Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Volley ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ Νίκη και …συνεχίζουμε



Πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τα κορίτσια του Πανναξιακού που πέρασαν με 3 – 1 από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο – Σούπερ εμφάνιση από το δίδυμο Χατζηνικολάου – Καρπουζά που κυριάρχησαν στο φιλέ – Νίκη και για τον Πορφύρα, αντίπαλο του Πανναξιακού στο κύπελλο

Αλλάξαμε για λίγο συνήθειες αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα… Και η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της προς την Α1 κατηγορία συντρίβοντας κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο του. Εως την 5η αγωνιστικό το αγαπημένο σκορ για τα κορίτσια των Δερμάτη – Τουρσούγκα ήταν το 3 – 0, όμως νιώθοντας ίσως λίγο την ανάγκη να βάλουν λίγο περισσότερο σασπένς στα δύο τελευταία παιχνίδια επιτρέπουν στον αντίπαλο να νιώσει λίγο τη… χαρά της νίκης. Ήτοι του δίνουν ένα σετ. 

Όχι ότι αλλάζει τίποτα. Απλώς η νίκη έρχεται στα τέσσερα σετ πλέον. Όχι τίποτα άλλο αλλά προφανώς σκέφτονται και τους θεατές που έρχονται στο γήπεδο και φεύγουν στα τρία σετ. Ε… Ένα ακόμη δεν βλάπτει προφανώς.

Δύο σετ
Ο Πανναξιακός βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη και δη στο γήπεδο της Οδού Αρτάκης όπου αντιμετώπισε τον φιλόδοξο Πανιώνιο. Όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Καλύτερος σε όλους τους τομείς ο Πανναξιακός προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 σετ στη συνέχεια ο Πανιώνιος μπήκε στο παιχνίδι με λίγο περισσότερο …τσαμπουκά (βλ τεχνητή ένταση που δημιούργησε έφορος του Πανιωνίου ώστε η ομάδα του ανακάμψει ψυχολογικά), πήρε εν τέλει το σετ που ζητούσε αλλά στο 4ο σετ ο Πανναξιακός έστω και δύσκολα καθότι είχε κατεβάσει ταχύτητα πήρε τη νίκη, διατήρησε το αήττητο και έκλεισε το χρόνο με έναν εντυπωσιακό απολογισμό καθώς σε επίσημα παιχνίδια φέτος δεν έχει ηττηθεί και ουσιαστικά έχει δύο χαμένα σετ.

Κύπελλο
Και παράλληλα ετοιμάζεται για τον αγώνα της 9ης Ιανουαρίου 2013 κόντρα στον Πορφύρα για την Γ’ αγωνιστικής της 2ης φάσης του κυπέλλου Γυναικών… Μία αποστολή που θεωρητικά μπορεί να είναι εύκολη με δεδομένο ότι ο Πορφύρας είναι ομάδα της Α2 και τον οποίο μάλιστα είχε νικήσει με 3-1 στον ημιτελικό του τουρνουά «Φανούρης Αγαθός» στην Αγία Παρασκευή αρχές Νοεμβρίου. Όμως από τότε πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι και ο Πορφύρας με το εκπληκτικό διπλό του Σαββάτου στους Ίωνες (3-1) σπάζοντας την έδρα και το αήττητο των πρωτοπόρων του 2ου ομίλου Α2 Γυναικών, έστειλε το δικό του μήνυμα στον Πανναξιακό… Πρέπει να σημειώσουμε ότι από χθες οι περισσότερες κοπέλες της ομάδας είναι στα σπίτια τους για τις γιορτές αλλά από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 30 θα προπονούνται καθημερινά υπό τις οδηγίες του κ. Τουρσούγκα στην Αθήνα ενώ στη Νάξο θα γίνονται προπονήσεις για τα κορίτσια που είναι εδώ υπό τον κ. Δερμάτη ενώ από τις 2 Ιανουαρίου όλες και πάλι θα είναι στο ΔΑΚ Νάξου για κοινές προπονήσεις…

Μάχη
Πως κύλισε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο το Σάββατο; Στο πρώτο σετ ο Πανναξιακός με το καλημέρα πήρε το προβάδισμα (3 -2), προηγήθηκε τέσσερις (6 -2, 1ο τάιμ άουτ για Πανιώνιο) και επτά πόντους (10 – 3, 2ο τάιμ άουτ) δίνοντας την αίσθηση ότι πάμε για περίπατο. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (17 -7 και 19 – 9) ενώ προς το τέλος του σετ μπήκαν και οι Φάρκωνα, Γκολφινοπούλου) για να τελειώσει η πρώτη μάχη 25 – 13…  Στο δεύτερο σετ, ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυναμικά (5 -2 και 8 – 6) αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει περισσότερο. Μάλιστα όταν το 11 – 10 έγινε 11 -13 πήρε τάιμ άουτ μήπως και ανακόψει τη πορεία των φιλοξενούμενων κάτι που δεν πέτυχε καθώς λίγο αργότερα πήρε και 2ο τάιμ άουτ (17 – 13) με τα κορίτσια του Δερμάτη να παραδίδουν μαθήματα …βόλεϊ (τέλος 2ου σετ 28 – 18). Στο 3ο σετ οι γηπεδούχοι κατέβασαν πιο …βαριά όπλα. Με το σκορ στο 7 – 3 ο Γιώργος Δερμάτης πήρε τάιμ άουτ, το πρώτο έως εκείνο το παιχνίδι, αλλά όταν το σκορ πήγε στον πόντο (7 -6) οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τεχνητή ένταση (αποβολή έφορου που έβρισε τον πρώτο διαιτητή Ευαγγέλου) με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χαλάσει. Ο ρυθμός χάθηκε οι οικοδεσπότες ανέλαβαν τον έλεγχο, προηγήθηκαν 15 – 13 και 18 -14 (2ο τάιμ άουτ του Πανναξιακού) δείχνοντας ότι θα πάρουν εύκολα το σετ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 20 – 19 και 22 – 21 αλλά στο τέλος ο Πανιώνιος ήταν αυτός που χαμογέλασε…

Καρπουζά
Και φτάσαμε στο 4ο σετ όπου έγινε μάχη καθώς οι οικοδεσπότες θεώρησαν ότι μπορούσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Προηγήθηκαν με 3 -0, γρήγορα οι παίκτριες του Πανναξιακού πέρασαν μπροστά 6 – 4 (τάιμ άουτ Πανιώνιος), το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (7 -7, 10 – 10, 16 -16) για να φτάσουμε στο 2ο τάιμ άουτ των γηπεδούχων (18 -19) και με τον Πανναξιακό να προηγείται 23-20 λίγο πριν τη λήξη. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 24-24 αλλά δύο σερί πόντοι της Καρπουζά έβαλαν τους τίτλους τέλους της αναμέτρησης… Και το 5 στα 5 για τον Πανναξιακό είναι γεγονός..
Τα σετ της αναμέτρησης: 13 - 25 (16 λεπτά), 18 - 25 (σε 22 λεπτά), 23 - 25 (σε 23 λεπτά), 24 - 26 (σε 30 λεπτά)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Θανέλλας): Δαρλάση Τ., Κωνσταντίνου, Σημαντήρη, Αναγνωστοπούλου, Οικονομάκη, Σαγάνη / Τσιάρα (λ.), Μαγγίνα Π., Τσουμήτα.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δερμάτης): Χατζηνικολάου, Λαγουδάκη, Καρπουζά, Εμμανουηλίδου, Μουτζουρίδου, Σιώρη / Κακουράτου (λ.), Γκολφινοπούλου, Φαρκώνα, Σκούνα, Λάιου.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου