Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Λακούβας το ανάγνωσμα...



ΤΟ…
θέμα του οδικού δικτύου του νησιού ολόκληρου είναι κορυφαίας σημασίας. Στην διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, η κατάσταση είναι τραγική. Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που καθημερινά «διακομίζονται» στο νοσοκομείο Νάξου. Πόδια και χέρια αλλοδαπών και όχι μόνο τσακισμένα, κατά δεκάδες στην διάρκεια μιας εβδομάδας, «μπαίνουν στον γύψο». Υπάρχουν όμως και τα σοβαρά τροχαία. Όπως σημειώνονται, δυστυχώς, και τα θανατηφόρα. Υποστηρίζεται δε από οδηγούς και άλλους, ότι για τα τροχαία στο νησί μας υπεύθυνο είναι το κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. 
Όπως είναι και ο κακός έως ανύπαρκτος φωτισμός σε κεντρικά και ημικεντρικά, πλην όμως, «πολυσύχναστα» σημεία των εντός αλλά και εκτός πόλεως της Χώρας, δρόμων. Τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται και στους δρόμους ημιορεινούς και ορεινούς του άλλοτε δήμου Δρυμαλίας.
Σε αρκετά σημεία του δημοτικού και επαρχιακού δικτύου, παρατηρούνται προβλήματα. Προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το όχι κατάλληλο οδόστρωμα.
Αναγνώστες της εφημερίδας μας, καθημερινά, μας τηλεφωνούν και μας κάνουν παράπονα για τις λακκούβες που υπάρχουν στους δρόμους και οι οποίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, είναι σκοτώστρες. Επισημαίνουν επίσης, ότι πρέπει να πέσει μπετόν σε «κομμάτια» του δικτύου -του επαρχιακού κυρίως-, που «μοιάζουν με χωράφι σκαμμένο».
Κοντολογίς: επιβάλλεται ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και εκείνη η… χαμένη στο πουθενά Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να εκπονήσουν ένα πλάνο αντιμετωπίσεως-αποκαταστάσεως των εν λόγω προβλημάτων. Και να σπεύσουν το συντομότερο, να επουλώσουν τους τσακισμένους δρόμους, καθιστώντας τους κατάλληλους.
Μπορεί κάποιοι να μη γνωρίζουν από οδήγηση πολλά πράγματα, όμως, καθήκον των τοπικών Αρχών είναι να φροντίσουν όσο πρέπει και χρειάζεται το οδικό δίκτυο, από την μια ίσαμε με την άλλη άκρη, του νησιού μας. Και ετούτο, διότι, δεν έχουν υποχρέωση καμία οι επισκέπτες του νησιού μας, Έλληνες και μη, να γνωρίζουν, σε ποια σημεία πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα κατά την οδήγηση…  
Γιάννης Βλαχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου