Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η Φιλοζωική Νάξου για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αδέσποτου σκύλου


Για δεύτερη φορά μέσα στο 2012  η Φιλοζωική Νάξου καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αδέσποτου σκύλου που ήταν υπό τη φροντίδα της Φιλοζωικής Νάξου.
Το Σάββατο 07-07-2012 η πρόεδρος της Φιλοζωικής Νάξου βρέθηκε στο χώρο που διατηρεί το σωματείο κι όπου περιθάλπονται και φιλοξενούνται προσωρινά όσα ζώα έχουν περισυλλεχθεί από το νησί. Εκεί διαπίστωσε ότι ένα από τα σκυλιά  το οποίο βρισκόταν έγκλειστο σε περιφραγμένο χώρο ήταν νεκρό. Αμέσως ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο ο οποίος μετά από νεκροτομή διαπίστωσε ότι ο θάνατος του ζώου ήταν αποτέλεσμα πυροβολισμού.
Από  όσα είδαν οι εθελοντές της Φιλοζωικής στο χώρο καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι κάποιος ή κάποιοι αφού εισήλθαν παράνομα σε ιδιωτικό χώρο, στόχευσαν το συγκεκριμένο ζώο και πυροβόλησαν εναντίον του έχοντας ως στόχο να το σκοτώσουν.
Η θλίψη αλλά και η αγανάκτησή μας για την ιδιαίτερα βίαιη αυτή πράξη είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι όποιος το έκανε αυτό εκτέλεσε εν ψυχρώ ένα ανυπεράσπιστο ζώο, που δεν είχε περιθώριο διαφυγής και που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να τον βλάψει. Ο θάνατος του δεν ήταν ακαριαίος και πέρασε μαρτυρικά τις τελευταίες του, γεμάτες αγωνία, στιγμές! Απαιτούμε λοιπόν από τις αρμόδιες Αρχές αφενός να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος όπως ακριβώς προβλέπεται από το νόμο αφετέρου να ληφθούν επιτέλους όλα τα μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε άλλο αθώο θύμα. Είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από το νόμο και δεν βλέπουμε για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση έως τώρα και για τα δύο περιστατικά.
Επιπλέον θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι και τα μέλη που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα της Νάξου θεωρούν ότι κινδυνεύει και η δική τους σωματική ακεραιότητα. Ίσως λοιπόν πολύ σύντομα η Φιλοζωική Νάξου να αδυνατεί να συνεχίσει το έργο της λόγω αυτών ακριβώς των απαράδεκτων συνθηκών.
Επιτέλους ας εφαρμοστούν οι νόμοι κι ας έρθουν οι ένοχοι κι υπεύθυνοι αντιμέτωποι με τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεών τους

Η Φιλοζωική Νάξου

1 σχόλιο:

  1. Να βρει μαρτυρικότερο θάνατο αυτός που το έκανε! Η αστυνομία έχει κάνει τίποτα; Υπάρχουν στοιχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή