Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σωτήρη Παμπάκα, σε Τήνο και Σύρο


Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Παμπάκας, σε Σύρο και Τήνο, στη τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στα νησιά.

Συνοδευόμενος από τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Πουλή, και του Συμβούλου κ. Κολιάδη, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στην Τήνο, ο κ. Παμπάκας  συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο του νησιού, Παναγιώτη Κροντηρά, και εκπρόσωπο των Κτηνοτρόφων της Τήνου με σκοπό να δοθούν λύσεις που αφορούν θέματα σταυλισμού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προεδρείο του   Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Τήνου παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου, Ματθαόυ Βίλλα. Συζητήθηκαν θέματα  που αφορούσαν στην τυποποίηση του μελιού,   την προστασία, τη διάθεση και τις εξαγωγές του προϊόντος.       

Την Τρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης έλαβε μέρος στη σύσκεψη με τη δημοτική αρχή της Κύθνου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου, στη Σύρο. Ο Δήμαρχος Κύθνου συζήτησε με τον κ. Παμπάκα ζητήματα που άπτονται του Πρωτογενούς Τομέα με έμφαση στην αλιεία και τη μελισσοκομία.

Στη συνέχεια ο κ. Παμπάκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου, Φραγκίσκο Φραγκίσκο και  τον γραμματέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Σύρου «ο Αγρός», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Γκούφα και του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Γρυπάρη. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η καθιέρωση χώρων πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Σύρο και ο έλεγχος  του πολλαπλασιαστικού υλικού εντός του  νησιού.  Ακολούθησε  συνάντηση με εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σύρου, με επίκεντρο την ανάγκη δημιουργίας τυποποιητηρίου.

Ακολούθησε επαφή του κ. Παμπάκα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σύρου και της ΒΙΟΣΥΡ. Η δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. Προτάθηκαν κάποιες λύσεις σχετικά με την υιοθέτηση στρατηγικής για οικονομική ανάκαμψη. Πέραν τούτου, όμως, συζητήθηκε η στρατηγική η οποία πρέπει να ακολουθηθεί με γνώμονα την δυναμική του τυριού ΠΟΠ Σαν Μιχάλη  αλλά και οι κινήσεις εξωστρέφειας και προώθησης του προϊόντος.      

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων όπου και εργάσθηκαν με σκοπό την επίλυση υπηρεσιακών θεμάτων που ανακύπτουν καθημερινά. Ιδιαίτερη μνεία έγινε σε θέματα αλιείας δεδομένου του στρατηγικού σχεδιασμού που γίνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και της επικείμενης επίσκεψης της επιτρόπου σε θέματα αλιείας κ. Δαμανάκη το επόμενο διάστημα στη  περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου