Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ξεκινά το 48ο Ράλλυ Αιγαίου

Η αντίστροφη μέτρηση για το 48ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου ξεκίνησε.
Η εκκίνηση του παλαιότερου και μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας θα δοθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις τέσσερις το απόγευμα από το Φάληρο.
Το Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει για 48η χρονιά ο ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης), θα βάλει πλώρη για τα Κατάπολα της Αμοργού, το Πυθαγόρειο της Σάμου όπου θα διεξαχθεί και μία παράκτια ιστιοδρομία τις Οινούσσες, για να τερματίσει στο Σούνιο στις 24 Ιουλίου, έχοντας καλύψει συνολικά 450 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.
Περισσότερα από 30 σκάφη αναμένεται να λάβουν μέρος στην φετινή διοργάνωση ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα κορυφαία πληρώματα στην Ελλάδα ενώ ξεχωριστή νότα θα δώσουν με την συμμετοχή τους και αρκετοί ξένοι. Όλοι τους αναμένεται να δώσουν “σκληρές ναυμαχίες” κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να διεκδικήσουν στο τέλος το βαρύτιμο τρόπαιο που αντιπροσωπεύει τη ναυτοσύνη και την ιστιοπλοϊκή δεινότητα των σύγχρονων θαλασσοπόρων.
Οι ιστιοδρομίες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, αληθινή πρόκληση για τους συμμετέχοντες.
Αυτή την εποχή οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο είναι ιδανικές για αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Το μελτέμι, σύμμαχος των ιστιοπλόων, πνέει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με εντάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 15 και 35 κόμβων, από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις.
Πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις καθώς και μεγάλες πάνδημες γιορτές συμπληρώνουν το πρόγραμμα του Ράλλυ Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της Ελληνικής φιλοξενίας. '
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007, ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΝΑΞΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου