Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τελειωνει το καλοκαιρι...

Οι τελευταίες ημέρες και νύκτες τού Αυγούστου εξακολουθούν να δίνουν το καλοκαιρινό το στίγμα τους παντού στο νησί μας επάνω!..
Βαρόμετρο η Χώρα Νάξου για την τουριστική κίνηση στο νησί μας. Γι’ αυτό και απαθανατίσαμε χθες τα εικονιζόμενα στιγμιότυπα.
Στον παραλιακό δρόμο ώρες μεταμεσονύκτιες η κίνηση είναι «κομμένη» στο μισό και κάτι παραπάνω. Νωρίς όμως, οι ημεδαποί και αλλοδαποί … σουλατσαδόροι κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ζωηρή στον κεντρικότερο αυτόν δρόμο τής πόλεώς μας εξακολουθεί να είναι η κίνηση από τις 7:30’ έως 00:30’-00:45’• μετά … κάθεται.
Στην παραλία τού Αγίου Γεωργίου, εδώ και μερικές ημέρες, το καλοκαιρινό … πανηγύρι ξεκινά από τα 10:30 το πρωί. Μέχρι και πριν από 15 ημέρες οι λουόμενοι στον Άι-Γιώργη έπιαναν από τις 7:30’ το πρωί … «βάρδια»! Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά γενική ομολογία, τα πρωινά σούρτα-φέρτα έχουν κοπεί μαχαίρι. Όμως «ζωντανεύει» ο Άι-Γιώργης, επαναλαμβάνουμε γύρω στις 10:30’… Χαρακτηριστικό το εικονιζόμενο στιγμιότυπο. Αδειάζει γύρω στις 7:30’ το απόγευμα η παραλία – σημαία τής τουριστικής Νάξου.
Φέτος, το νησί με δεδομένη την οικονομική συγκυρία δεν τα πήγε άσχημα. Ήρθαν μάλιστα ημέρες αυγουστιάτικες που η κίνηση ήταν τόσο ζωηρή που ξάφνιασε κόσμο και κοσμάκη! Και οι από την φύση τους υπεραισιόδοξοι δεν περίμεναν ο Αύγουστος να είναι τόσο δυνατός όσο αποδείχθηκε…
Έβγαλε από πολλές και μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και αδιέξοδα πολύ (επιχειρηματικό) κόσμο ο Αύγουστος! Ό,τι δεν έδωσε ο περυσινός Αύγουστος και ο περυσινός Ιούνιος μαζί, το έδωσαν οι τριάντα μία ημέρες τού φετινού Αυγούστου. Ζέστανε καλά τα ταμεία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων αυτός ο μήνας. Και εάν δεν υπήρχε το μεγάλο μνημονιακό στρίμωγμα που γονάτισε φέτος κόσμο και κοσμάκη, η κίνηση στο νησί μας τον μήνα που μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες θα ήταν υπερδιπλάσια.
Ήταν και φέτος ΘΕΟΣ ο Αύγουστος! Και αυτό «λένε» και τα στιγμιότυπα των τελευταίων ωρών που απαθανάτισε ο φακός τής στήλης.
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου