλουμε να μάθουμε από τα παιδιά. Τα μικρά απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους. Τα είχαμε ξεχάσει τόσα χρόνια, είναι ευκαιρία να τα αναζητήσουμε, να τα βρούμε και να στηριχτούμε πάνω τους ώστε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός»… Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΠΑΠΠΑ κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης – Σαραντινός τόνισε «το πνεύμα των Χριστουγέννων έκανε την εμφάνισή του όχι μόνο στη Χώρα αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της Νάξου. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί πετύχαμε αυτό που θέλαμε, να φέρουμε δηλαδή τη χαρά στους περισσότερους συμπολίτες μας και δη στα μικρά παιδιά. Ο ενθουσιασμός των παιδιών, η προθυμία των κατοίκων για το κάτι παραπάνω και η διάθεσή τους να ανοίξουν την πόρτα των σπιτιών τους στους καλεσμένους ήταν τα σημαντικότερα σημεία αυτής της ημέρας. Και θεωρώ ότι η κίνηση αυτή ήταν καθόλα επιτυχημένη και θα βοηθήσει και στη προβολή του νησιού μέσω της διαφήμισης»  

Κρίση
Οι περισσότεροι κατακρίναμε το θέμα της αμοιβής. Το πόσα χρήματα θα καταλήξουν στη τσέπη του Αρναούτογλου το γνωρίζουν αυτοί που τα έδωσαν κι αυτοί που τα πήραν. Ξεκίνησαν από τις έξι χιλιάδες ευρώ για δύο ημέρες και φτάσαμε στα δύο χιλιάρικα για μία μίνι οδύσσεια στη Νάξο… Κάποιοι είπαν ότι με 6.000 χιλιάδες θα μπορούσε ο Δήμος να προσφέρει χαρά σε 30 οικογένειες (200 ευρώ ανά οικογένεια), κάποιος άλλος τόνισε με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να φέρει ένα πολύ καλό θεατρικό έργο και να το παρακολουθήσουν περίπου 200 θεατές…. Ακούστηκαν κι άλλα, η ουσία είναι ότι ο Δήμος μέσω του ΝΟΠΠΠΑΠΠΑ θεώρησε ότι με την πρόσκληση προς τον Αρναούτογλου θα έχει διπλό στόχο: και να χαρίζει χαμόγελα χαράς σε παιδιά που βλέπουν έναν τηλεοπτικό σταρ και να προχωρήσει σε έμμεση διαφήμιση του νησιού με την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης κίνησης – επίσκεψης. Ενδεχομένως και οι δύο πλευρές να έχουν δίκαιο. Όμως, τα χαμόγελα των παιδιών μετά από κάθε συνάντηση ήταν αυτά που έκριναν κατά τη γνώμη μας τον νικητή… Έστω κι εάν το κόστος ήταν μεγάλο. Ένα παιδικό χαμόγελο είναι πάντα ανεκτίμητο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου