Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα έχει τελειώσει από τις 12 Αυγούστου, ο Πανναξιακός δήλωσε κανονικά τη συμμετοχή του αλλά είναι άγνωστο ακόμη πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει της νέας χρονιάς. Θεωρητικά αύριο εκπνέει και η προθεσμία μέσω του ταχυδρομείου και οι πληροφορίες αναφέρουν από τα γραφεία της ΕΠΟ ότι έως τώρα τουλάχιστον 90 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να φτάσει και τις 140 (!!!) 
Από τις ομάδες που δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και έχουν δηλώσει αδυναμία είναι μία ντουζίνα: Ηρακλής Νέου Ζυγού, ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου, Εθνικός Καστρακίου, Διαγόρας Πολυδρόσου, Αστέρας Ρόκκα, Μεσοπόταμος, Αστέρας Παραποτάμου, Σπερχογεία, Τεγέα, Σπάρτη, Ηρακλής Ατσικής και Ιεράπετρα.
Αναμονή
Όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την 29η Αυγούστου κι αυτό γιατί έχουν καταθέσει έφεση οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Football League 2, για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων. Κι αυτές είναι οι Ασπρόπυργος, Κόρινθος, Αίας Σαλαμίνας και Παναιγιάλειος. Η εκδίκαση της έφεσης έχει οριστεί στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ στις 29 Αυγούστου και η επιτροπή της Δ’ Εθνικής θα περιμένει και την τροπή αυτής της υπόθεσης, προκειμένου να δεχτεί τις ομάδες εάν τελικά υποβιβαστούν και φυσικά αν θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή… Η ισορροπία των ομίλων ενδεχομένως να... διαταραχθεί, γι' αυτό ο καταρτισμός των ομίλων αναμένεται να γίνει μετά τις σχετικές αποφάσεις.
Ικανοποίηση
Όμως, ο Πανναξιακός συνεχίζει τον δικό του δρόμο. Οι προπονήσεις συνεχίζονται με εντατικό βαθμό είτε στη Κωστέρα (το πρωί για βελτίωση φυσικής κατάστασης) είτε στον Άγιο Αρσένιο (το απόγευμα για τακτική) με τον Δημήτρη Σκούνα, τεχνικό των πρωταθλητών Κυκλάδων, να δηλώνει την ικανοποίησή του από την έως τώρα πορεία των προπονήσεων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «οι παίκτες προσπαθούν και αυτό οφείλω να τους το αναγνωρίσω. Έχουν μπει σε νέα δεδομένα, οι παλαιότεροι στην ομάδα και οφείλουν να ανταποκριθώ. Θα τους περιμένω καθώς δείχνουν ότι κατανοούν την αλλαγή στην νοοτροπία και στον τρόπο δουλειάς. Και θεωρώ ότι μόνο μέσα από το τρίπτυχο υπομονή, διάθεση και πάθος θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να εμφανιστούμε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από την διάθεση που δείχνουν στις προπονήσεις οι παίκτες και το ευχάριστο είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρές απώλειες  (σ.σ. στην τελευταία προπόνηση οι Κολιούσης, Πολυκρέτης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων) Η προσπάθεια που γίνεται αυτές τις ημέρες είναι οι παίκτες μου να κατανοήσουν αυτά που τους ζητάω και να ανταποκριθούν σε έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας που είχαν μάθει έως σήμερα. Και εάν πρέπει να τους αξιολογήσω σήμερα, τότε ναι είμαι έως τώρα ικανοποιημένος»
Φιλικά
Από εκεί και πέρα, ο Σκούνας βλέπει με ιδιαίτερα χαρά τον Κουτελιέρη να ξεχωρίζει ενώ οι νεαποκτηθέντες Παπαδόπουλος και Τσιτοφώτος μπαίνουν αργά αλλά με σταθερό ρυθμό στον τρόπο εργασίας των συμπαικτών του. Παράλληλα στις τελευταίες προπονήσεις δίνουν το παρών και δύο ακόμη παίκτες (ο ένας αγωνίζεται ως επιθετικός προέρχεται από τη Νάξο και ο άλλος παίζει ως αμυντικός μέσος) ενώ είναι θέμα χρόνου να διευθετηθεί το ζήτημα με τον Μανώλη Κωττάκη και να συμμετάσχει κανονικά στις προπονήσεις του Πανναξιακού. Από εκεί και πέρα μετά τις 21 Αυγούστου θα έχουμε και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ώστε ο Σκούνας να αρχίσει να μοντάρει την ομάδα του, έναν μήνα περίπου πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος…
Οι νέοι
Οσο για τους νέους παίκτες; Αμφότεροι είναι νεαροί αλλά με αρκετή εμπειρία σε ομάδες που αγωνίζονται στην Δ’ Εθνική. Ο Αποστόλης Παπαδόπουλος αγωνίζεται στην επίθεση είναι 20 ετών και έχει αγωνιστεί στην Κιλκισιακό ενώ ο Θοδωρής Τσιτοφώτος είχε γενέθλια χθες, είναι 21 ετών και αγωνίζεται με την ίδια άνεση είτε ως στόπερ είτε ως αμυντικός χαφ. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 21 ετών έχει ήδη περάσει από Ελευθερούπολη (δύο χρόνια), Νέα Ιωνία, Ολυμπιακό Λιοσίων και έχει ..αποφοιτήσει από την Ακαδημία της ΑΕΚ…
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου