Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, παίζεται το ...θέατρο του παραλόγου

Το αναπάντητο ερώτημα που απασχολεί σχεδόν όλους στον Δήμο Νάξου Μικρών Κυκλάδων μέσα, είναι: «Γιατί ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, αφού έχει την απόφαση του δημάρχου κ. Μαργαρίτη στα χέρια του, σύμφωνα με την οποία από 1.1.2013 καταλαμβάνει την θέση τού έως 31.12.2012 προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκη Συμεώνογλου, δεν έχει μέχρι σήμερα «παραλάβει» - αναλάβει καθήκοντα;»  Ας σημειωθεί ότι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Νάξου Σπ. Παπαδόπουλος ουδέποτε μέχρι σήμερα από 1.1.2013 έβαλε την υπογραφή του σε «εισερχόμενο» ή «εξερχόμενο» της πιο μεγάλης δημοτικής κοινότητας του ημετέρου δήμου.



Χθες, σημειώθηκαν εξελίξεις. Σημαντικές μάλιστα. Πριν κάνουμε αναφορά όμως σε αυτές, ας σημειώσουμε ότι:
Μία (1) υπογραφή έχει βάλει μέχρι σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος. Στις 31 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα υπέγραψε έγγραφο για την ταφή συνδημότη μας, αν και πρόεδρος τότε ήταν ο κ. Συμεώνογλου.
Οι δύο άνδρες ουδέποτε μέχρι σήμερα έχουν ανταλλάξει «πικρή» κουβέντα.
Ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος από 1.1.2013 για κάποιες ώρες το πρωί «συχνάζει» στο γραφείο του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού. Στα γραφεία τής Δ.Κ.Νάξου -στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου, και απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης- δεν κατεβαίνει…
Ο κ. Συμεώνογλου πεισμόνως διατυμπανίζει σε όλους -γνωστούς και φίλους: «Πρόεδρος της Κοινότητας είμαι εγώ, μέχρι να μας αποσαφηνίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τί ισχύει τελικά με τον ‘Καλλικράτη’»
Οι της Συμπολιτεύσεως του ημετέρου δήμου είναι πεπεισμένοι ότι από 1.1.2013 πρόεδρος της Δ.Κ.Νάξου είναι ο κ. Παπαδόπουλος.
 Ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης πιστεύει ακράδαντα και δημοσίως το δηλώνει ότι «έκανε αυτό που λέει ο νόμος του ‘Καλλικράτη’ και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.» Ως προς αυτό μάλιστα, επικαλείται τις σχετικές διατάξεις του «Καλλικράτη 2».
Με ημερομηνία 7.1.2013 έξι (6) έγγραφα συνέταξε, υπέγραψε και απέστειλε προς αντιδημάρχους και διοικητικούς υπαλλήλους που είναι επικεφαλής Υπηρεσιών του ημετέρου δήμου, άλλοτε ζητώντας ενημέρωση και άλλοτε προτείνοντας πράγματα, ο κ. Συμεώνογλου. Τα έγγραφα αυτά, ουδέποτε να τα «υιοθέτησε» ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να επιστραφούν –προφανώς ως «άκυρα»- στον κ. Συμεώνογλου.
Και ακόμη κάτι: Όλοι στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με πρώτο καλύτερο τον διάδοχο-αντικαταστάτη του Σπύρο Παπαδόπουλο ότι «είναι θέμα χρόνου να το πάρει απόφαση και να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Κοινότητας, χωρίς φασαρίες και αντεγκλήσεις»
Χθες, το θέατρο του παραλόγου
…έναντι τού «Ι.Καμπανέλλης»!

Περίτρανα αποδείχθηκε χθες ότι η Δημοτική Κοινότητα Νάξου πορεύεται (σε επικίνδυνο μονοπάτι) «σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα». Και το λέμε και το γράφουμε τούτο διότι, αν και «διαθέτει» δύο «εν δυνάμει» προέδρους, ουδείς εξ αυτών ασκεί τα καθήκοντά του. Καθήκοντα προέδρου, δηλαδή…
Εύλογο είναι το ερώτημα, που κάλλιστα δύναται να θέσει και ο πλέον ανυποψίαστος συνδημότης μας: «Αν αυτή η εξέλιξη δεν ζημιώνει την Δημοτική Κοινότητα Νάξου, τότε τί είναι αυτό που μπορεί να της προξενήσει ζημία;
Χθες, με εντολή του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ζητήθηκε από την υπάλληλο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ειρήνη Καραμπίνη να εκδώσει «πρόσκληση σε συνεδρίαση» του συμβουλίου της Δ.Κ.Νάξου. Την ίδια ώρα, ενημερωνόταν η δημοτική υπάλληλος Νεκταρία Πιτταρά, η οποία καταγίνεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με τα της Γραμματείας τής εν λόγω κοινότητας ότι, «την θέση της από 22.1.2013, καταλαμβάνει η συνάδελφός της κα Καραμπίνη (σ.σ.: η Ε.Καραμπίνη, απασχολείται σε άλλη Υπηρεσία του δήμου»
Η σχετική «πρόσκληση» δεν εκδόθηκε ποτέ (χθες), αφού ουδέποτε συντάχθηκε.
Στο μεταξύ, ο κος Σπύρος Παπαδόπουλος, εξακολουθεί να μην κάνει την εμφάνισή του στα γραφεία της Κοινότητας. Εκεί, ήταν, είναι και παραμένει – «αφού περιμένει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αιγαίου- ο κ. Συμεώνογλου. Κατά δήλωσή του δε, θα είναι και αύριο (σήμερα), εκεί»
Εικάζεται ότι «η εντολή Λιανού, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων Συμεώνογλου». Ας σημειωθεί ότι ο τελευταίος δεν αντέδρασε στο άκουσμα συγκλήσεως του Συμβουλίου της Δ.Κ. Νάξου. Ούτε στην απόφαση περί αντικαταστάσεως της κας Πιτταρά.
Για την Δημοτική Κοινότητα Νάξου το μέγα ζητούμενο είναι ένα/. Είναι αυτό το ίδιο που απασχολεί τους συνδημότες μας. και έχει να κάνει αυτό με το εξής: Πότε –επιτέλους!- θα λειτουργήσει η Δημοτική Κοινότητα Νάξου; Ή, γιατί να υπάρχει αυτό το διοικητικό κενό-κενό εξουσίας στην πιο μεγάλη δημοτική κοινότητα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;
Περιμένει την γνωμοδότηση της κας Καλογήρου
και… παραμένει στη θέση του!

Προς την κ. Καλογήρου, γ.γ της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου απέστειλε, ως γνωστόν, Ειδική Διοικητική Προσφυγή ο κ. Μάκης Συμεώνογλου για την ακύρωση της αποφάσεως – ανακοινώσεως του δημάρχου Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη, να ορίσει πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Χώρας τον κ. Σπύρο  Παπαδόπουλο.
Ο κ. Συμεώνογλου κοινοποιεί το ίδιο έγγραφο στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκεντρωμένης Διοικήσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο καθώς και στα μέσα μαζικής ενημερώσεως Νάξου.
Ο κ. Συμεώνογλου επικαλούμενος τις διατάξεις του αρ. 6 παρ. 16 Ν.4071/2012  ισχυρίζεται ότι ο κ. Μαργαρίτης ουσιαστικά τον καθαίρεσε από πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου, αφού βάση του παραπάνω νόμου ο ίδιος θα έπρεπε να συνεχίσει να κατέχει αυτή την θέση, αφού ήταν ο υποψήφιος του συνδυασμού της πλειοψηφίας, που στις εκλογές του Νοέμβρη 2010, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.
Σημειώνει, χαρακτηριστικά: «Ο παρακάτω υπογραφόμενος, Βαρσαμάς Συμεώνογλου του Ιωάννη, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου,  προσφεύγω με τη παρούσα κατά της υπ’ αριθμ. 141/7-1-13 απόφασης-ανακοίνωσης του Δημάρχου Νάξου και ζητώ την ακύρωσής της…
(σ.σ.: Κάνει αναφορά σε μια σειρά από λόγους στην προσπάθειά του να ισχυροποιήσει το δίκαιον του αιτήματός του)
Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Προσφεύγω κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 141/7-1-2013 απόφασης – ανακοίνωσης του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Εμμανουήλ Μαργαρίτη και ζητώ την ακύρωση και εξαφάνισή της.
Ζητώ ομοίως την ακύρωση και εξαφάνιση κάθε προηγούμενης σχετικής απόφασης ως μη νόμιμης και έγκυρης λόγω των ελλείψεών τους και την μη τήρηση των προβλεπομένων από τη κείμενη  και ισχύουσα νομοθεσία.
Ζητώ επίσης με την παρούσα κατ΄ άρθρο 228 Ν.3852/2010 την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλομένης πράξης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της παρούσας προσφυγής μου, δεδομένου ότι από την εκτέλεση της προσβαλλομένης απόφασης και μέχρι την εξέταση της υπό κρίσης προσφυγής, θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα το Δημόσιο συμφέρον η δε βλάβη που θα υποστώ εγώ ως εν ενεργεία πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας θα είναι δυσχερώς επανορθώσιμη, αφού μέχρι τότε θα έχω απομακρυνθεί από τη θέση και τα καθήκοντά μου.»
Τα παραπάνω γράφει και υπογράφει ο πρόεδρος της Δ.Κ.Νάξου, ο κ. Συμεώνογλου, με ημερομηνία, 14/1/2013.
Αργά το βράδυ χθες, ο κ. Συμεώνογλου δήλωσε στην «Κ» και στον υπογράφοντα: «Σύμφωνα με δήλωση της υπαλλήλου κας Καραμπίνη, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός τής είπε να βγάλει πρόσκληση, για συνεδρίαση του Συμβουλίου τής Κοινότητας, και θα την υπογράψει ο Σπύρος Παπαδόπουλος».
Θυμίζουμε ότι τέλη του περασμένου καλοκαιριού ο κ. Συμεώνογλου με αφορμή και αιτία το πολύκροτο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, μεταξύ των άλλων, δήλωσε: ««Οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση στον κόσμο της Νάξου. Δεν είναι δυνατόν ο αντιπρόεδρος και τα άλλα μέλη του συμβουλίου στη συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα, να θέτουν θέματα και να έχουν εκφραστεί γι αυτά με έντονο τρόπο και ακραίες φράσεις μάλιστα, να μην έρχονται να υποστηρίξουν τις προτάσεις τους τις οποίες υιοθετώ πλήρως και γι αυτό έθεσα το θέμα για δεύτερη φορά».
«Κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθώ από πρόεδρος τέτοιου συμβουλίου.»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου