Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο χειμώνας έδειξε τα δόντια του χθες στο νησί μας - στα ορεινά κυρίως όπου το … χιονάκι έκανε αισθητή την παρουσία του!



Ο χειμώνας έδειξε τα δόντια του χθες στο νησί μας - στα ορεινά κυρίως όπου το … χιονάκι έκανε αισθητή την παρουσία του!
Από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως την χθες το πρωί το χιονόνερο και το χιόνι έδωσαν… ρέστα από το Φιλώτι και πάνω!
Χθες Τρίτη, εξ αιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επεκράτησαν στις ορεινές περιοχές του νησιού μας τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στην Κωμιακή, την Κόρωνο, την Απείρανθο, την Μονή, στον Δανακό, τον Κυνίδαρο, τον Δαμαριώνα, τον Χείμαρρο, στο Φιλώτι και το Χαλκί.

 
Ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Αντώνης Μανιός ήλθε χθες σε επικοινωνία τηλεφωνική με την κ. Βλαστάρη, δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως, την ενημέρωσε λεπτομερώς… και η απόφαση περί «μη λειτουργίας των σχολείων, κυρίως για λόγους ασφαλείας αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κακοκαιρίας, στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, ελήφθη…
Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε ως εξής: «Λόγω των καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στα ορεινά χωριά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών προς στα σχολεία αλλά και στους χώρους αυτών, αποφασίζουμε τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας, Κορωνίδας, Κορώνου, Απειράνθου, Δανακού, Μονής, Κυνιδάρου, Δαμαριώνα, Φιλωτίου, Χαλκείου, Χειμάρρου και Β/θμιας, Σκαδού, ΕΠΑΛ Φιλωτίου, Γυμνάσιο και Λύκειο Τραγαίας για σήμερα 8/1/2011 ημέρα Τρίτη». 
Από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έγινε επίσης η εξής επισήμανση: «Αν συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και τις επόμενες ώρες (όπως προβλέπεται), το οδόστρωμα αναμένεται να παγώσει τη νύχτα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».
Στο μεταξύ, κατεπείγον σήμα λόγω της κακοκαιρίας εξέδωσε η Πολιτική Προστασία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με το οποίο «Από την Δευτέρα 7-1-13 έως και την Τετάρτη 9-1-13 θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -2 βαθμοί Κελσίου (κυρίως στα ορεινά) και έντονες χιονοπτώσεις .
Κατόπιν των ως άνω  εφιστάται η προσοχή, όλων των αρμοδίων φορέων του Δήμου, για ενισχυμένη ετοιμότητα  αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, ειδικότερα στην Ορεινή Νάξο.
Επιβάλλεται ετοιμότητα στα βαρέα μηχανήματα και οχήματα των Κοινοτήτων  (εκχιονιστικά, διάνοιξης δρόμων κ.λπ.) για ενημέρωση, εγρήγορση των εθελοντών οδηγών και τυχόν ενεργοποίηση.
Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων να μεριμνήσουν για τα διαλαμβανόμενα στα μνημόνια  εκτάκτων καιρικών φαινομένων , τυχόν ενεργειών τους (π.χ. αίτημα τροφοδοσίας αλατιού, ενημέρωση πολιτών κ.λπ.).
Η Πυροσβεστική και Αστυνομία να βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα ενεργειών, ειδικά για παροχή οδηγιών στους Πολίτες (π.χ. τοποθέτηση αλυσίδων, κυκλοφορίας οχη-μάτων κ.λπ.).
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου