Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Έγκαιρη προετοιμασία της μεταφοράς των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά ζητά ο Γ.Γ. της ΑΔΑ από τους Δημάρχους του Αιγαίου


Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ζητά την ενεργοποίησή τους ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τον προγραμματισμό της μεταφοράς των μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος 2012- 2013.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο συντονισμός των ενεργειών των Δήμων με τη βοήθεια της ΑΔΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία και να αποφευχθούν φαινόμενα καθυστερήσεων ή εμπλοκών, που παρατηρήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Επισημαίνεται ότι η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη» περιήλθε από 01/07/2011 στους Δήμους αλλά για τον καλύτερο συντονισμό τους και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εξειδικευμένων και σοβαρών προβλημάτων ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΑ θέτει στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Παράλληλα, ορίζεται και αρμόδιος σύνδεσμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών ενημέρωσης και άμεσης παρέμβασης όπου αυτή χρειάζεται για την υποστήριξη των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου