Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο Μάκης, το Ουράνιο Τόξο και η "συνιστώσα" ...Ρόζα

ΟΛΑ όσα λαμβάνουν χώρα στην Χώρα Νάξου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Μέγαρο Νάξου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου έχει την έδρα της - τα γραφεία της η Δημοτική Κοινότητα Νάξου, με αφορμή και αιτία την αντικατάσταση από 1ης 1ου 2013 του προέδρου της Δ.Κ.Νάξου Μάκη Συμεώνογλου από τον αντιπρόεδρο της εν λόγω κοινότητας Σπύρο Παπαδόπουλο προ-κα-λούν, τώρα πια, και τον πλέον ανυποψίαστο.
Ο κ. Συμεώνογλου, ως γνωστόν, δεν υιοθετεί την σχετική ανακοίνωση περί αντικαταστάσεώς του και καθημερινά εκφράζει δημοσίως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την δυσφορία και αγανάκτηση του για την σε βάρος του (αυτή) εξέλιξη… (Προσέφυγε, υπενθυμίζουμε, προ ημερών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, κατά της αποφάσεως-ανακοινώσεως του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Εμμ. Μαργαρίτη. Ο τελευταίος επικαλείται το «γράμμα και το πνεύμα του νόμου» στην προς τον κ. Συμεώνογλου επιστολή-ανακοίνωση που απέστειλε με την οποία τον «αποδεσμεύσει» από τα καθήκοντά του)


Ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος «τρέχει» σε δικηγόρους για να πληροφορηθεί προφανώς πώς έχουν οι κείμενες διατάξεις του «Καλλικράτη 2». Και σιωπά, προς το παρόν.
Στον αντίποδα όλων των παραπάνω εξελίξεων, η Δημοτική Κοινότητα Νάξου. Μια κοινότητα με μεγάλα προσόντα αλλά και με τεράστιες ανάγκες. Η εν λόγω κοινότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει. Ούτε μία απόφαση δύναται να λάβει, αν και διαθέτει δύο προέδρους οι οποίοι όμως -με βάση τις εξελίξεις όπως αυτές έχουν δρομολογηθεί- δεν βάζουν την τζίφρα τους στην πρόσκληση προς σύγκληση σε συνεδρίαση του συμβουλίου της.
Εμμένει στις απόψεις του ο κατά τον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη απερχόμενος πρόεδρος. Ο κ. Συμεώνογλου, που συμβουλεύεται καθημερινά διάφορους νομικούς κύκλους, χθες, προφανώς με την βοήθειά τους, εντόπισε το «μυστικό» της Φλώρινας. Στην ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Ρόζα που με το ψηφοδέλτιο της πλειονοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας εξελέγη και ο οποίος κος Ρόζας ανεξαρτητοποιήθηκε.
«Καρμπόν», οι δύο περιπτώσεις: Ρόζα, στην Φλώρινα, Συμεώνογλου, στην Νάξο. Κι όμως, το είδαμε κι αυτό!  Δείτε το, λοιπόν, κι εσείς…
ΗΤΑΝ 20.12.2012, όταν εκτός του συνδυασμού του Ι.Βοσκόπουλου έθεσε εαυτόν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Κώστας Ρόζας. Η επιστολή-δήλωση,  ανεξαρτητοποιήσεώς τού Κώστα Ρόζα, προς τον Δήμαρχο Φλώρινας, με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2012,
«Δυσάρεστη έκπληξη υπήρξε για μένα και τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας η σιωπή του Δημάρχου κ. Ι.Βοσκόπουλου στο διχαστικό δημοσίευμα γνωστής φιλοσκοπιανής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος υφίσταται «ρατσιστική δίωξη». Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή του ότι όφειλε να απαντήσει άμεσα. Η σιωπή όμως που τηρεί εδώ και τρεις εβδομάδες με κάνουν να πιστεύω ότι το δημοσίευμα αυτό τον εκφράζει. Επειδή σέβομαι απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά εθνικά θέματα, ούτε επιτρέπεται να ανακατεύουμε προσωπικές τακτικές και άλλου είδους σχεδιασμούς και «παιχνίδια», θέτω τον εαυτό μου εκτός του συνδυασμού «Αναπτυξιακή Πορεία» της παράταξης του Ι.Βοσκόπουλου.
*Ο εκλεγμένος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλώρινας Ρόζας Κωνσταντίνος διαγράφοντας επί χρόνια μία αξιοσημείωτη πορεία χαμηλού πολιτικού προφίλ στον Δήμο Φλώρινας, διατύπωσε, τότε, την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί οριστικά από τον νεοδημοκρατικό συνδυασμό του νυν δημάρχου Φλώρινας Βοσκόπουλου Γιάννη, επικαλούμενος την ύποπτη σιωπή του δεύτερου σχετικά με  ένα κατάπτυστο δημοσίευμα προπαγανδιστικού -ανθελληνικού-εντύπου του Ουράνιου Τόξου
*Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στην  ανεξαρτητοποίηση από το δημοτικό συνδυασμό, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνου Ρόζα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «Ο κ. Ρόζας ήταν εκτός παράταξης από τότε που ξεκίνησε η δημοτική αρχή. Ήθελε να είναι Δήμαρχος αντί του Δημάρχου».
Τον «κράτησε»
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ρόζας ανεξαρτητοποιήθηκε, ο δήμαρχος κ. Βοσκόπουλος τον «κράτησε» στην θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στις 21 Ιανουαρίου,( προ ολίγων εικοσιτετραώρων δηλαδή), ο κ. Ρόζας συγκάλεσε σε συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας.
Να, πως έχει η σχετική πρόσκληση που υπογράφεται από τον «ανεξάρτητο» Ρόζα:
Δήμος Φλώρινας
Φλώρινα, 21  Ιανουαρίου  2013
Γραφείο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας
Αριθμ. Προσκλήσεως: 1  - Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 1
Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας (Άρθρα 88&89 Ν. 3852/10)
Προς :Τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ.κ.: Μικρόπουλο Κωνσταντίνο, Κωτσοπούλου Ελισάβετ κ.λπ.
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του  ΕΒΕ Φλώρινας, Μεγαρόβου (Απόφαση με αρ. 116/2011 Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας) την  25η του μηνός Ιανουαρίου έτους 2013, ημέρα Παρασκευή και
ώρα 17:00 μ.μ., σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των άρθρων 79 και 88 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με :
Χορήγηση  άδειας χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» στην οδό Ταγματάρχου κ.λπ.
 ΣΤΙΣ 2 Ιανουαρίου 2013, ο Δήμος Φλώρινας και συγκεκριμένα ο πρόεδρός του, απηύθυνε πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση σε πολύ κόσμο. Στην «κοινοποίηση» της σχετικής προσκλήσεως και λίστα των ονομάτων, αναφέρεται και το όνομα του «ανεξάρτητου» Κώστα Ρόζα. Να, πώς:
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Βουλευτή ΝΔ κ. Ευσ. Κωνσταντινίδη, 2) Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθ. Γερμανίδη, 3) Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Γ. Δακή, 4) Προϊστάμενο Διοικητικού                                                             – Οικονομικού Τμήματος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, 5) Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κων/νο Ρόζα κ.λπ.
Ο Μάκης Συμεώνογλου
«Διαμαρτύρομαι διότι αυτά που συμβαίνουν εδώ στη Νάξο δεν είναι… πράγματα. Είναι γεγονότα που αμαυρώνουν την εικόνα του δήμου. Βλέπετε πώς συμπεριφέρονται πολιτισμένοι Δήμοι. Αυτός είναι πολιτισμός! Εμείς, εδώ φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουμε από πολιτισμένες συμπεριφορές. Δυστυχώς για εμάς.
Εδώ, δείχνουν την εμπάθεια τους με κάθε τρόπο. Έδειξαν την εμπάθεια τους στο πρόσωπο της κας Νεκταρίας Πιτταρά που ήταν Γραμματέας στην κοινότητά μας, την οποία Νεκταρία μετέθεσαν σε άλλη θέση στο δήμο. Κανένας δεν είχε παράπονο μαζί της. Γιατί γίνονται όλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω…»
Η απόφαση του δημάρχου σύμφωνα με την οποία «αλλάζει» πόστο η κα Πιτταρά, έχει ως εξής:
«Νάξος, 18.1.3013 / Απόφαση 26
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρων Κυκλάδων έχοντας υπ’ όψιν 1) τις διατάξεις του αρ.58 του Ν.3852/2010, 2) τις ανάγκες των Υπηρεσιών οι οποίες είναι αυξημένες λόγω πρόσθετων αρμοδιοτήτων και αποχωρήσεων προσωπικού, αποφασίζει: Τοποθετεί το προσωπικό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως εξής:
Αυτοτελή γραφεία / Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών / Τμήμα Διοικητικό
-Καραμπίνη Ειρήνη: α) Γραμματέας Δημοτικής Κοινότητας Νάξου. β) Γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
-Πιτταρά Νεκταρία, τήρηση βιβλίων δημοτολογίου – άδειες υπαίθριου και στάσιμου πλανόδίου εμπορίου, περίπτερα.»
Εμμένει στην άποψη του ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας ο Μάκης Συμεώνογλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο «Καλλικράτης 2» είναι ξεκάθαρος. Ταυτόχρονα, αναμένει διευκρινίσεις νομικού τύπου, ενώ σημειώνεται ότι έχει απευθυνθεί ακόμη και στο υπουργείο Εσωτερικών.
«Απλώς το βλέπω, το προσβάλλω και περιμένουμε την απόφαση του σχετικού οργάνου που θα κρίνει αν είναι νόμιμο ή παράνομο» απάντησε λακωνικά ο κ. Συμεώνογλου, σε ερώτηση που του ετέθη, σχετικά με το έγγραφο του δημάρχου κ. Μαργαρίτη, το οποίο έλαβε και τον «καθαιρεί» από τη θέση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας.
Ο κ. Συμεώνογλου εξήγησε λεπτομερώς το σκεπτικό του και τους λόγους που δεν δέχεται την απόφαση του κ. Μαργαρίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει επικρατήσει «μπάχαλο» τόσο στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, όσο και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, από την απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει σε «φασιστική ανακοίνωση» ονομάτων προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων.
 «Το θέμα είναι προς δικαστική διερεύνηση»
«Δεν νομίζω ότι το πνεύμα είναι ότι ο δήμαρχος τοποθετεί τον οποιοδήποτε αρεστό του πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας, ειδάλλως θα το έγραφε ο νόμος […] Ίσα – ίσα οι πρόεδροι εκλέγονται […] Ο δήμαρχος – με μία πράξη του, με μία υπογραφή του – τοποθετεί τον “άλφα” για αντιδήμαρχο. Ο νόμος του δίνει το δικαίωμα και να τον καθαιρέσει από αντιδήμαρχο. Εγώ δεν είμαι αντιδήμαρχος κανενός, ούτε με διόρισε σε αυτή τη θέση κάποιος […] Τους προέδρους των κοινοτήτων δεν τους τοποθετεί κανένας, δεν τους ψηφίζει κανένας για να είναι, παρά μόνο ο λαός και παραμένουν εκεί και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους καθαιρέσει κι από μέλη των συμβουλίων […] Όσο για το ποιος είναι πρόεδρος, είμαστε ακριβώς στη δικαστική αμφισβήτηση. Σύντομα θα υπάρξει κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος, κάποια απόφαση και το θέμα θα λυθεί όμορφα και πολιτισμένα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Συμεώνογλου.
«Το θέμα είναι προς δικαστική διερεύνηση και προφανώς θα ακολουθήσει κάποια απόφαση, η οποία είναι σεβαστή. Δεν είμαστε όλοι υπεράνω του νόμου, αλλά δεν μπορεί και να ερμηνεύουμε και κυρίως να γράφουμε σε επίσημα έγγραφα “κατόπιν προφορικής… ” […] Όταν γράφουν κάποια έγγραφα και επικαλούνται το άρθρο τάδε, παράγραφος τάδε να γράφουν και ποιου νόμου, γιατί έχω δει και τέτοια φαινόμενα»επεσήμανε σε άλλο σημείο ο κ. Συμεώνογλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου κ. Μαργαρίτη.
«Προσπαθούν να μπλοκάρουν τη δημοτική κοινότητα»
Σύμφωνα με τον κ. Συμεώνογλου, η Δημοτική Κοινότητα Χώρας αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά, χωρίς όμως ο ίδιος να υπογράφει έγγραφα: «Προσπαθούν να μπλοκάρουν τη δημοτική κοινότητα και δεν κάνουν υπομονή 2-3 μέρες […] Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει υπογράψει κανένα έγγραφο κι αν θέλει να το υπογράψει, ας το υπογράψει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Παπαδόπουλο, με τη νομιμότητα των εγγράφων έχω».
«Δεν γίνονται προσφυγές επί ανακοινώσεων, γίνονται προσφυγές επί εγγράφων. Επιτέλους το έλαβα σήμερα και προχωράει η προσφυγή» κατέληξε ο κ. Συμεώνογλου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου