Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

welcome to Parnassus?


Παραμονές του Αγίου Νικοδήμου το “καρφώσαμε” το προς ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού μας περιπτεράκι της Ενώσεως Ξενοδόχων στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Νάξου. Πρόκειται για το περίπτερο που παρήγγειλε η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου σε ντόπιο κατασκευαστή, και το οποίο κόστισε περίπου €. 4.000 * “Στιβαρό”, θα λέγαμε, το προϊόν του κόπου που καταβλήθηκε για την κατασκευή του. Τώρα για το κατά πόσο “δένει” το περίπτερο αυτό με έναν νησιωτικό τουριστικό προορισμό είναι μια άλλη ιστορία. Προσωπικά θα το βλέπαμε το εικονιζόμενο κιόσκι να “δένει” καλύτερα σε κάποιο σαλέ του Παρνασσού. Προσωπική άποψη θα μου πείτε. Δεν θα διαφωνήσω.
Εκείνο που στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε είναι το εξής: Το περίπτερο αυτό δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να γίνει η “πέτρα του σκανδάλου” για τσακωμούς και άγριες διενέξεις μεταξύ των εμπλεκομένων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με όλους όσοι επιλέξουν έως και το τέλος του εφετινού καλοκαιριού να ξοδέψουν τις διακοπές τους στο νησί μας. Δεν θα πρέπει να γίνει η αιτία το περίπτερο αυτό   να μιλήσουμε και πάλι για άγρα πελατών και άλλα τέτοια που μόνο ζημιά προξενούν σε έναν τουριστικό προορισμό.
Μέχρι και χτες ουδείς έβγαλε “κιχ” που λένε για άγρα... Βεβαίως ο τουριστόκοσμος που ήρθε στο νησί (μας) δεν ήταν πολύς. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το αξιοπρόσεκτον της όλης ιστορίας που αφορά στην πρόληψη ή πάταξη της άγρας αφορά στο Λιμεναρχείο Νάξου. Και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Λιμεναρχείο τα κατάφερε και δεν άνοιξε (μέχρι χτες) επαναλαμβάνουμε μύτη. Από αύριο να δούμε (...) τί θα δούμε.
Να το δουλέψουν καλά, δημιουργικά και με σύνεση το περίπτερο του λιμανιού όλοι όσοι έχουν να επωφεληθούν από αυτό, χωρίς να βλάψουν κανέναν...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου