Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τις επώδυνες συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως βιώνουν έμποροι και επαγγελματίες και στη Νάξο

Μπορεί ο «Καλλικράτης» έτσι όπως «στήθηκε» (σ.σ.: βιάστηκε πολύ ο κ. Ραγκούσης να τον κάνει νόμο του κράτους και να προχωρήσει ως εκ τούτου άμεσα στην υλοποίησή του) να ακολουθεί «ρυθμούς χελώνας», όμως ο κόσμος άλλα θέλει…
Ο κόσμος βιάζεται… Και όχι μόνο στα δικά μας τα νησιά, αλλά παντού στην Ελλάδα.
Η φτώχεια - βλέπετε… - δεν μπορεί να περιμένει!..
Στο κόκκινο η οικονομική κρίση που έχει γονατίσει χώρες που μέχρι χτες διακρίνονταν για τα οικονομικά προσόντα τους. Στο ίδιο καζάνι «βράζει» και η δική μας χώρα• η ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.
Οι Κυκλάδες και δη ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την κρίση αυτήν την βιώνουν άσχημα. Ιδιαίτερα επώδυνη είναι δε, για τα δικά μας τα νησιά…
Τα ΛΟΥΚΕΤΑ διαδέχονται το ένα το άλλο στην αγορά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Τούτο έχει άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα των μικρομεσαίων.
Προ του μεγάλου αδιεξόδου που αντιμετωπίζει όλος αυτός ο κόσμος και κοντά στους μικρούς και μικρομεσαίους, αλλά και μέχρι πρότινος ισχυροί οικονομικά επιχειρηματίες, σε αδιέξοδο οικονομικό οδηγείται ο συνδημότης μας που προσπαθεί να επιβιώσει εργαζόμενος στην πιάτσα, οικοδομική εμποροεπιχειρηματική και όχι μόνον μέσα. Αυτός είναι ο κόσμος που πασχίζει για ανάσες• ανάσες που περιμένει να έχει/να πάρει μέσα από τις «επιλογές» του οικείου δημοτικού συμβουλίου και αυτές του ιδίου του νέου «καλλικράτειου» δημάρχου. Και εξηγούμαστε:
Πόλη καθαρή και χωριά καθαρά: Η καθαριότητα μπορεί να αναβαθμίσει το νησί μας. Θα αποτελέσει/θα είναι διαφήμιση για τα νησιά μας η καθαριότητα στις πολυσύχναστες, κατά τους μήνες του καλοκαιριού περιοχές• στις περιοχές όπου η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη.
Νερό: Απαιτεί ο κόσμος πεντακάθαρο πόσιμο νερό στις εσωτερικές βρύσες των σπιτιών.
Δρόμοι (οδικό δίκτυο): Αμαυρώνουν την εικόνα των νησιών μας οι τσακισμένοι στα περισσότερα σημεία τους δρόμοι• οι βομβαρδισμένοι δρόμοι• οι επικίνδυνοι δρόμοι. Αποτελεί τεράστιο «μείον» για τα νησιά μας το κάκιστο οδικό δίκτυο.
Συγκοινωνίες: Η τρέλα σε όλη της την μεγαλοπρέπεια. Οφείλει η νέα δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα. Δεν εξυπηρετείται όπως πρέπει ο επισκέπτης. Δεν καλύπτονται οι ανάγκες του κόσμου που έρχεται να κάνει διακοπές στο νησί μας.
Λιμάνι: Ό,τι κι αν πει κανείς λίγο θα είναι. Με τα χάλια που έχει ο κεντρικός προβλήτας του νησιού μας, το νησί μας δεν πρόκειται ποτέ να βρει τον τουριστικό του δρόμο. Και οι εμπορικές δραστηριότητες του νησιού μας «σκοντάφτουν» στο κακό λιμάνι που έχουμε. Το ίδιο ισχύει για τα νησιά του νέου δήμου.
Παραλίες: Οι ανοργάνωτες παραλίες μας αποτελούν «κακό σπυρί» για τα τουριστικά νησιά μας. Για την Νάξο, το Κουφονήσι και τα άλλα νησιά.
Πολλά είναι τα προβλήματα για τα οποία θα πρέπει, έχει ηθική υποχρέωση, να μεριμνήσει το νέο «καλλικράτειο» δημοτικό συμβούλιο. Πολλά είναι τα προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις. Πολλά είναι τα προβλήματα για τα οποία ο κόσμος απαιτεί λύσεις «εδώ και τώρα»…
Γ.ΒΛΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου