Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κυκλοφοριακό Νάξου: Η "γκαμήλα" είναι ακόμα εδώ, και αυτό το καλοκαίρι...

ΟΛΟΙ στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων διατείνονται ότι επιχειρούν να κάνουν «Στροφή στο μέλλον» … και το πιστεύουν (;!),όμως η «καμήλα» μόνο στροφή στο μέλλον δεν λέει να κάνει.
Στο Κυκλοφοριακό, αναφέρομαι. Στην γάγγραινα αυτή που άρχισε και πάλι να κατατρώει τα σωθικά τής πόλεώς μας.
Έβαλα, προ ημερών, σε δημοτικό σύμβουλο τής Πλειοψηφίας το θέμα που έχει να κάνει με την εφαρμογή τής πιο πρόσφατης κυκλοφοριακής μελέτης που έχει στα χέρια του ο οικείος δήμος, για να πάρει την εξής απάντηση: «Η κυκλοφοριακή μελέτη που είχε γίνει επί αντιδημαρχίας Πομόνη έχει και τα καλά, αλλά έχει και τα κακά της στοιχεία, τα στοιχεία κείνα που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν. Όμως τα πράγματα τώρα άλλαξαν. Τώρα οι δύο δήμοι τού νησιού έγιναν ένας. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει μία νέα μελέτη ενιαία για όλο το νησί μας…».
Εμείς, φίλες και φίλοι αναγνώστες, κατά το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο, έχουμε κάνει από ετούτη εδώ την στήλη ουκ ολίγες αναφοράς στην ανάγκη να εφαρμοσθεί μία δέσμη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την Χώρα Νάξου και τις δυτικές παραθαλάσσιες τού δήμου μας τουλάχιστον. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ όμως…
Μπορεί η παραπάνω πρόταση να είναι μία πρόταση-μπάλωμα στο μείζονος σημασίας πρόβλημα που απασχολεί αρκετές πολυσύχναστες περιοχές τού νησιού μας, όμως δεν παύει να είναι μία πρόταση. Από το να μη κάνουμε τίποτε, σωστό θα είναι να κάνουμε το «απαραίτητο»…
Υπάρχουν σημεία τής πόλεώς Νάξου που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των συνδημοτών μας – όλων μας: ντόπιων, ημεδαπών, αλλά και αλλοδαπών επισκεπτών τού νησιού μας. Τα στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε σήμερα μιλάνε από μόνα τους.
Θα θέλαμε επίσης να κάνουμε και την εξής επισήμανση: Από το να «γράφουν» τον κόσμο οι τής Δημοτικής Αστυνομίας, καλά θα κάνουν να συμπαραστέκονται στον κόσμο• στον κόσμο που «κρατάει» τιμόνι αναφέρομαι.
Διευκόλυνση τής κυκλοφοριακής κινήσεως επιζητούμε και διακαώς θέλουμε. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ, μπας και ξεμπλοκάρει η πόλη τής Νάξου• μπας και απεγκλωβισθούν τα δυτικά παράλια από την γάγγραινα, από τα (...μακρά ποδάρια) τής καμήλας που ακούσει στο όνομα Κυκλοφοριακό.
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου